Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26

ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η F.I.F.A.

Ναι στην χρήση της τεχνολογίας από την FIFA

Μετά τις απαραίτητες δοκιμές, η FIFA ενέκρινε την περασμένη Πέμπτη την χρήση της τεχνολογίας (goal-line technology) στο ποδόσφαιρο.
Τα δύο συστήματα που εγκρίθηκαν έχουν την ονομασία Hawk-Eye και GoalRef και όπως ανακοινώθηκε θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά, δοκιμαστικά, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων τον ερχόμενο Δεκέμβριο στο Τόκυο και αν έχουν επιτυχία θα εφαρμοστούν επίσης στο Συνομοσπονδιών (2013) και στο Μουντιάλ (2014).
Η νέα “τεχνολογία” θα έχει πάντως και σημαντική ανθρώπινη υποστήριξη, καθώς η FIFA πήρε απόφαση για την παρουσία διαιτητικής πεντάδας (διαιτητής, δύο βοηθοί, δύο διαιτητές πίσω από την εστία) σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις από εδώ και στο εξής ενώ το κόστος τοποθέτησης των συστημάτων (περίπου 250.000 €) στα στάδια όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες  θα το αναλάβει η FIFA.
Επίσης η FIFA προχωράει ένα βήμα παραπέρα αφού έδωσε την έγκρισή της για τις τελικές δοκιμές του συστήματος iBall της Select. Η iBall είναι κατασκευασμένη από ένα εσωτερικό χάλκινο πλέγμα, το οποίο χρησιμοποιείται για να επικοινωνεί με κεραίες που βρίσκονται τοποθετημένες στην εστία. Όταν η μπαλα περάσει τη γραμμή, αποστέλλεται ειδοποίηση στο ρολόι του διαιτητή.
Σύμφωνα με τον CEO της Select, Peter Kanp“Είναι μια τεράστια πρόκληση να σχεδιάσεις μια έξυπνη μπάλα που θα αντέχει τα σουτ του Ronaldo και ταυτόχρονα θα μπορεί να επικοινωνεί με το σύστημα στη γραμμή του τέρματος. Κατασκευάζουμε ποδοσφαιρικές μπάλας για περισσότερα από 65 χρόνια, οπότε μπορούμε να διασφαλίσουμε την ποιότητα με τις νέες απαιτήσεις“.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου