Τετάρτη, Αυγούστου 15

ΝΙΚΗ 2-0 ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ


«Φιλική» νίκη (2-0) των Ελπίδων επί της Πολωνίας

Χάρη στα γκολ των Βέλλιου (51΄) και Διαμαντάκου (87΄) η Εθνική Ελπίδων επικράτησε 2-0 της Πολωνίας σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στην Κοζάνη. Η Εθνική ήταν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ανώτερη της αντιπάλου της και έχασε πολλές ευκαιρίες για ένα ευρύτερο σκορ.
Την πρώτη καλή ευκαιρία στον αγώνα δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι στο 8΄, όταν ο Γκέλιος εξουδετέρωσε με εντυπωσιακή ενέργεια σουτ του Λούκασικ. Στη συνέχεια, η ελληνική ομάδα πήρε γρήγορα τα ηνία του παιχνιδιού, όμως τα σουτ από πλεονεκτική θέση των Καραγκούνη (10΄), Βέλλιου (20΄), Βλαχοδήμου (25΄), Μάνταλου (29΄) και Ποτουρίδη (33΄) ήταν άστοχα.

Η ελληνική ομάδα μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, δημιουργώντας σπουδαία ευκαιρία στο 47΄, όταν ο Βέλλιος επιχείρησε το πλασέ και ο Μπίρτεκ απομάκρυνε τη μπάλα πάνω στη γραμμή του τέρματος. Τέσσερα λεπτά αργότερα, όμως, ο επιθετικός της Έβερτον δέχθηκε την όμορφη πάσα του Μάνταλου και αφού απέφυγε τον τερματοφύλακα έκανε με πλασέ το 1-0.  Ο Βέλλιος έφτασε κοντά στο γκολ και στο 60΄, όμως ξανά ο Μπίρτεκ του στέρησε τη δυνατότητα να σκοράρει διώχνοντας τη μπάλα λίγο πριν αυτή περάσει τη γραμμή του τέρματος! Η Εθνική συνέχισε την κυριαρχία της και το επιθετικό ποδόσφαιρο, έχοντας στο 77΄ άλλη μια καλή στιγμή με το σουτ του Πέλκα (απόκρουση Σκόβρον). Ο Πέλκας δεν μπόρεσε και πάλι στο 81΄ με σουτ να νικήσει τον Πολωνό τερματοφύλακα, όπως επίσης ο Καραγκούνης ένα λεπτό αργότερα σε τετ-α-τετ. Την απόκρουση του αγώνα έκανε ο Γιαννιώτης στο 87΄ στην κοντινή κεφαλιά του Γιάμροζ και στην αμέσως επόμενη φάση ο Διαμαντάκος με δυνατό σουτ διπλασίασε τα τέρματα της Εθνικής.
ΕΛΛΑΔΑ: Γκέλιος (46΄ Γιαννιώτης), Τζανακάκης (46΄ Αποστολόπουλος), Ποτουρίδης, Λαγός (58΄ Μπάλλας), Μπουγαΐδης, Μάνταλος (58΄ Φουρλάνος), Πέτσος (58΄ Κατίδης), Λυκογιάννης (64΄ Πέλκας), Βέλλιος (70΄ Διαμαντάκος), Καραγκούνης, Βλαχοδήμος
ΠΟΛΩΝΙΑ: Καμίνσκι (46΄ Σκόβρον), Μάλαρτσικ, Μοντέλσκι (46΄ Μπαρτκόφσκι), Κούπις (46΄ Σταρζίνσκι), Κλιχ, Κριχόβιακ, Γιάμροζ, Κούχαρτσικ (46΄ Γιανκόφσκι), Ντζίβνιελ, Λούκασικ (46΄ Κοζέτσκι), Μπίρτεκ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου