Τετάρτη, Νοεμβρίου 14

Ισόπαλη 1-1 η Εθνική Ελπίδων με Αυστρία

   Η Εθνική Ελπίδων αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την αντίστοιχη της Αυστρίας, σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο ΔΑΚ Άργους. 
 Η ελληνική ομάδα έπαιξε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο και χειροκροτήθηκε θερμά στο τέλος από 5.500, περίπου, θεατές. 

Εθνική Ανδρών
   Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να πάρουν τα ηνία του παιχνιδιού. Οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη τους καλή επιθετική προσπάθεια κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 19΄ με χτύπημα πέναλτι του Χολζχάουσερ (μαρκάρισμα του Κουρμπέλη στον Βάστιτς). 
   Οι Αυστριακοί είχαν και μια καλή ευκαιρία στο 29, όταν ο Γκρέγκοριτς πλάσαρε άουτ μέσα από τη μικρή περιοχή. Η ελληνική ομάδα ανέβασε μετά το 30ό λεπτό το ρυθμό της και έφτασε στην ισοφάριση στο 39΄ με εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι του Νίκου Καρέλη από το ύψος του πέναλτι. 
   Η ομάδα της Αυστρίας είχε στο 45΄ τεράστια ευκαιρία για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, όμως ο Σάμπιτζερ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Καπίνο σε τετ-α-τετ.
   Η Εθνική ήταν καταιγιστική στα πρώτα λεπτά του β΄ ημιχρόνου, όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε, με σημαντικότερη το οριζόντιο δοκάρι του Καρέλη στο 51΄. 
   Μετά το 60ο λεπτό ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, εξαιτίας των πολλών αλλαγών, και οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το ματς, προσπαθώντας να απειλήσουν με μακρινά σουτ του Κάινζ. 
   Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε στο 75΄ καλή στιγμή με το άστοχο σουτ του Κολοβού στο ύψος της μεγάλης περιοχής. 
   Οι τελευταίες καλές ευκαιρίες στο ματς ήταν τα δυνατό σουτ του Χολζχάουσερ (84΄) και του Στέγκερ (89΄), με τον Γκέλιο να μπλοκάρει τη μπάλα και στις δύο περιπτώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 92΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κατίδης.
   Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Τσβίκα Ορέλ (Ισραήλ), παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Ποτουρίδη, Οικονόμου, Κατίδη.
ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Τσάνας): Καπίνο (46΄ Γκέλιος), Σπυρόπουλος (46΄ Ζαχαράκης), Ποτουρίδης, Μπουγαΐδης (72΄ Οικονόμου), Κουρμπέλης, Κούρος (46΄ Νταμαρλής), Μπάλλας (55΄ Κατίδης), Γιαννιώτας (72΄ Βιτώρος), Κολοβός, Βέλλιος, Καρέλης (65΄ Πέλκας)
ΑΥΣΤΡΙΑ (Βέρνερ Γκρέγκοριτς): Ράντλινγκερ (46΄ Στρέμπινγκερ), Ζιγκλ (63΄ Πίσινγκερ), Σάμπιτζερ, Χολζχάουσερ, Χιντερέγκερ, Γκρέγκοριτς (68΄ Ζουλζ), Βάστιτς (46΄ Ριτζμάιερ, 52΄ Στέγκερ), Κάινζ (73΄ Πρόσενικ), Ρατ, Τράουνερ, Σπέντλχοφερ (46΄ Μάακ)
«Είχαμε αρκετά καλά διαστήματα απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Αν και βρεθήκαμε νωρίς πίσω στο σκορ, αντιδράσαμε γρήγορα, ισοφαρίσαμε και θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη. Διατηρήσαμε την καλή μας παρουσία και μετά τις αλλαγές και αυτό είναι θετικό στοιχείο για την ομάδα μας. Βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα από αυτό το ματς ενόψει του νέου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος», ήταν το σχόλιο του ομοσπονδιακού προπονητή, Κώστα Τσάνα.
Πηγή:http://www.epo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου