Παρασκευή, Νοεμβρίου 2

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

    Αγωνιστική με πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η 2η αφού εύκολα μπορούν και οι πέντε αγώνες να θεωρηθούν ντέρμπι.
  Ξεχωρίζουν περισσότερο αυτά των Α.Ο.Κ.Ι.-Διλινάτων, Παγκεφαλληνιακού-Α.Ε.Κ. και φυσικά το τοπικό ντέρμπι Οδυσσέα-Προόδου.
    Το ερώτημα είναι αν θα αποφευχθεί η αρνητική εικόνα της 1ης αγωνιστικής με ομάδες, να μη μπορούν να συμπληρώσουν ενδεκάδα, είτε γιατί κάποιοι ποδοσφαιριστές είχαν προγραμματίσει τις διακοπές τους, είτε γιατί δεν υπήρχαν παίκτες ηλικιακά σύμφωνα με την προκήρυξη.
 Φυσικά θέλουμε και περιμένουμε καλύτερο θέαμα από αυτές ώστε να αποζημιώσουν τους φιλάθλους που μάλλον απογοήτευσαν την 1η αγωνιστική.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ 2ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Α
ΑΓΩΝΑΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
ΒΟΗΘΟΙ
1.
Σάββατο 3-11-12 ώρα 15:00
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Α.Ο.Κ.Ι. - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
ΜΕΝΕΓΑΤΟΣ 
ΕΛΕΥΘ.
Κιόσης Κων.
Βασιλόπουλος Δ. 
2.
Κυριακή  4-11-12 ώρα 10:00
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Α.Ο. ΠΑΛΗΞ/ΚΟΣ 
ΣΚΑΛΤΣΗΣ
ΑΘΑΝ.
Αβάζαρος Χρ.
Σπανόπουλος Αντ.
3.
Κυριακή 4-11-12 ώρα 12:30
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ 
ΜΑΤΙΑΤΟΣ
ΔΙΟΝ.
Λυμπερόπουλος Θ
Λογοθέτης Βασ.
4.
Κυριακή 4-11-12 ώρα 15:00
Δημοτικό Ιθάκης
Π.A.O. ΟΔΥΣΣΕΑΣ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ 
ΜΟΛΦΕΤΑΣ 
ΠΑΝ.
Βουτσινάς Αγγ.    Παίζης Παν.
5.
Κυριακή 4-11-12 ώρα 15:00
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦ/ΚΟΣ - Α.Ε.Κ. 
ΚΟΜΗΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝ.Πριονίδης Ιωαν.
Σπυράτος Αλεξ.
Α.Ο.Κ.Ι. - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ















ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ Α.Ο.Κ.Ι. ΓΙΑ ΤΗΝ 1Η ΝΙΚΗ..........
 ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΣΕΡΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ"










  Με το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ Α.Ο.Κ.Ι.-Διλινάτων ανοίγει η αυλαία της 2ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας το Σάββατο 3 μ.μ. στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.
   Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την συνέχεια της πορείας των ομάδων και την υλοποίηση των στόχων τους στο φετινό πρωτάθλημα.
  Οι γηπεδούχοι που και πάλι θα παραταχθούν με πολλά προβλήματα λόγω απουσιών, μετά την ήττα τους από τον Α.Ε.Κ. στο ντέρμπι της αυλαίας του πρωταθλήματος δεν έχουν άλλα περιθώρια απώλειας βαθμών αφού αν συμβεί κάτι τέτοιο θα μείνουν πολύ πίσω και στην συνέχεια θα πρέπει να κυνηγάνε τους βασικούς τους αντιπάλους για να διεκδικήσουν την 1η θέση στην κανονική διάρκεια.
   Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο έμπειρος προπονητής της ομάδας Γ. Τόγιας όπως και οι ποδοσφαιριστές του και θα κατεβαίνουν αποφασισμένοι για την πρώτη τους νίκη και τους 3 βαθμούς.
    Από την άλλη η ψυχολογία στην ομάδα των Διλινάτων, των πρωταθλητών της περυσινής περιόδου μετά την σπουδαία τους νίκη 2-0 επί της ισχυρής Σάμης, αλλά και τον τρόπο που την κατέκτησαν, είναι στα ύψη και θέλουν να συνεχίσουν το σερί τους παραμένοντας στα υψηλά "πατώματα" του βαθμολογικού πίνακα.
   Η ομάδα του Τάκη Φωή γνωρίζει την δυσκολία του αγώνα και την δυναμική του αντιπάλου της αλλά με πίστη στις δυνατότητες της θα "κτυπήσει" και αυτό το παιχνίδι διεκδικώντας το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.
   Όπως προαναφέραμε τα προβλήματα για τους γηπεδούχους είναι και πάλι πολλά και σημαντικά αλλά οι άνθρωποι της ομάδας και ο Γ. Τόγιας δε μένουν σε αυτά και θα κατέβουν στον αγωνιστικό χώρο με πίστη για την νίκη. Στα ευχάριστα η επιστροφή στην ενδεκάδα του Θαν. Μπαζάρογλου που εξέτισε την ποινή του. 
    Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι με την επιστροφή, μετά την έκτιση της ποινής του "μικρού", Κ. Τσάκου, τουλάχιστον ελπίζουν να μην έχουν άλλα προβλήματα και αυτή τη φορά να κατέβουν 11 στον αγωνιστικό χώρο. Επίσης αναμένεται να αγωνισθούν και οι αδελφοί Κώστας και Διονύσης Τζωρτζάτος.
       Φαβορί: Σε τέτοια παιχνίδια όλα ξεκινούν από την ίδια ευθεία. Επομένως και οι δυο "μονομάχοι" έχουν τις ίδιες πιθανότητες επικράτησης. 
   Διαιτητής: Ο κ. Ελ. Μενεγάτος με βοηθούς τους κ.κ. Κιόση Κων. και Βασιλόπουλο Δημ..     
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ















ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΠΑΛΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΚΑΙ ........
ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ "ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ"











   Την επόμενη ημέρα (Κυριακή) και σε μια σειρά συνεχόμενων αγώνων η αγωνιστική μεταφέρεται  στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου όπου στο πρώτο χρονικά παιχνίδι και ώρα 10 π.μ. τα Ομαλά φιλοξενούν τον Παλληξουριακό σε έναν πολύ σημαντικό όσο και δύσκολο για τις δυο ομάδες αγώνα.
    Οι τυπικά γηπεδούχοι προέρχονται από μια "καλή" ισοπαλία (0-0) με τον πολύ δυνατό Παγκεφαλληνιακό, αλλά και η νεοφώτιστη ομάδα του Ληξουριού από μεγάλη νίκη 7-2 επί του Οδυσσέα Ιθάκης σε έναν αγώνα που οι Ιθακήσιοι ως γνωστό, κατέβηκαν με 9 ποδοσφαιριστές.
    Και για τις δυο ομάδες ο στόχος φέτος είναι η παραμονή τους στην κατηγορία και ότι καλύτερο προκύψει, επομένως είναι ένας σημαντικός αγώνας  για αυτές αφού τέτοιες νίκες είναι που στο τέλος θα μετρήσουν πολύ.
     Ο προπονητής των Ομαλών Δ. Λιονάτος εκτός του τραυματία Κ. Τζωρτζάτου δεν αντιμετωπίζει κάποιο άλλο ιδιαίτερο πρόβλημα.
     Στην ομάδα του Γ. Θωμά τα προβλήματα είναι δυο. Το ένα η απουσία του τιμωρημένου Σωκρ. Μαρκάτου και το άλλο ο τραυματισμός του Κ. Λυμπερόπουλου με την συμμετοχή του να είναι αμφίβολη. 
     Φαβορί: Θεωρούμε ότι το παιχνίδι είναι ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα.
  Διαιτητής: Ο κ. Αθαν. Σκαλτσής με βοηθούς τους κ.κ. Αβάζαρο Χρ. και Σπανόπουλο Αντ..
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ 















ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΓΕΡΑ "ΝΕΥΡΑ" ΣΤΟ Δ.Α.Κ.












   Με μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση συνεχίζεται η αγωνιστική αφού αμέσως μετά στο ίδιο γήπεδο και ώρα 12:30 μ.μ. οι βαθμολογικά "χαμένες", της 1ης αγωνιστικής ομάδες της Σάμης και Εικοσιμίας θέλουν νίκη για να ανασάνουν βαθμολογικά, ιδιαίτερα οι φιλοξενούμενοι που θέλουν να ξεπεράσουν το βαθμολογικό "μείον".
  Και οι δυο ομάδες ξεκίνησαν με με το "αριστερό" αφού η μεν Εικοσιμία αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς σκορ (0-0) με την Πρόοδο Ιθάκης στις Κεραμειές, ενώ στο ίδιο γήπεδο και με αντίπαλο τα Διλινάτα των δέκα ποδοσφαιριστών η Σάμη χωρίς να προβάλλει ιδιαίτερη αντίσταση ηττήθηκε εύκολα με σκορ 2-0.
   Η Εικοσιμία με ντεζαβαντάζ τους περυσινούς -2 βαθμούς γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο απώλειας βαθμού ή βαθμών αφού σε ένα τέτοια ενδεχόμενο θα μείνει πολύ πίσω και θα δυσκολέψει την υλοποίηση των φετινών της στόχων στην συνέχεια.  
  Το ίδιο πάνω κάτω ισχύει και για την ομάδα της Σάμης που μπορεί να έχει διαφορετικούς στόχους από την αντίπαλο της όμως αν θέλει να εξασφαλίσει από νωρίς την παραμονή της στην κατηγορία, άλλωστε αυτός είναι ο βασικός της στόχος, θα πρέπει να αρχίσει να μαζεύει βαθμούς και αυτό ο Β. Μιχαλάτος το γνωρίζει πολύ καλά. Το μεγάλο του όμως πρόβλημα είναι η απειρία των ποδοσφαιριστών του, αφού η ομάδα είναι πολύ ανανεωμένη και κυρίως με νεαρούς ποδοσφαιριστές στην σύνθεση της και σε αυτό πρέπει να ρίξει αρκετό βάρος ο νεαρός κόουτς της Σαμικής ομάδας.
  Προβλήματα για τους γηπεδούχους εκτός του τραυματία Σκιαδαρέση, που μάλλον δεν είναι σίγουρο ότι θα προλάβει, δεν υπάρχουν ενώ για την Εικοσιμία τα νέα είναι καλά και ο Δ. Ζησιμάτος βλέπει σιγά σιγά τους ποδοσφαιριστές του να μαζεύονται κάτι που σίγουρα του λύνει τα χέρια, έχοντας πολλές επιλογές στη συνέχεια.
    Φαβορί: Καθαρό φαβορί δεν υπάρχει και όλα είναι ανοικτά.
   Διαιτητής: Ο κ. Διον. Ματιάτος με βοηθούς τους κ.κ. Λυμπερόπουλο Θοδ. και Λογοθέτη Βασ.. 
Π.A.O. ΟΔΥΣΣΕΑΣ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ














ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ ..........
ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ









  Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 3 μ.μ. το μεσημέρι αυτή τη φορά στο Δημοτικό στάδιο της Ιθάκης στο Βαθύ, θα διεξαχθεί το μεγάλο τοπικό ντέρμπι ανάμεσα σε Οδυσσέα και Πρόοδο. Ένα ντέρμπι που ανεξάρτητα της δυναμικής αλλά και της αγωνιστικής κατάστασης των ομάδων πάντα έχει μια διαφορετικότητα από τα υπόλοιπα, αφού σημασία έχουν και άλλα πράγματα που τελικά όπως και στο παρελθόν έχει αποδειχθεί ότι είναι αυτά που κάνουν την διαφορά και δίνουν το αποτέλεσμα. 
  Το γόητρο, η δύναμη και το πάθος είναι σημαντικά στοιχεία σε τέτοια παιχνίδια και λιγότερο η ποιότητα και το θέαμα.
  Με αυτά και αυτά πιστεύουμε ότι στο Βαθύ θα διεξαχθεί ένα δυνατό παιχνίδι που ο τελικός νικητής θα κριθεί σε μικρές λεπτομέρειες.
  Η τυπικά γηπεδούχος ομάδα του Σταυρού στο αγώνα της με τον Παλληξουριακό στο Αργοστόλι την προηγούμενη αγωνιστική κατέβηκε να αγωνισθεί με εννιά ποδοσφαιριστές κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα την πολύ βαριά της ήττα με σκορ 7-2!! 
   Αντίθετα η ομάδα από το Βαθύ πέρασε αλώβητη από τις Κεραμιές παίρνοντας ένα πολύτιμο βαθμό από την ομάδα της Εικοσιμίας. Έναν πολύ σημαντικός βαθμός που ανεβάζει κυρίως την ψυχολογία των νεαρών κυρίως ποδοσφαιριστών της στα ύψη.
   Ιδιαίτερα προβλήματα δεν έχει ο Κ. Κουτσουβέλης αφού αυτή τη φορά θα είναι στη διάθεση του όλοι οι ποδοσφαιριστές του συν τον Π. Κουτσουβέλη που εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής και αναμένεται να κατεβάσει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.
   Από πλευράς  Προόδου τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα αλλά και την απουσία του Κιοράϊ που είναι τιμωρημένος να δημιουργεί τεράστια προβλήματα.
   Φαβορί: Σε ένα τέτοιο ντέρμπι είναι δύσκολο να δώσεις κάποια ομάδα φαβορί, όμως η Πρόοδος κατά την άποψη μας έχει ένα μικρό προβάδισμα με βάσει αυτά που έχουν δείξει μέχρι στιγμής οι δυο ομάδες. 
  Διαιτητής: Ο κ. Παν. Μολφέτας με βοηθούς τους κ.κ. Βουτσινά Αγγ. και Παίζη Παν.. 
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ε.Κ. 














ME ΣΤΟΧΟ.......... ΝΑ ΤΗΣ "ΚΛΕΨΕΙ" ΤΗ ΔΟΞΑ

   Την ίδια ημέρα και ώρα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ένας ακόμη αγώνας αυτός, μεταξύ Παγκεφαλληνιακού-Α.Ε.Κ. συμπληρώνει την αγωνιστική. Ένας αγώνας με πολύ μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τις δυο ομάδες μιας και ο φετινός "πήχης" έχει ανέβει πολύ ψηλά πράγμα που κάνει επιτακτική την ανάγκη  κατάκτηση των τριών βαθμών για να φτάσουν στο στόχο τους.     
   Η ομάδα του Νίκου Βουτσινά, τυπικά γηπεδούχος, μετά την ισοπαλία της πρώτης αγωνιστικής με τα Ομαλά και απέναντι σε έναν ποιοτικότερο αντίπαλό της, θέλει να δημιουργήσει την έκπληξη παίρνοντας βαθμό ή βαθμούς από αυτά που λέμε ότι οι προπονητές δεν τα έχουν "καταχωρήσει" στα κιτάπια τους. 
   Από την άλλη, η νικήτρια του μεγάλου ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής επί του Α.Ο.Κ.Ι., ομάδα της Α.Ε.Κ. θέλει να έχει συνέχεια στις επιτυχίες, να προσθέσει άλλη μία νίκη και τους τρεις βαθμούς στο ενεργητικό της και προπάντων με καλή απόδοση να κλείσει τα στόματα όσων την αμφισβήτησαν. Η δυναμική των γηπεδούχων και η ποιότητα των αντιπάλων τους, δηλαδή της Α.Ε.Κ., μας δίνει το δικαίωμα να πιστεύουμε ότι θα παρακολουθήσουμε ένα σπουδαίο παιχνίδι με πολλές φάσεις και γιατί όχι πολλά γκολ. 
  Ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν στις δύο ομάδες. Τόσο ο Σπύρος Παπαδάτος όσο και ο Νίκος Βουτσινάς θα έχουν στη διάθεσή τους όλους τους ποδοσφαιριστές και θα παρατάξουν την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.    
    Μάλιστα ο πρώτος είναι πολύ πιθανό να έχει και τον Ζάβαλη στην 18αδα μετά τον Μοσχονά που επέστρεψε στις προπονήσεις, ενώ ένα πρόβλημα μικροτραυματισμού του Κρούτη δεν εμπνέει καμία ανησυχία ως προς την συμμετοχή του στον αγώνα. 
    Φαβορί: Λόγω της ποιότητάς της σαν ομάδα και των πολλών επιλογών που διαθέτει, θα δίναμε ένα μικρό προβάδισμα στην Α.Ε.Κ., χωρίς βέβαια να αποκλείουμε οποιαδήποτε έκπληξη από την ομάδα του Παγκεφαλληνιακού θεωρώντας δεδομένη τη δύναμη και το πάθος των νεαρών ποδοσφαιριστών του. 
     Διαιτητής: Ο κ. Παν. Κομητόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Πριονίδη Ιωαν. και Σπυράτο Αλεξ..   
Η  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε  1  αγώνα)
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
ΤΕΡΜΑΤΑ
1.
Α.Ο.  ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
3
7 - 2 
2.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
3
2 - 0 
3.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
3
1 - 0 
4.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
1
0 - 0 
5.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ 
1
0 - 0 
6.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
1
0 - 0 
7.
Α.Ο.Κ.Ι. 
0
0 - 1 
8.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ 
0
0 - 2 
9.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
0
2 - 7 
10.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
-1
0 - 0 
                     * Οι τέσσαρες πρώτες ομάδες συμμετέχουν στα playoffs.
                    ** Οι πέντε επόμενες παραμένουν στην Α' κατηγορία.
                   *** Η τελευταία υποβιβάζεται στη Β' κατηγορία.
                  **** Ο Α.Ο. Εικοσιμίας ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς από πέρυσι.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (3η)
Α/Α
Ημερ/νία
Αγώνας
Γήπεδο
1.
10/11/2012 15:00
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
ΔΑΚ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
2.
11/11/2012 10:30
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
ΔΗΜ. ΙΘΑΚΗΣ
3.
11/11/2012 12:30
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
ΔΗΜ. ΙΘΑΚΗΣ
4.
11/11/2012 15:00
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - A.O.K.I.
ΔΗΜ. ΚΕΡΑΜΕΙΩΝ
5.
11/11/2012 15:00
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞ/ΚΟΣ - Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦ/ΝΙΑΚΟΣ
ΔΑΚ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου