Σάββατο, Νοεμβρίου 3

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Α.Ο.Κ.Ι. - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ













EYKOΛΗ ΝΙΚΗ "ΑΝΑΣΑ" ΓΙΑ ΤΟΝ Α.Ο.Κ.Ι. 3-0 ΤΑ ΔΙΛΙΝΑΤΑ
Οι νικητές έπαιζαν με δέκα από το 44' 
  Στον αγώνα ντέρμπι (;) που άνοιξε την αυλαία της 2ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ο Α.Ο.Κ.Ι. σε ένα πολύ δυνατό και αρκετά καλό παιχνίδι επικράτησε εύκολα της περυσινής πρωταθλήτριας ομάδας του Α.Ο. Διλινάτων με σκορ 3-0 και ανάσανε τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά.

   Το παιχνίδι κρίθηκε με δυο σχεδόν όμοιες φάσεις στην αρχή κάθε ημιχρόνου με τους φιλοξενούμενους να "σπαταλάνε" ισάριθμες ευκαιρίες και τους τυπικά γηπεδούχους να επιτυγχάνουν τα δυο πρώτα όσο και σημαντικά γκολ τους.
   Ο Α.Ο.Κ.Ι. ήταν καλύτερος και η νίκη του δίκαιη παρότι αγωνίστηκε για 46' με παίκτη λιγότερο, αντίθετα με τα Διλινάτα που και πάλι δεν ήταν η περυσινή ομάδα και δεν έπαιξε το όμορφο ποδόσφαιρο που παρακολουθούσαμε.  
  Στο α΄ημίχρονο ο Α.Ο.Κ.Ι. πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, ήταν πιο ουσιαστικός και έλεγχε το παιχνίδι χωρίς να κινδυνεύσει άμεσα.
  Στο β΄ο Γ. Τόγιας έστησε την ομάδα με τρόπο ώστε να διαφυλάξει το σκορ αλλά και βασιζόμενη στις ξαφνικές αντεπιθέσεις να πετύχει και κάποιο γκολ, κάτι που τον δικαίωσε απόλυτα αφού και το "0" κράτησε στην άμυνά του αλλά πέτυχε και άλλα δυο γκολ.
   Από την άλλη τα Διλινάτα προσπάθησαν να πετύχουν κάτι σε αυτό το διάστημα αλλά κάτι δεν πήγαινε σωστά και η μπάλα δεν έφτανε με αξιώσεις στα καρέ των αντιπάλων της με αποτέλεσμα στο τέλος να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο με το βαρύ 3-0.
    Φάσεις και γκολ  
   Μόλις στο 1' τα Διλινάτα θα χάσουν την μεγάλη ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στο σκορ, όταν στην κάθετη πάσα του Χ. Τζωρτζάτου, ο Μηλιώνης θα βγει μόνος με τον Μαρκαντωνάτο (ύστερα από λάθος του Μεσοροπιάν), αλλά θα κάνει κακό κοντρόλ με την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του τερματοφύλακα του Α.Ο.Κ.Ι.. 
   Ό,τι δεν πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι, θα το κάνουν οι γηπεδούχοι, όταν στην αντεπίθεση θα ανοίξουν το σκορ για το 1-0 με ένα πολύ δυνατό μακρινό σουτ του Κλειτογιάννη καθώς η μπάλα θα πάρει μια περίεργη τροχιά αιφνιδιάζοντας τον Μίχο που την βλέπει να καταλήγει στα δίχτυα του χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι.
    Μια "φαρμακερή" σέντρα από αριστερά του επανεμφανισθέντα και πολύ καλού στο σημερινό παιχνίδι μετά την τιμωρία του, Θαν. Μπαζάρογλου, θα φέρει σε θέση γκολ τον Γ. Βουκελάτο ο οποίος απέναντι από τον Μίχο θα αστοχήσει στην κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
  Ένα μακρινό σουτ του Διον. Τζωρτζάτου στο 13' δεν ανησυχεί τον Μαρκαντωνάτο αφού η μπάλα χωρίς πολύ δύναμη θα καταλήξει στα χέρια του.
     Ευκαιρία να ισοφαρίσουν θα χάσουν τα Διλινάτα στο 34' όταν σε κόρνερ από δεξιά του Διον. Τζωρτζάτου, ο Δημ. Τζωρτζάτος θα πιάσει λίγο έξω από την μικρή περιοχή την καρφωτή κεφαλιά που θα διώξει δύσκολα σε κόρνερ ο Μαρκαντωνάτος.
    Στο 36΄ο Σπανός θα πιάσει ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μίχου.
    Μια κάθετη πάσα του Βουκελάτου στον Κόμητα στο 39' θα αναγκάσει τον Μίχο να βγει και να διώξει την μπάλα με τα πόδια.
   Στο 44' ο Α.Ο.Κ.Ι. θα μείνει με δέκα αφού ο Κλειτογιάννης σε μια παράξενη φάση (πέταξε ένα μπουκάλι νερό σε συμπαίκτη του για να δροσιστεί) θα δει τη 2η κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή κ.  Λ. Μενεγάτο που εφάρμοσε κατά γράμμα τον κανονισμό!! 
   Στο δεύτερο ημίχρονο τα Διλινάτα θα χάσουν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν όταν στο 51' ο Κ. Τζωρτζάτος με σέντρα θα βρει τον Μηλιώνη στο πρώτο δοκάρι με τον επιθετικό των Διλινάτων να παρεμποδίζεται απο τον τερματοφύλακα του Α.Ο.Κ.Ι. και τελευταία στιγμή να μην πιάνει την κεφαλιά και συγχρόνως να υποπίπτει σε φάουλ.
    Στο 53΄θα έχουμε μια όμοια φάση όπως και στο πρώτο γκολ.
   Ο Χρ. Τζωρτζάτος μετά από ωραίο ένα-δύο με τον Γ. Αναλυτή θα φέρει τον τελευταίο μόνο με τον Μαρκαντωνάτο, ο οποίος αποκρούει το πλασέ του επιθετικού των φιλοξενούμενων. Στην αντεπίθεση και πάλι μια μεγάλη πάσα από  τον Βουκελάτο στην πλάτη της άμυνας των Διλινάτων,  θα βγάλει τον Κόμητα μόνο σε θέση μέσα δεξιά και μέσα από την περιοχή με διαγώνιο σουτ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μίχου για το 2-0.
  Στο 66' μια ωραία κεφαλιά του Μεσοροπιάν μέσα από την περιοχή θα αναγκάσει τον Μίχο να πεταχτεί και να στείλει δύσκολα την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του κόρνερ.
    Μια ατομική ενέργεια του Βουκελάτου στο 72' θα καταλήξει σε μια σέντρα σουτ από πλάγια μέσα από την περιοχή που θα διώξει σε κόρνερ και πάλι ο Μίχος.
    Το σκορ θα κλείσει στο 86' για το τελικό 3-0 όταν ο Μπαζάρογλου θα φύγει από δεξιά θα προχωρήσει φτάνοντας έξω από την μεγάλη περιοχή και πλάγια, προλαβαίνοντας την έξοδο του Μίχου θα πασάρει παράλληλα στον Δημ. Μαρκαντωνάτο όπου εύκολα θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα στην κενή εστία των Διλινάτων.
    Καλή η διαιτησία του Λ. Μενεγάτου και των βοηθών του κ.κ. Κων. Κιόση και Δημ. Βασιλόπουλου
    Οι συνθέσεις:
Α.Ο.Κ.Ι.:(Γ. Τόγιας), Δ. Μαρκαντωνάτος, Κλειτογιάννης, Μεσοροπιάν, Doco Er. (46' Μοντεσάντος), Κόμητας (61' Αλεξανδράτος), Δημ. Πολλάτος, Σπανός, Μπαζάρογλου, Βουκελάτος (78' Δημ. Μαρκαντωνάτος), Χαλιώτης, Λαμπρόπουλος.
Διλινάτα:(Τ. Φωής), Μίχος, Μύρτο Δρ. (71' Ψαριανός), Θεοδ. Αναλυτής, Χαραλαμπόγλου, Κων. Τζωρτζάτος, Δημ. Τζωρτζάτος (61' Σκριβάνος), Μηλιώνης (75' Κατσούρης), Διον. Τζωρτζάτος, Γ. Αναλυτής, Χρ. Τζωρτζάτος, Κ. Τσάκος.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου