Δευτέρα, Ιουνίου 18

EURO 2012: ΣΤΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

ΟΛΑΝΔΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ
OΛΛΑΝΔΙΑ          ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
    1-2       

      Με δύο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο η Πορτογαλία νίκησε 2-1 την Ολλανδία και κατέκτησε την 2η θέση του Β' ομίλου, πίσω από την Γερμανία.
    Αυτό σημαίνει πως οι Ίβηρες θα αντιμετωπίσουν την Τσεχία στον πρώτο προημιτελικό του Euro 2012, την Πέμπτη 21 Ιουνίου, στο Γκντανσκ (στις 21:45)
Σκόρερς: 28' και 74' Κρ. Ρονάλντο / 11' Φαν ντερ Φάαρτ
Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρουί Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Μπρούνο Άλβες, Πέπε, Φάμπιο Κοεντράο, Μιγκέλ Βελόζο, Ραούλ Μεϊρέλες (72' Κουστόντιο), Ζοάο Μοουτίνιο, Νανί (87' Ρολάντο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Έλντερ Ποστίγκα (64' Νέλσον Ολιβέιρα).
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Στεκέλενμπουργκ, Φαν ντερ Βιλ, Φλααρ, Ματάισεν, Βίλεμς (67' Αφελάι), Νάιτζελ ντε Γιονγκ, Φαν ντερ Φααρτ, Ρόμπεν, Σνάιντερ, Φαν Πέρσι, Χούντελααρ.

                  ΔΑΝΙΑ                    ΓΕΡΜΑΝΙΑ
       1-2            

     Οι Δανοί πάλεψαν όσο μπορούσαν κόντρα στους Γερμανούς, πίστεψαν κάποια στιγμή στο θαύμα της πρόκρισης, όμως η Γερμανία αποδείχτηκε "too much" για τα... δόντια τους και με γκολ του Μπέντερ στο 80' εξασφάλισε την είσοδό της στις 8 κορυφαίες ομάδες του Euro 2012, έχοντας μάλιστα το απόλυτο των νικών στον 2ο όμιλο.
     Η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ είχε συνολικά τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο μέρος και προηγήθηκε δίκαια στο 19' με τον Λούκας Ποντόλσκι (σε ηλικία 27 ετών και 13 ημερών είναι ο νεότερος Ευρωπαίος παίκτης που φτάνει τα 100 ματς σε εθνικό επίπεδο), ωστόσο το συγκρότημα του Όλσεν δεν "έριξε λευκή πετσέτα" και στο 24' βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Κρον-Ντέλι.
Σκόρερ: Κρον-Ντέλι (24') / Ποντόλσκι (19'), Μπέντερ (80')
Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρβάγιο (Ισπανία)
ΔΑΝΙΑ: Άντερσεν, Γιάκομπσεν, Κιάερ, Άγκερ, Σίμον Πόουλσεν, Γιάκομπ Πόουλσεν (82' Μίκελσεν), Κβιστ, Ζίμλινγκ (79' Κρίστιαν Πόουλσεν), Έρικσεν, Κρον-Ντέλι, Μπέντνερ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Λαρς Μπέντερ, Μπάντστουμπερ, Χούμελς, Λαμ, Κεντίρα, Σβάινσταϊγκερ, Τόμας Μίλερ (84' Κρόος), Εζίλ, Ποντόλσκι (64' Σέρλε), Μάριο Γκόμεθ (74' Κλόζε)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου