Πέμπτη, Αυγούστου 23

ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΗ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Κ-15


Η πρώτη προπόνηση της Εθνικής Κ15 - Δηλώσεις Λ. Βόκολου - Ποιο είναι το επόμενο βήμα (Photos)

Στο προπονητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά,  στα γήπεδα της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, πραγματοποιήθηκε σήμερα  η πρώτη προπόνηση, της για πρώτη  φορά συγκροτούμενης Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Προπαίδων, Κ15, γεννηθέντων το 1998 (Α’ γκρούπ).
b_280_280_16777215_0___images_stories_2012_kalokairi_b_img_0214_crop_resize.jpg

Οι μικρότεροι … διεθνείς  ποδοσφαιριστές  στη μέχρι σήμερα ιστορία των Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου, ετών κάτω των 15, συγκεντρώθηκαν σήμερα (20/8) στις 10.30 π.μ. στο ξενοδοχείο που, έκλεισε η ΕΠΟ για τους μικρούς, φόρεσαν τα γαλανόλευκα με τα εθνόσημα και με το πούλμαν της Εθνικής, κατευθύνθηκαν το απόγευμα στις 18:00, για την πρώτη τους προπόνηση, στο προπονητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά.
Το δεύτερο γκρούπ των κληθέντων ποδοσφαιριστών, θα  συγκεντρωθεί την Τετάρτη 22/8, στις 10:30 το πρωί.

Το μέλλον, μπροστά μας!
Όσοι παρακολουθήσαμε αυτήν την προπόνηση, είδαμε μπροστά μας, να περνάει το μέλλον! Άγουρα παιδιά, αλλά ταυτόχρονα σοβαροί  ποδοσφαιριστές, πειθαρχημένοι και ένας προπονητής, ο Θεόδωρος Ελευθεριάδης, με περγαμηνές στο χώρο των υποδομών, συνέθεταν το σκηνικό της σημερινής πρώτης μέρας των προπονήσεων.
Παρών και ο Λεωνίδας Βόκολος, συντονιστής του προγράμματος και στενός συνεργάτης του Φερνάντο Σάντος. Μαζί του και ο Θοδωρής Παχατουρίδης, προπονητής της Εθνικής Παίδων.
Το σχέδιο Σάντος…
Το περίφημο «σχέδιο Σάντος» λοιπόν, ξεκινάει να παίρνει σάρκα και οστά. Η βάση δεδομένων που θα αφορά την εξέλιξη των ελλήνων ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, μέσα από την πορεία τους, από τις εθνικές ομάδες, μορφοποιείται και το όλο πρόγραμμα, θα ακολουθεί το μοντέλο των ποδοσφαιρικά προηγμένων χωρών.
Οι Ποδοσφαιρικές Ενώσεις και ακολούθως το Περιφερειακό Πρωτάθλημα, είχαν εδώ και ένα χρόνο και θα έχουν,  το πρώτο ρόλο στην επιλογή των παιδιών και η μέριμνά τους θα είναι, μην τους διαφύγει της προσοχής, κανένα ταλέντο στο νομό ή την περιφέρεια, που θα μπορούσε να επιλεγεί για την Εθνική.
Σε όλες οι εθνικές, από την Εθνική Προπαίδων,  μέχρι την Εθνική Ανδρών, οι ποδοσφαιριστές, θα διδάσκονται τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού και την ίδια φιλοσοφία.
Αυτός ο τρόπος αποτελεί μονόδρομο, σε ότι αφορά την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μέσα από αυτή τη διαδικασία άλλωστε, δημιουργείται  και το …ελληνικό στυλ ποδοσφαίρου, που μέχρι σήμερα δεν έχει διαμορφωθεί, όπως λένε όλοι οι ειδικοί.
Τι μας είπε ο Λεωνίδας  Βόκολος
Ο συντονιστής των μικρών εθνικών ομάδων καθώς και πρωτεργάτης της υλοποίησης του προγράμματος της δημιουργίας της νέας αυτής Εθνικής Κ15, Λεωνίδας Βόκολος, μετά το τέλος της προπόνησης μας μετέφερε την αγωνία αλλά και την πεποίθηση για την επιτυχία του εγχειρήματος, που αποτελεί το πρώτο σκαλοπάτι για όλες τις επόμενες  ηλικιακά εθνικές ομάδες.
Ο ίδιος μας εξηγεί, ότι τα αποτελέσματα αυτού του εγχειρήματος, δεν θα αποδώσουν άμεσα, όμως μπαίνουν οι βάσεις για το μέλλον. Τα παιδιά αυτά, θα μεγαλώνουν και θα εξελίσσονται, ενώ θα προστίθενται ή θα αφαιρούνται παιδιά στην πορεία των Εθνικών Ομάδων ανά ηλικία.
Το επόμενο βήμα…
Στη συνέχεια ο  Λεωνίδας Βόκολος μας είπε, ότι μετά από αυτές τις πρώτες προπονήσεις τα παιδιά της Εθνικής Κ15, θα ξανακληθούν αρχικά τον Οκτώβριο και κατόπιν τον Νοέμβριο με κάποιες προσθήκες ή αφαιρέσεις. Ωστόσο μέχρι τον Δεκέμβριο, θα έχει οριστικοποιηθεί το ρόστερ των 22 ποδοσφαιριστών της ομάδας, η οποία κατόπιν θα συμμετάσχει σε αγώνες, με αποκορύφωμα ένα μεγάλο τουρνουά το καλοκαίρι, με ομάδες του εξωτερικού.
Παρόντες και οι Αμανατίδης, Πάβλοβιτς
Την προπόνηση παρακολούθησε ο τεχνικός σύμβουλος και scourer των ακαδημιών του Ολυμπιακού, Γιώργος Αμανατίδης, ο οποίος σημείωνε συνεχώς στο μπλοκάκι του, καθώς και ο προπονητής της ομάδας Κ15 στην ακαδημία των «ερυθρολεύκων» Μίλαν Πάβλοβιτς.
Οι κληθέντες της νέας Εθνικής Κ15
Τα 22 παιδιά που κλήθηκαν στο πρώτο γκρουπ και ήδη έκαναν την πρώτη τους προπόνηση είναι:
Βαλμάς Κωνσταντίνος  (Παναθηναϊκός), Κουντουριώτης Χρήστος (Παναθηναϊκός), Πίσπας Σωτήριος-Παντελής (Παναθηναϊκός), Μπέτσας Κωνσταντίνος (Ολυμπιακός), Νικολάου Δημήτριος (Ολυμπιακός), Ρέτσος Παναγιώτης (Ολυμπιακός), Χρήστου Κωνσταντίνος (Ολυμπιακός), Κηπουρός Κωνσταντίνος (Ολυμπιακός), Κυρτζιαλίδης Κωνσταντίνος (Ολυμπιακός), Γαβαλάς Ιάσων (Πανιώνιος), Ευαγγέλου Στέφανος (Πανιώνιος), Νάτσης Θεοχάρης (Αστέρας Τρίπολης), Χαλκίδης Κωνσταντίνος (Αρίων Λουτρακίου), Μούργος Σάββας (Αρίων Λουτρακίου), Καπρέτσος Αλέξης (ΠΑΟΚ), Αργυρίου Βασίλειος (ΠΑΟΚ), Γεωργιάδης Κωνσταντίνος  (Ηρακλής), Ζήσης Άγγελος (Δήμητρα Απόλλων), Νάτσος Σπυρίδων (Ατρόμητος Αθ.), Μαγγίνης Δημήτριος (ΑΕΛ-Λάρισα), Ζαρίφης Βασίλειος (Ν.Αθλ.Νίκη Βόλου), Αγιασιώτης Πέτρος (Twente)
Τα 22 παιδιά που κλήθηκαν στο δεύτερο γκρουπ και θα προπονηθούν από 22-24 Αυγούστου είναι:
Οικονομόπουλος Αντώνιος (Παναθηναϊκός), Λημνιός Δημήτριος (Ατρόμητος Αθ.), Κατσάρας Θεόδωρος (Ατρόμητος Αθ.), Χαραλαμπίδης Σταύρος (ΠΑΟΚ), Κυριλλίδης Σωκράτης (ΠΑΟΚ), Ιακωβίδης Χρυσόστομος (Άρης), Τζατζάνας Γεώργιος (Πανθρακικός), Σβέρκος Κωνσταντίνος (Λεβαδειακός), Χατζηηλιάδης Κωνσταντίνος (Δόξα Δράμας), Μουρατίδης Πολυχρόνης (Δόξα Δράμας), Μανουσάκης Γεώργιος (Νέοι Εργοτέλη), Πιλικίδης Αργύριος (Κοζάνη 2004), Σταυρακάκης Νικόλαος (Ομιλ. Λίντο ΑΣ), Παπαδάκης Μανόλης (Κεραυνός Ηρακλείου), Τζουμάκης Δημήτριος (ΑΕΛ Λάρισα), Δοδοντσάκης Στέργιος (Ακ.Πλίτση), Γεωργιάδης Ανδρόνικος (Δόξα Κορησσού Καστοριάς), Κωνσταντακόπουλος Νικόλαος (Θύελλα Πατρών), Αρσενίδης Θωμάς (Ελπιδ. Καρδίτσας), Στεργίου Κωνσταντίνος (Δήμητρα Απόλλων), Παπακαρμέζης Χρήστος (Ακ. Γιαννιτσών), Σταθόπουλος Αντώνιος (Εράνη Φιλιατρών).
Φωτορεπορτάζ
Δείτε στιγμές της προπόνησης που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του football-academies.gr
(Δείτε φωτογραφίες στο facebook κάνοντας κλικ ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου