Δευτέρα, Ιανουαρίου 16

Δ.Τ. Ν.Ε.Ο.Λ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΠΡΟΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ Ο ΝΕΟΛ 

     Στο  παιχνίδι με το οποίο ξεκίνησε η 13η και τελευταία αγωνιστική για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Α2 ΕΣΚΑΗ, ο ΝΕΟΛ υπέστη οδυνηρή εντός έδρας ήττα από τον ΊΦΙΤΟ ΠΥΡΓΟΥ με σκορ 69-74 και έτσι έριξε στο καλάθι των αχρήστων την σπουδαία νίκη που είχε πετύχει την προηγούμενη αγωνιστική με τα Αραχωβίτικα στην Πάτρα.

     Ο αγώνας για τους μπλε τις Παλλικής ήταν εκ προοιμίου δύσκολος, όχι μόνο εξαιτίας της δυναμικότητας του αντιπάλου (η θέση που βρίσκεται στη βαθμολογία δεν αντικατοπτρίζει τις δυνατότητες της ομάδας του Πύργου), αλλά και επειδή οι γηπεδούχοι στο συγκεκριμένο αγώνα αναγκάστηκαν να παραταχθούν χωρίς τρία βασικά τους στελέχη (Βύρωνα Αντωνάτο, Χάρη Κουνάδη, Νίκο Βαλλιανάτο).
     Οι παίχτες του Μάρκου Τζουγανάτου μπήκαν φουριόζοι στο παρκέ και στα 5 πρώτα λεπτά του ματς κατάφεραν να προηγηθούν ακόμα και 12 πόντους διαφορά 14-2. Όμως οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν και έκλεισαν την ψαλίδα στο σκορ προς το τέλος του δεκαλέπτου με το αποτέλεσμα να διαμορφώνεται σε 21-17.
      Στη δεύτερη περίοδο οι ομάδες εμφανίστηκαν ισοδύναμες, οι γηπεδούχοι συνεχίζουν να έχουν τα ηνία στο σκορ αλλά οι παίχτες του Ίφιτου μειώνουν τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της προς το τέλος του ημιχρόνου, 34-33.  
     Η τρίτη περίοδος είναι σχεδόν καρμπόν με την πρώτη, οι παίχτες του ΝΕΟΛ αποσπώνται και πάλι στο σκορ με διαφορά που αγγίζει τους 10 πόντους, αλλά οι φιλοξενούμενοι με σερί στο τέλος του δεκαλέπτου φέρνουν τον αγώνα στα ίσια, 48-48.
     Η τελευταία περίοδο είχε και πάλι έντονες διακυμάνσεις στο σκορ. Οι γηπεδούχοι ξεφεύγουν εκ νέου με διαφορά 8 πόντων 55-48, οι φιλοξενούμενοι γρήγορα, όχι μόνο επανέρχονται, αλλά προσπερνούν για πρώτα φορά στο παιχνίδι με 59-60 και τα τελευταία λεπτά εξελίσσονται δραματικά. Οι παίχτες του Ίφιτου πιο ψύχραιμοι στη ρώσικη ρουλέτα των βολών και με πιο καθαρό μυαλό στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης καταφέρουν να φύγουν από το κλειστό της Παλλικής με το ροζ φύλλο αγώνα με τελικό αποτέλεσμα 69-75.
Τα δεκάλεπτα: 21-17, 13-16, 14-15, 21-26
ΝΕΟΛ (Μάρκος Τζουγανάτος): Μπακούρος Α. 3(1), Βολτέρας Δ., Ρουμελιώτης Σ. 11(3), Συνοδινός Χ. 22(2), Μαντζαβίνος Φ. 2, Ματιάτος Κ., Αντωνάτος Η. 2, Πρεντάνος Ν. 5, Αντωνάτος Γ. 24
ΙΦΙΤΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: Τσαμπούκας 3(1), Μπεκρής 34(4), Μπουλούτας, Βαγγέλης 5, Ντεβενέζος 19(1), Δημητρούλας 7, Μπαχούρος 2, Γεωργάκος 4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου