Πέμπτη, Νοεμβρίου 15

Εθνική Ανδρών: Ιρλανδία-Ελλάδα 0-1

0-1

 ΙΡΛΑΝΔΙΑ
 ΕΛΛΑΔΑ
ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Τζοβάνι Τραπατόνι): 16.Φoρντ- 19.Κόλεμαν, 4.Ο' Σέι, 13.Κλαρκ, 3.Γουόρντ, 20.Μπρέιντι, 7.ΜακΚάρθι, 6.Γουΐλαν, 11.ΜακΚλιν, 17.Κοξ, 10.Λονγκ.
Αναπληρωματικοί: 23.Ράντολφ- 5.Ο' Ντι, 2.Κέλι, 8.Άντριους, 22.Κλίφορντ, 15.Μέιλερ, 18.Κίογκ, 21.Χούλαχαν, 9.Ντόιλ.
ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): 1.Καρνέζης- 15.Τοροσίδης, 3.Σταφυλίδης, 19.Παπασταθόπουλος, 5.Παπαδόπουλος, 6.Τζιόλης, 17.Ταχτσίδης, 18.Νίνης, 20.Χολέμπας, 7.Σαμαράς, 9.Μήτρογλου.
Αναπληρωματικοί: 12.Περιστερίδης- 2.Μανιάτης, 4.Σπυρόπουλος, 8.Κονέ, 10.Χριστοδουλόπουλος, 11.Βύντρα, 14.Σαλπιγγίδης, 16.Δημούτσος, 21.Σιόβας, 22.Φορτούνης, 23.Αθανασιάδης.
Ο Κώστας Σταφυλίδης και ο Παναγιώτης Ταχτίσης πραγματοποιούν ντεμπούτο με την Εθνική Ανδρών.
Πριν από την έναρξη του αγώνα ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί βράβευσε με ιειδκή πλακέτα την Π.Ο. Ιρλανδίας για την παρουσία και συμπεριφορά των φιλάθλων της στο πρόσφατο EURO 2012, στο οποίο συμμετείχε και η Εθνική Ανδρών.
Επίσης, πριν από την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Τζέιμι Νόλαν, φιλάθλου της ομάδας της Ιρλα΄νδίας, ο οποίος απεβίωσε στη διάρκεια των αγώνων του EURO 2012.

Ο διαιτητής σφύριξε την έναρξη του αγώνα
7': Πρώτη φάση του αγώνα. Για την Ιρλανδία. Ο ΜακΚλιν ελίχθηκε έξω από την ελληνική περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν ανησύχησε τον Καρνέζη και πέρασε άουτ.
10': Καλή στιγμή για την Ιρλανδία. Ο Κόλεμαν πλαγιοκόπησε την ελληνική άμυνα από δεξιά, έκανε τη σέντρα, αλλά ο Κοξ που έπιασε αμαρκάριστος την κεφαλιά από το ύψος της ελληνικής μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα άουτ.
Με τη συμπλήρωση του ενός έκτου του αγώνα, χρονικά, η Ιρλανδία δείχνει να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να έχει τον έλεγχο του ρυθμού, σε αντίθεση με την ελληνική ομάδα, η οποία υστερεί στις προσωπικές μονομαχίες και στην κυκλοφορία, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται από την υπεροχή των γηπεδούχων στην κατοχή της μπάλας.
19': Ελαφρύς τραυματισμός για τον αρχηγό Γιώργο Σαμαρά. Άθελά του ο Ο'Σέι του έσκισε το αριστερό φρύδι. Έως ότου τοποθετηθούν ράμματα, η ελληνική ομάδα αγωνίζεται με δέκα παίκτες.
23': Πρώτη καλή στιγμή για την Εθνική. Ο Νίνης με ατομική ενέργεια από το χώρο του κέντρου απέφυγε τρεις παίκτες των γηπεδούχων, έφτασε λίγο έξω από την περιοχή, αλλά το ωραίο δυνατό σουτ που έπιασε αποκρούστηκε άπό τον Φορντ.
24': Νέα καλή στιγμή για την Εθνική. Ο Τοροσίδης έβγαλε σέντρα ακριβείας για τον Μήτρογλου, αλλά πριν ο διεθνής φορ απειλήσει τον Φορντ, ο Ο'Σέι με υπερένταση απομάκρυνε με κεφαλιά τη μπάλα.
ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ!!!
29': 0-1! Η Εθνική παίρνει κεφάλι στο σκορ με το παρθενικό γκολ του Χοσέ Χολέμπας με τη γαλανόλευκη. Οι διεθνείς άλλαξαν με ταχύτητα τη μπάλα έξω από την ιρλανδική περιοχή, με τον Χολέμπας να βρίσκει τον Σαμαρά, αυτός τον Μήτρογλου, ο τελευταίος ξανά τον αρχηγό και ο Σαμαράς εκ νέου τον Χολέμπας στο ύψος της περιοχής, κι αυτός με δυνατό δεξί συρτό σουτ νίκησε τον Φορντ.
33': Αλλαγή για την Ιρλανδία. Ο Άντριους στή θέση του Γουΐλαν, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού.
37': Κίτρινη κάρτα στον Λονγκ για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Ταχτσίδη.
42': Κίτρινη κάρτα στον Κλαρκ για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Χολέμπας. 
45': Ο 4ος διαιτητής έδειξε ότι θα παιχτεί ένα λεπτό επιπλέον χρόνος στο πρώτο ημίχρονο.
45'+2': Μεγάλη στιγμή για την Ιρλανδία. Ο Μπρέιντι βρέθηκε δεξιά και πλάγια έξω από την ελληνική περιοχή, έπιασε δυνατό σουτ, αλλά ο Καρνέζης με ετοιμότητα εκτινάχθηκε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.
Ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.
Εμφανώς ανώτερη μετά το 20ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου η Εθνική Ανδρών προηγείται δικαίως στο σκορ της Ιρλανδίας στη φιλική τους αναμέτρηση στο Δουβλίνο. Σαφώς πιο συγκεντρωμένοι, δυνατοί στις προσωπικές μονομαχίες και στην κυκλοφορία οι διεθνείς επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους και θα μπορούσαν με λίγη περισσότερη τύχη να έχουν φτάσει και σε δεύτερο γκολ. Με εξαιρετικά δυνατό παιχνίδι προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τους διεθνείς μας οι Ιρλανδοί, οι οποίοι δεν απέφυγαν και τα επικίνδυνα μαρκαρίσματα.
Αλλαγές για τις δύο ομάδες πριν από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.
Οι Σαλπιγγίδης, Φορτούνης και Αθανασιάδης στις θέσεις των Σαμαρά, Μήτρογλου και Χολέμπας, αντίστοιχα, για την Εθνική Ανδρών.
Οι Ντόιλ και Χούλαχαν στις θέσεις των Λονγκ και Μπρέιντι, αντίστοιχα, για την Ιρλανδία.
Ο διαιτητής σφύριξε την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.
47': Διπλή σημαντική ευκαιρία για την Ιρλανδία. Ο ΜακΚάρθι ελίχθηκε έξω από την ελληνική περιοχή, έπιασε δυνατό σουτ, ο Καρνέζης απόκρουσε ασθενώς, ο Παπασταθόπουλος πρόλαβε τον Ντίολ πριν γίνει επικίνδυνος, αλλά η μπάλα έφτασε στον Κοξ, ο οποίος σούταρε προς την ελληνική εστία με τον Καρνέζη να αποκρούει εκ νέου, αυτή τη φορά σε κόρνερ.
49': Νέα καλή στιγμή για την Ιρλανδία. Ο Κοξ, από άσα του ΜακΚάρθι που "τρύπησε" την ελληνική άμυνα, βγήκε απέναντι στον Καρνέζη, αλλά την ώρα που επιχείρησε να σουτάρει ο Παπαδόπουλος με αποφασιστική προβολή έδιωξε τη μπάλα.
53': Φάουλ για την Εθνική έξω από την ιρλανδική περιοχή που κέρδισε ο Νίνης. Ο Ταχτσίδης εκτέλεσε απευθείας, αλλά η μπάλα πέρασε από το οριζόντιο δοκάρι του Φορντ.
60': Αλλαγή για την Ιρλανδία. Ο Κίογκ στη θέση του Κοξ που αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού.
60': Αλλαγές για την Εθνική. Οι Βύντρα και Μανιάτης αντί των Νίνη και Τοροσίδη, αντίστοιχα.
68': Καλή στιγμή για την Ιρλανδία. Από εκτέλεση φάουλ του ΜακΚλιν, η μπάλα μετά από κόντρες έφτασε στον Μακ Κάρθι, που ήταν αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής του Καρνέζη και αριστερά, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε άουτ.
70': Αλλαγή για την Ιρλανδία. Ο Μέιλερ στη θέση του ΜακΚάρθι.
82': Αλλαγή για την Εθνική. Ο Σπυρόπουλος στη θέση του Σταφυλίδη.
85': Κίτρινη κάρτα στον Φορτούνη για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Κόλεμαν.
90': Ο 4ος διαιτητής έδειξε ότι θα παιχτούν τέσσερα λεπτά επιπλέον χρόνος στο δεύτερο ημίχρονο.
Ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του αγώνα.
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε τη σεζόν η Εθνική Ανδρών. Χωρίς να φτάσει στα ίδια επίπεδα απόδοσης και στο δεύτερο ημίχρονο, όπως έκανε στο πρώτο, νίκησε την Ιρλανδία εκτός έδρας. Με χαρακτηριστική άνεση οι διεθνείς κατάφεραν να σταματήσουν τους αντιπάλους τους, που ανέβασαν απόδοση στο δεύτερο μέρος, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις δύσκολες στιγμές μπροστά στην εστία του Καρνέζη.
Ο αγώνας όπως τον μετέδωσε το επίσημο site της Ομοσπονδίας. 
http://www.epo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου