Τετάρτη, Ιουλίου 25

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΡΟΠΟΛΙΘΑΣ: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑΧΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ
   Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο sportsthea ο καταξιωμένος προπονητής Μπάσκετ και σημερινός της ΑΓΕ Ζακύνθου Γιώργος Σκροπολίθας όπου μιλάει για τους στόχους της νέας του ομάδας, ενώ τονίζει το πόσο σημαντική θα είναι για αυτόν και τα "παιδια" του η στήριξη του Ζακυνθινού φίλαθλου κοινού.
Ποιος είναι ο Γιώργος Σκροπολίθας:
   Γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 1960 στην ΠάτραΈπαιξε μπάσκετ σε Ε.Α. Πατρών, Σπόρτιγκ, Ολυμπιακό Πειραιώς (αγωνίστηκε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος το 1983), Παναθηναϊκό (κατέκτησε το πρωτάθλημα το 1984 και το κύπελλο το 1986, ενώ ήταν φιναλίστ το 1985).  Διεθνής με την Ελλάδα όπου αγωνίστηκε το 1977-1978 και είχε συμμετοχές στην Εθνική παίδων και εφήβων. Ήταν ήταν επίσης διεθνής με την εθνική ενόπλων με την οποία ήταν 1ος στο παγκόσμιο ΣΙΣΜ του 1992, 4ος σε αυτό του 1991, και 3ος σε αυτό του 1990. 
    Μετά το τέλος της καριέρας του ασχολήθηκε με την προπονητική, πέρασε από τον πάγκο των Α.Σ. Κεφαλονιά 2006-08, Ε.Α. Πατρών 2008-09, Εθνική ενόπλων 2009. Με την Εθνική Ενόπλων έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας το 2009, το 2011 κατέκτησε την 2η θέση στο πρωτάθλημα χωρών του ΝΑΤΟ και τη 2η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ΣΙΣΜ το 2012.
SP: Από φέτος λοιπόν και για την σεζόν 2012-13 στην Γ΄ Εθνική και στην Ζάκυνθο. Ποιες οι εντυπώσεις σου από τις πρώτες επαφές με τους παράγοντες της νέας σου ομάδας.
Γ.Σ. Με την ευκαιρία της ανόδου στη Γ εθνική υπάρχει ένα θετικό κλίμα. Την ομάδα την έχει πλησιάσει πολύς κόσμος τόσο απλοί πολίτες, δημοσιογράφοι καθώς και άνθρωποι του τοπικού αθλητισμού. Ειδικότερα με τους ανθρώπους της διοίκησης υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την πορεία του τμήματος καλαθοσφαίρισης και με την εικόνα που θα παρουσιάσει η ομάδα ευελπιστούν ο κόσμος να ρθει κοντά ούτως ώστε να βοηθήσει στη δύσκολη πορεία στην Εθνική κατηγορία. Υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων στην οργάνωση και σε θέματα προγραμματισμού της ομάδας. Είμαστε στο στάδιο της στελέχωσης του δυναμικού της ομάδας και πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί η προσπάθεια των μεταγραφών με 1-2 προσθήκες.
SP: Τι έμψυχο δυναμικο υπάρχει, και ποιες οι μεταγραφικές κινήσεις που σκοπεύεται να κάνετε.
Γ.Σ. Θα στηριχθουμε στο υπάρχον έμψυχο υλικό. Δεν θα αλλάξουμε τον κορμό της ομάδας ο οποίος αποτελείται απο Ζακυνθινούς αθλητές και θα έχουμε 2-3 μεταγραφές. Συγκεκριμένα, έχουμε αποκτήσει τον Θανάση Νικολοπουλο γνωστό απο το πέρασμα του απ´ τον ΑΣΚ ο οποίος αντικαθιστά τον Βασίλη Σαμαρά που αδυνατεί να συνεχίσει στην ομάδα. Γίνεται προσπάθεια για την απόκτηση ενός αξιόλογου και έμπειρου αθλητή ο οποίος έχει εμπειρία στη Β΄ και Γ΄ Εθνική και αγωνίζεται στη θέση 1 καθώς επίσης και ενός νεαρού κάτω των 22 διότι υπάρχει προϋπόθεση συμμετοχής 4 αθλητών κάτω των 22 στη δώδεκάδα.
SP: Μια σύγκριση (αν έχεις ακόμα άποψη) της νέας σου ομάδας της ΑΓΕΖ σε σχέση με αυτήν του ΑΣΚ.
Γ.Σ. Στο σχεδιασμό υπάρχει μεγάλη διάφορα και στην αντίληψη της συνέχειας της πορείας απο το τοπικό στις εθνικές κατηγορίες. Συγκεκριμένα, στον ΑΣΚ υπήρχε τεράστια αλλαγή στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας σε σχέση με την ΑΓΕΖ η οποία κράτησε τον κορμό της ίδιο και έτσι επιβραβεύσε την προσπάθεια των αθλητών της να την ανεβάσουν από το τοπικό στη Γ΄ Εθνική! Σαφώς τα οικονομικά δεδομένα των 2 περιόδων είναι εντελώς διαφορετικά και έτσι η σκέψη των ανθρώπων της ομάδας είναι η ανάδειξη δικών της παιδιών και γηγενών αθλητών
SP: Δυο λόγια που θα ήθελες να απευθύνεις στο φίλαθλο κόσμο της Ζακύνθου.
Γ.Σ. Ο φίλαθλος κόσμος της Ζακύνθου θα πρέπει να κατανοήσει, ότι θα γίνει μεγάλη προσπάθεια, θα πρέπει να πλησιάσει την ομάδα, καθώς η Γ΄ Εθνική κατηγορία είναι μια δύσκολη κατηγορία με σκληρότραχηλες ομάδες. θα πρέπει να έχει υπομονή και να καταλαβαίνει τις δυσκολίες και στο τέλος θα στεφθεί με επιτυχία όλη η προσπάθεια. Βασική προϋπόθεση στην πορεία παίζει ρόλο η συνύπαρξη του συμβουλίου, του κόσμου και της ομάδας. Προσδοκούμε στην αμέριστη συμπαράσταση του φιλάθλου κοινού της Ζακύνθου.
SP: Γενικά δυο λόγια για το Ελληνικό μπάσκετ, με δεδομένη την αποχώρηση από την χώρα μας  δυο μεγάλων προπονητών, Ομπράντοβιτς και Ίβκοβιτς.
Γ.Σ. Βεβαίως μεγάλη η προσφορά και των δυο, αλλά θα δώσει την δυνατότητα στους Έλληνες προπονητές οι οποίοι εξ´ ολοκλήρου θα κοουτσάρουν και τις 14 ομάδες της Α1, να αποδείξουν ότι ο Έλληνας προπονητής είναι ικανός να διαπρέψει κάτω απο δύσκολες συνθήκες. Aυτές θα δώσουν την δυνατότητα να αναδειχθούν όχι μόνο νέοι προπονητές αλλά και καλύτερη στελέχωση των Εθνικών ομάδων κ ανάδειξη καινούριων ταλέντων.
SP: Κεφάλαιο Εθνική ομάδα - η επόμενη μέρα.
Γ.Σ. Είναι μεγάλη αποτυχία να μην προκρίθεις στην Ολυμπιάδα. Βεβαίως μετά την αποτυχία αυτή, με καινούρια καθοδήγηση και με κάποιους νεαρούς που θα στελεχώσουν την ομάδα καθώς και κάποιους έμπειρους θα δώσουν την δυνατότητα έτσι ώστε η ομάδα να επιστρέψει στις επιτυχίες. Γενικά το Ελληνικό μπάσκετ έχει γερές βάσεις και η αποτυχία είναι προσωρινή και η επιστροφή στις υψηλές θέσεις είναι μέσα στο DNA του έλληνα καλαθοσφαιριστή.
SP: Γιώργο σε ευχαριστούμε για αυτή την συνέντευξη και σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο σου στην Γ΄Εθνική με την ομάδα της ΑΓΕΖ όντας σίγουροι για αυτό.
Γ.Σ. Και εγώ σας ευχαριστώ ευχόμενος πολλές επιτυχίες στην ιστοσελίδα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου