Δευτέρα, Αυγούστου 27

Δ.Τ. Ε.Π.Σ.Κ.Ι.

  ΠΡΟΣ

Όλα τα ΜΜΕ
   Κύριοι,
   Σας κοινοποιούμε επιστολή που στείλαμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην
Πάτρα που είναι αρμόδια για τον διορισμό της Επιτροπής Ελέγχου των Αγωνιστικών Χώρων και η οποία μέχρι στιγμής δεν μας έχει απαντήσει. ΚΑΘΕ
ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ. Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη αντιμετωπίζει υπαρκτό κίνδυνο αναβολής όλων των Πρωταθλημάτων της επειδή είτε η Αποκεντρωμένη
Διοίκηση είναι ανίκανη να δρομολογήσει την εφαρμογή του Νόμου είτε τα Όργανα - Μέλη της Επιτροπής αρνούνται να εφαρμόσουν τις επιταγές του Νόμου.
Σας ενημερώνουμε πάντως ότι με  το υπ' αριθμ. 39035/11739 έγγραφό του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήριος Κουρής στις 3/8/2012 μας κοινοποίησε τη γραπτή εντολή - παράκληση που απέστειλε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Κέρκυρα προκειμένου και αυτός να βοηθήσει στο να συγκληθεί η Επιτροπή. Όλες οι μέχρι τώρα ενέργειές μας έχουν πέσει στο κενό.



Με εκτίμηση
Ευάγγελος Μαζαράκης
Πρόεδρος Ε.Π.Σ. Κεφαλληνίας - Ιθάκης

ΕΝΩΣΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ
ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 7 - Τ.Κ. 28100 ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΤΗΛ:26710–23568  FAX: 26710-24688    E-MAILinfo@ epski.gr
Δικτυακός τόπος: www.epski.gr
Αργοστόλιον, 21 Αυγούστου 2012
                          ΠΡΟΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
      ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ – ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ & ΙΟΝΙΟΥ
Κύριε Γενικέ Γραμματέα,

Θέλω με το παρόν έγγραφο για μια και τελευταία φορά να διαμαρτυρηθώ εντονότατα για την ανυπαρξία πολιτείας, φορέων, τη μη εφαρμογή του Νόμου και την κατ’ εξακολούθηση και με σκοπιμότητα καθυστέρηση και κωλυσιεργία στην εφαρμογή του Νόμου από τα Όργανά σας.
Όπως είναι γνωστό ο Νόμος 4049/23-2-2012 στο άρθρο 56α παρ. 2 προβλέπει σαφώς ότι «με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης συγκροτείται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μηνός Μαΐου κάθε έτους η Επιτροπή ελέγχου και αδειοδότησης των αθλητικών χώρων στις έδρες της Περιφερειακής Ενότητας». Το ίδιο άρθρο προβλέπει ότι «σε περίπτωση μη συγκρότησης της ως άνω επιτροπής από τον οικείο Γεν. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο τελευταίος ελέγχεται πειθαρχικά».
Αν δεν με ξεγελάει η μνήμη μου έχουν περάσει κάποιοι μήνες από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μηνός Μαΐου και βρισκόμαστε δέκα ημέρες πριν το τέλος του Αυγούστου, ημερομηνία στην οποία τελειώνει η προθεσμία για να υποβάλλουν τα σωματεία μας τις άδειες καταλληλότητας των γηπέδων και να αποκτήσουν έδρες για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο. Η τοπική Επιτροπή λοιπόν αν έχει συγκροτηθεί είναι τελείως άφαντη. Έχουμε κάνει έγγραφα σε σας, έχουμε διαμαρτυρηθεί και πέρισυ και φέτος, μας παραμυθιάζετε συνεχώς πότε με το ένα πότε με το άλλο αλλά έλεγχο στα γήπεδα δεν έχουμε.
Την περσινή αγωνιστική περίοδο εντελώς παράνομα και με δική μας ευθύνη, αφού δεν προβλέπονταν και από το Νόμο ποινές φυλάκισης που προβλέπονται πια, χρησιμοποιήσαμε τα γήπεδα των νησιών μας (Κεφαλονιά – Ιθάκη) στα οποία ο έλεγχος ποτέ δεν ολοκληρώθηκε. Εάν φέτος τολμήσουμε το ίδιο ποιος μας εγγυάται πως δεν θα μας στείλετε και στον εισαγγελέα; Πέρισυ μας είχατε κάνει μπαλάκι και μας στέλνατε πότε στην εκλεγμένη περιφέρεια, πότε στο Δήμο, τσακωθήκαμε με όλο τον κόσμο, βρισκόμαστε ακόμα στα δικαστήρια και ούτε και τότε έγινε ο έλεγχος. Δεν βοηθάτε που δεν βοηθάτε τον αθλητισμό, γιατί κάνετε τα πάντα για να μας στερήσετε την τελευταία ψυχαγωγία που μας αφήσατε να έχουμε, ένα ποδοσφαιρικό αγώνα δηλαδή; Και τελικά που πρέπει να απευθυνθεί για να βρει το δίκιο του και η Ένωσή μας και ο Δήμος Ιθάκης που εγγράφως ζητάμε τόσο καιρό να ελεγχθούν τα γήπεδά μας;
Με όλα όσα σας αναφέραμε για μας προκύπτει σαφώς ότι είτε δεν μπορείτε είτε δεν θέλετε να εφαρμόσετε το Νόμο. Εμείς θα προχωρήσουμε χωρίς εσάς. Θα σας καταθέσουμε αγωγές και μηνύσεις για να είστε υπεύθυνοι αν συμβεί κάτι στους αγωνιστικούς χώρους. Θα ενημερώσουμε και την πολιτεία στο ανώτατο δυνατό επίπεδο και τέλος θα ενημερώσουμε δια των ΜΜΕ τον κόσμο ώστε να αντιληφθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πόσο άχρηστη και ανίκανη είναι η πολιτεία η ίδια να εφαρμόσει τους Νόμους και τα Νομοθετήματά της.
Ευάγγελος Μαζαράκης
Πρόεδρος Ε.Π.Σ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου