Σάββατο, Ιουνίου 16

EURO 2012: Η ΜΕΓΑΛΗ ΩΡΑ ΕΦΘΑΣΕ ΕΛΛΑΔΑΡΑ!!!

ΠΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑΡΑ!!!!!!!!!!!
ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΙΚΗ-ΠΡΟΚΡΙΣΗ
ΕΛΛΑΔΑ               ΤΣΕΧΙΑ
                                     
     Αισιόδοξος ότι η εθνική ομάδα θα βγει νικήτρια από τον αγώνα εναντίον της Ρωσίας, στη Βαρσοβία, εμφανίστηκε ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, εν όψει της επικείμενης αναμέτρησης. Ο Πορτογάλος τεχνικός αρνήθηκε ότι οι παίκτες του είχαν ελλιπή γνώση των αντιπάλων, στους αγώνες που προηγήθηκαν. «Σίγουρα το παιχνίδι των Ρώσων το γνωρίζουμε πολύ καλά, έχει αναλυθεί όπως και στους προηγούμενους αγώνες και είναι αλήθεια ότι ακούγεται πως η ομάδα δεν ήταν καλά διαβασμένη.


Κάτι τέτοιο δεν συνέβη» είπε ο κ. Σάντος και συνέχισε: «Οι ποδοσφαιριστές πήραν μαζί τους ο καθένας 3 DVD από τις ομάδες που θα αντιμετωπίζαμε στην προετοιμασία, όπως και εδώ δώσαμε στους ποδοσφαιριστές έναν φάκελο με τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία των αντιπάλων». Επικεντρώνοντας στην ανάλυση της Ρωσίας, δήλωσε: «Κατά την άποψή μου δεν πρόκειται να αλλάξει στιλ παιχνιδιού, γιατί οι μεγάλες ομάδες δεν το κάνουν. Δεν θα προσαρμοστούν σε εμάς, αλλά θα κάνουν αυτό που ξέρουν. Είναι εξαιρετικοί στην τεχνική από τη μέση κυρίως και μπροστά. Θέλουν να έχουν την κατοχή και ζητούν την μπάλα για να μπορέσουν να παίξουν.

Από την άλλη είναι εξοικειωμένοι, ο ένας γνωρίζει το παιχνίδι του άλλου και υπάρχει συνοχή μεταξύ τους.
Είναι κάθετοι στις κινήσεις που κάνουν και βέβαια είναι δυνατοί στις αντεπιθέσεις, οπότε είναι ξεκάθαρο ότι γνωρίζουμε το παιχνίδι των Ρώσων και είναι στο χέρι μας να εξουδετερώσουμε τα όπλα τους».
     Όσο για το πώς πρέπει να παίξει η εθνική; «Να έχουμε κατά πρώτο λόγο συγκέντρωση και οργάνωση, όταν δεν έχουμε την μπάλα, και, όταν την έχουμε, με αυτοπεποίθηση να ψάξουμε το γκολ που θα μας δώσει την πρόκριση.
     Στον αμυντικό τομέα πρέπει να είμαστε πιεστικοί, είτε έχουν την μπάλα είτε όχι, ώστε να εξουδετερώσουμε το παιχνίδι τους. Ωστόσο το αμυντικό είναι μόνο ένα κομμάτι, υπάρχει και το επιθετικό, στο οποίο θα προσπαθήσουμε να ψάξουμε το γκολ. Εμείς πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και νομίζω θα τα καταφέρουμε. Από τη στιγμή που κυνηγάμε τη νίκη, θα προσπαθήσουμε να έχουμε την μπάλα στα πόδια μας και να πετύχουμε κάποιο τέρμα».
Ο κ. Σάντος έχει καταλήξει στην αρχική ενδεκάδα, αλλά δεν θέλησε να την αποκαλύψει: «Ξέρω ποια είναι η ομάδα που θα παίξει, αλλά, αν θα μπουν κάποιοι καινούριοι παίκτες, θα το δούμε αύριο. Η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να σας πω την τακτική που θα ακολουθήσω αύριο. Είναι λογικό να θέλετε να μάθετε, αλλά δεν μπορώ να σας πω».
     Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, που επιστρέφει μετά από τιμωρία μίας αγωνιστικής, λόγω της αποβολής του στην αναμέτρηση της πρεμιέρας, παραδέχθηκε ότι «τα παιχνίδια δεν πήγαν όπως θα θέλαμε. Νομίζω ότι η κουβέντα για τη διαιτησία δεν βγάζει πουθενά. Εμείς είμαστε 100% έτοιμοι και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο». Για τη σπουδαιότητα του αυριανού αγώνα εκτιμά πως «είναι ό,τι πιο σοβαρό έχουμε αντιμετωπίσει τα δύο τελευταία χρόνια. Όλοι θέλουμε τη νίκη και θα παλέψουμε. Θα παίξουμε και για τους ποδοσφαιριστές που ήταν άτυχοι (Παπαδόπουλος, Χαλκιάς). Είμαστε μια οικογένεια και θα προσπαθήσουμε όλοι για τη νίκη. Δεν μας επηρεάζει αν είμαστε φαβορί ή αουτσάιντερ. Είναι ένα παιχνίδι που σε 90 λεπτά κρίνονται όλα. Έχουμε δείξει πως είμαστε συνεπείς στα μεγάλα ραντεβού και ελπίζω να το δείξουμε και αύριο». 
     Από την πλευρά του, ο Φάνης Γκέκας δεν διαφοροποιήθηκε από την τοποθέτηση του συμπαίκτη του. «Μπορούμε να τα καταφέρουμε και το έχουμε αποδείξει αυτό. Περιμένω όλοι οι ποδοσφαιριστές να πιάσουν μεγάλη απόδοση και να τα καταφέρουμε. Ότι έγινε ήταν ότι καλύτερο, γιατί τώρα εξαρτάται μόνο από εμάς. Τώρα μπορούμε να βγούμε και πρώτοι» είπε ο Έλληνας επιθετικός, αποφεύγοντας να απαντήσει σε ερώτηση για το ποδοσφαιρικό μέλλον του: «Δεν θα μπω σε προσωπικά θέματα. Το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι η εθνική και πώς θα πάει καλά. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε μετά».
Οι πιθανές ενδεκάδες
    Με τον «κλασικό» σχηματισμό του θα ξεκινήσει ο Ντικ 'Αντβοκαατ στον αυριανό αγώνα με την Ελλάδα.

Αυτό σημαίνει ότι στο 4-3-2-1 του Ολλανδού εκλέκτορα τερματοφύλακας θα είναι ο Μαλαφέεφ, με ακραίους αμυντικούς τους Ανιούκοφ (δεξιά), Ζιρκόφ (αριστερά), στόπερ τους Ανατόλι Μπερεζούτσκι (δεξί) και Ιγκνασέβιτς (αριστερό), χαφ τους Ντενίσοφ (δεξιά), Σιρόκοφ (κεντρικός), Ζιριάνοφ (αριστερά), μεσοεπιθετικούς τους Τζαγκόεφ (δεξιά), Αρσάβιν (αριστερά) και στην κορυφή τον Κερζάκοφ.

     Από την πλευρά του, ο Φερνάντο Σάντος αναμένεται να ξεκινήσει με τους Σηφάκη, Τοροσίδη, Τζαβέλα, Κυριάκο Παπαδόπουλο, Παπασταθόπουλο, Κατσουράνη, Μανιάτη, Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη, Γκέκα και Σαμαρά.
Υπάρχει πάντως το ενδεχόμενο ο Πορτογάλος τεχνικός να διαφοροποιήσει το σχηματισμό από 4-3-3 σε 4-4-2, προκειμένου να «γεμίσει» το χώρο για να «μπλοκάρει» την ανάπτυξη της Ρωσίας.
  ΤΣΕΧΙΑ                  ΠΟΛΩΝΙΑ    
                              

     Ο Φράντισεκ Σμούντα θα εμπιστευθεί για άλλη μία φορά το 4-4-1-1 με τον Λεβαντόφσκι να παίρνει τις περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες. Ισως να μείνει στον πάγκο ο Λουντοβίκ Ομπρανιάκ που αντέδρασε έντονα όταν αντικαταστάθηκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα με την Ρωσία, κάτι που σημαίνει ότι οι Μπλαζικόφσκι και Περκίς θα έχουν περισσότερη δουλειά στην μεσαία γραμμή. Λογικά ο Τιτόν θα διατηρήσει την θέση του κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Μπένις και Ντούντκα θα αναλάβουν την αμυντική λειτουργία της ομάδας.

     Από την πλευρά του, ο Μίχαλ Μπίλεκ θα παρατάξει την ομάδα του με ενισχυμένο κέντρο και μοναδικό προωθημένο τον Μίλαν Μπάρος. Η συμμετοχή του Ροσίτσκι που είναι ο «κινητήριος μοχλός» της Τσεχίας, είναι αμφίβολη, ενώ οι Γίρατσεκ, Πιλάρ και Πλαζιλ θα επιχειρήσουν να ελέγξουν τον χώρο του κέντρου και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το γκολ, που δεν αποκλείεται να ισοδυναμεί με πρόκριση στους «8».
     Οι πιθανές συνθέσεις:
ΤΣΕΧΙΑ: (Μίχαλ Μπίλεκ, σύστημα 4-2-3-1): Τσεχ, Γκεμπρε Σελασιέ, Κάντλετς, Σίβοκ, Λιμπέρσκι, Πλαζιλ, Χούμπσμαν, Γίρατσεκ, Ροσίτσκι, Πιλαρ, Μπάρος.
ΠΟΛΩΝΙΑ: (Φράντισεκ Σμούντα, σύστημα 4-4-1-1): Τιτόν, Πίζεκ, Βασιλιέφσκι, Περκίς, Μπένις, Μπλαζικόφσκι, Πολάνσκι, Ντούντκα, Μιερζεγέφσκι, Μουράφσκι, Λεβαντόφσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου