Κυριακή, Δεκεμβρίου 11

Δ.Τ. Ν.Ε.Ο.Λ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΛΙΚΑΡΙΣΙΑ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟΛ

Ο Ναυταθλητικός Εκπολιτιστικός Όμιλος Ληξουρίου στο εναρκτήριο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 ΕΣΚΑΗ επιβλήθηκε εκτός έδρας του Σπόρτινγκ Πατρών με σκορ 63-75.
Παρότι ο ΝΕΟΛ παρατάχθηκε στο παρκέ του γηπέδου της Αλεξιώτισσας με σημαντικές ελλείψεις βασικών στελεχών (δεν ταξίδεψαν στην Πάτρα για διάφορους λόγους οι Γιώργος Αντωνάτος, Βύρωνας Αντωνάτος και Νίκος Πρεντάνος) και έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσει την πιο ταλαντούχα ομάδα του πρωταθλήματος, εντούτοις οι παίχτες που είχε στη διάθεσή του ο Μάρκος Τζουγανάτος έπαιξαν κατά διαστήματα πάρα πολύ καλό μπάσκετ και κατάφεραν να αποδράσουν με το ροζ φύλλο αγώνα από ένα ματς κομβικής σημασίας.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ, με τον ΝΕΟΛ πάντως να έχει ένα μικρό προβάδισμα και το δεκάλεπτο να κλίνει με 20-21. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι κάποια λάθη των παλλικισιάνων και κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ, χωρίς όμως να μπορέσουν να αποκτήσουν σημαντική διαφορά και το ημίχρονο τους βρήκε προηγούμενους με 43-39. Στην επανάληψη οι παίχτες του Μάρκου Τζουγανάτου βελτίωσαν κατά πολύ την αμυντική τους λειτουργία και μπόρεσαν να αποσπαστούν 7 πόντους, 53-60. Στην τελευταία περίοδο η καλή άμυνα συνεχίστηκε για τους μπλε, η διαφορά ανέβηκε πάνω από τους 10 πόντους, και παρά την πιεστική άμυνα των παιχτών του Σπόρτινγκ οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν έξυπνα και ουσιαστικά δεν απειλήθηκαν καθόλου με το σκορ να διαμορφώνεται στο 63-75.
Εξαιρετικός για την ομάδα του ΝΕΟΛ ήταν ο Ν. Βαλλιανάτος χωρίς όμως να υστερήσει κανένας από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.
Τα δεκάλεπτα: 20-21, 23-18, 10-21, 10-15
ΝΕΟΛ (Τζουγανάτος Μ.): Ματιάτος Κ, Μπακούρος Α. 7(1), Κουνάδης Χ. 10, Βαλλιανάτος Ν. 25, Ρουμελιώτης Σ. 9(3), Συνοδινός Χ 9(1), Μουρελάτος Θ. (1), Ματζαβίνος Φ. 8, Βολτέρας Δ. 2, Aντωνάτος Η. 2.
ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΠΑΤΡΩΝ (Γκοργκόλης Σπ.): Λύρας 13, Ροκάνας 9, Σταυράκης 4, Γερανιός 22, Μακρής 15, Καλιακμάνης, Παπαδούδης, Γαλεράκης, Μαγκιόρος, Γεωργακόπουλος, Στάϊκος, Ρούτσης
Την επόμενη αγωνιστική ο ΝΕΟΛ θα αντιμετωπίζει εντός έδρας με τον ΑΧΑΙΟ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ.

ΗΤΤΑ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΕΣ

Αντίθετα με τους άνδρες, το παιδικό τμήμα του ΝΕΟΛ δεν τα κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Απολλωνιάδας στην Πάτρα και ηττήθηκε με σκορ 54-48.
Οι παίχτες του Μανώλη Δουλιά «πάλεψαν» στα ίσα το παιχνίδι και μάλιστα κατόρθωσαν να προηγούνται σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Μάλιστα ενδεχομένως να είχαν φτάσει σε μία πολύ σημαντική επιτυχία αν στο τελευταίο λεπτό δεν αποβαλλόταν από τον αγώνα δύο παίχτες του ΝΕΟΛ με 5 φάουλ. Όπως και να έχει πάντως, οι πιτσιρικάδες του ΝΕΟΛ έδειξαν πολύ καλά στοιχεία και ένα ιδιαίτερα αξιόμαχο σύνολο κάτι που αφήνει πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια.
Τα δεκάλεπτα: 10-10, 13-17, 11-10, 20-11
ΝΕΟΛ (Δούλιας Μ.): Καππάτος, Βολτέρας 15, Αντωνέλος, Δρακόπουλος, Αρακλησιάνος 17, Μαρούλης Σ. 7, Μαρούλης Α., Σταματελάτος 9. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου