Πέμπτη, Ιουλίου 12

ΦΥΣΣΑΣ-ΒΟΚΟΛΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ U19


Φύσσας-Βόκολος: «Περήφανοι γι' αυτά τα παιδιά»

     Με την παρουσία του τεχνικού διευθυντή Εθνικών Ομάδων, Τάκη Φύσσα, και του συνεργάτη του κ. Φερνάντο Σάντος, Λεωνίδα Βόκολου, πραγματοποιήθηκε η απογευματινή προπόνηση της Εθνικής Νέων. Οι δύο άνδρες, οι οποίοι έφτασαν στο Ταλίν το μεσημέρι της Τετάρτης 11/7 για να βρεθούν στο πλευρό της ελληνικής αποστολής ενόψει του ημιτελικού με την Αγγλία, έκαναν δηλώσεις στο epo.gr.
Φύσσας: «Η φετινή συμμετοχή της Εθνικής Νέων στα τελικά του EURO 2012, αλλά και οι προηγούμενες προκρίσεις των Εθνικών Ομάδων τα τελευταία χρόνια, είναι κατά τη γνώμη μου ο καθρέφτης της δουλειάς που γίνεται στην Ομοσπονδία. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και μια  φιλοσοφία για τον τρόπο λειτουργίας των Εθνικών Ομάδων. Έχουμε κάνει πολλά βήματα προόδου. Οι ποδοσφαιριστές κατανοούν πλέον πολύ καλά τι σημαίνει να είσαι μέλος Εθνικής Ομάδας, είτε αυτή είναι η Παίδων, είτε η Νέων ή η Ανδρών. Όταν τα παιδιά καταφέρνουν να ανταποκριθούν στους κανόνες που έχουν τεθεί και παράλληλα κάνουν πράξη αυτά που τους λέει ο προπονητής τους, τότε έρχονται και οι διακρίσεις. Έτσι κι αλλιώς, εμείς οι Έλληνες διακρινόμαστε για το πάθος και την ψυχή μας και αυτά τα παιδιά είναι η τρανή απόδειξη αυτού. Ο κύριος στόχος όλων μας είναι οι παίκτες που ξεκινούν από τις μικρότερες ηλικίες να στελεχώσουν στο μέλλον την Εθνική Ανδρών. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως αυτά τα παιδιά δουλεύουν πολλά χρόνια μαζί, γνωρίζονται καλά και ο τρόπος παιχνιδιού τους τείνει να γίνει αυτόματος. Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι πολλοί από αυτούς θα περάσουν με την αξία τους στην Εθνική Ανδρών, εφόσον συνεχίσουν να δουλεύουν και να κρατάνε χαμηλά το κεφάλι. Προσωπικά, είμαι ήδη περήφανος με όλα όσα έχει  κατακτήσει η Εθνική Νέων. Με συγκινεί η στάση που κράτησαν τα παιδιά εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Είναι μια δεμένη ομάδα και παίζουν ο ένας για τον άλλον. Για μένα είναι ήδη νικητές και απλώς περιμένω την επόμενη επιτυχία τους».
Βόκολος: «Προσωπικά, έχω δουλέψει για δύο χρόνια με αυτούς τους ποδοσφαιριστές και ήμουν σίγουρος πως θα συνεχίσουν να διακρίνονται. Συμφωνώ με τον Τάκη πως είναι πολύ σημαντική η δουλειά που γίνεται στην Ομοσπονδία και το πλάνο που υπάρχει πλέον στο μυαλό όλων. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή εδώ και τρία χρόνια. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος και χαρούμενος για αυτό που κατάφεραν τα παιδιά. Πραγματικά, μας δικαίωσαν γιατί εμείς γνωρίζαμε ότι έχουν πολλές δυνατότητες. Δουλεύουν σκληρά τα τελευταία χρόνια και πιστεύω πως ήρθε πλέον η ώρα να κατακτήσουν αυτό που τους αξίζει. Ήδη έχουν πετύχει το στόχο της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο και αυτόν της πρόκρισης στην τετράδα του EURO 2012. Αυτό που μένει, καθώς έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν ταλέντο και ποιότητα, είναι να καταθέσουν την ελληνική ψυχή τους. Ξέρουμε όλοι πως η Αγγλία είναι μια καλή σχολή του ποδοσφαίρου, με πολλές συμμετοχές σε τελικές φάσεις. Άρα το παιχνίδι χρειάζεται προσοχή, ιδιαίτερα στην αρχή, αλλά και σοβαρότητα σε όλη τη διάρκεια. Εύχομαι μέσα από την ψυχή μου να τα δώσουν όλα στο συγκεκριμένο ματς, όσο γίνεται χωρίς άγχος και πίεση. Είναι ήδη νικητές με όλα όσα έχουν καταφέρει. Αλλά, επειδή όσο ζούμε ονειρευόμαστε και στοχεύουμε ψηλότερα, εύχομαι να καταφέρουν να βρεθούν στον τελικό και γιατί όχι να σηκώσουν το κύπελλο».
πηγή:www.epo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου