Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΗΛΙΚΙΕΣ ΣΤΙΣ ΜΙΚΤΕΣ;


“Κόβονται… οι 96άρηδες και οι 98άρηδες από τις Μικτές” (;) –Αντικαθιστώνται με 97άρηδες και 99άρηδες (;)

   Σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.football-academies.gr επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές της Ε.Π.Σ. Ημαθίας από φέτος θα αλλάξουν τα όρια ηλικίας των ποδοσφαιριστών με το αιτιολογικό την εξομοίωση αυτών με τις Εθνικές ομάδες. Κατά την άποψη μας μια σωστή αλλαγή.
   Ας δούμε όμως τι λέει αναλυτικά:
   Όπως ήταν μέχρι σήμερα γνωστό, τις μικτές ομάδες των ενώσεων θα συγκροτούσαν για την φετινή σεζόν, ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα ήταν γεννημένοι για τους Νέους τα έτη 1996-1997 και για τους Παίδες τα έτη 1998-1999.
   Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η τεχνική επιτροπή Μικτών Ομάδων της Ε.Π.Σ Ημαθίας, στηριζόμενη σε νεότερες και καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες, οι ηλικίες αλλάζουν για να εξομοιωθούν οι ηλικιακές κατηγορίες των Εθνικών Ομάδων, με τις ηλικίες των Ενώσεων.

   Με τις πληροφορίες αυτές στη νέα προκήρυξη της ΕΠΟ, για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων GOOD LEAGUE ΟΠΑΠ, περιόδου 2012-2013, που αναμένεται να κοινοποιηθεί σύντομα, δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν οι ποδοσφαιριστές γεννηθέντες από την 1-1-1997 ως και την 31-12-1998.  Αποκλείονται δηλαδή οι γεννημένοι το 1996, που θα είχαν σύμφωνα με τα περσινά δεδομένα, πρωταγωνιστικό ρόλο την φετινή περίοδο!  Στους  ΠΑΙΔΕΣ,  δεν θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο οι γεννημένοι το 1998, αλλά θα συμμετέχουν  οι επίλεκτοι  γεννηθέντες   από 1-1-1999 ως και 31-12-2000.
   Αναλυτικά η ανακοίνωση της τεχνικής επιτροπής Μικτών Ομάδων της Ε.Π.Σ Ημαθίας:
   Η τεχνική επιτροπή Μικτών Ομάδων της Ε.Π.Σ Ημαθίας, ανακοινώνει ότι την  Δευτέρα  1 Οκτωβρίου, στο ενωσιακό γήπεδο των Παλατιτσίων, θα συνεχιστούν οι προπονήσεις και προεπιλογές των Μικτών ομάδων της ένωσής μας, ενόψει του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων GOOD LEAGUE ΟΠΑΠ, περιόδου 2012-2013. Το νέο στοιχείο που έρχεται να προστεθεί στις προεπιλογές, είναι η συμμετοχή ή όχι των 1996άρηδων. Πιο συγκεκριμένα στη κατηγορία ΝΕΩΝ, προβλέπεται σύμφωνα με νεότερες και καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες και μέχρι την έκδοση της προκήρυξης, να έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι ποδοσφαιριστές γεννηθέντες από τις 1-1-1997 ως και 31-12-1998.  Αποκλείονται δηλαδή οι γεννημένοι το 1996, που θα είχαν σύμφωνα με τα περσινά δεδομένα, πρωταγωνιστικό ρόλο την φετινή περίοδο!  Στους ΠΑΙΔΕΣ, θα συμμετέχουν  επίλεκτοι  γεννηθέντες   1-1-1999 ως και 31-12-2000.
   Σύμφωνα με το σχέδιο ανάπτυξης των Εθνικών τμημάτων Υποδομής της Ε.Π.Ο., έχει δρομολογηθεί ήδη η νέα Εθνική Κ15. Ταυτόχρονα με την Κ15 θα συγκροτούνται με τις νέες ηλικιακές κατηγορίες παικτών, οι Εθνικές Κ16, Κ17 κλπ. Στόχος της ΕΠΟ είναι να εξομοιωθούν οι ηλικιακές κατηγορίες των Εθνικών Ομάδων, με τις ηλικίες των Ενώσεων. Έτσι το έργο των Ομοσπονδιακών προπονητών, οι οποίοι θα έχουν από τρεις Περιφέρειες γίνεται πιο εύκολο, σχετικά με τις επιλογές παικτών που θα στελεχώσουν τις αντίστοιχες Εθνικές Ομάδες. Και μάλλον«κόβονται» όπως διαφαίνεται από φέτος  στις  Μικτές ομάδες, οι  επίλεκτοι 96άρηδες.
   Μάλιστα την Δευτέρα ήταν η τελευταία προπόνηση για τους 96άρηδες της Μικτής Ημαθίας και μετά τις ανακοινώσεις από το προπονητή για το γεγονός της μη συμμετοχής στο τρέχον πρωτάθλημα, υπήρχε βαθιά συγκινησιακή φόρτιση στα αποδυτήρια, αφού κατά γενική ομολογία φέτος θα ήταν η χρονιά τους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπευθύνων. Από την πλευρά του ο ενωσιακός προπονητής ευχαρίστησε όλους τους παίκτες, τα σωματεία και τους προπονητές για την συνεργασία και ευχήθηκε κουράγιο υπομονή και δουλειά, αφού ο χρόνος είναι σαφώς υπέρ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου