Κυριακή, Νοεμβρίου 11

Το διαφαινόμενο πρόβλημα στις Μικτές

 Γράφει η Δώρα Ιωακειμίδου
  Συνεχίζονται οι αντιδράσεις αλλά και ο προβληματισμός, σχετικά με τις συμμετοχές επίλεκτων παικτών στις Μικτές Ομάδες Ενώσεων, καθώς σύμφωνα με τις δηλώσεις παραγόντων της ΕΠΟ, αποκλείονται οι 1996άρηδες από τα επικείμενα πρωταθλήματα των Ενώσεων.

  Όπως πολύ σωστά έχει επισημάνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Μικτών Ομάδων, Νίκος Προύντζος, βάσει σχεδίου του Ομοσπονδιακού Φερνάντο Σάντος "Στόχος της ΕΠΟ είναι να εξομοιωθούν οι ηλικιακές κατηγορίες των Εθνικών Ομάδων, με τις ηλικίες των Ενώσεων".
   Όμως σε συνέχεια των αντιδράσεων, το acadimies.gr συνομίλησε με αρκετούς περιφερειακούς προπονητές οι οποίοι εξηγώντας την αντίδραση τους σχετικά με τον εν δυνάμει αποκλεισμό των «1966άρηδων», περιληπτικά ανέφεραν τα εξής:
«Για την τρέχουσα περίοδο 2012-2013 αναμένεται να αποκλεισθούν από τις Μικτές οι γεννηθέντες το 1996. Παρόλα αυτά κι ενώ βαδίζουμε προς την έναρξη των αγώνων, έχουμε προεπιλέξει για συμμετοχή, στη κατηγορία Νέων τους 1997-98 και στη Παίδων τους 1999-2000. Όμως στα τοπικά παιδικά Ενωσιακά Πρωταθλήματα στη κατηγορία Παίδων συμμετέχουν γεννηθέντες 1998-1999, απ' όπου θα μπορούν οι ενωσιακοί προπονητές να επιλέγουν παιδιά για την Παίδων γεν. 1999.
   Ποιό όμως παιδικό τμήμα στην Ελλάδα χρησιμοποιεί μικρότερης ηλικίας παιδιά. Αυτόματα δημιουργείται πρόβλημα και με τις συμμετοχές από τις Κ-15 των ΠΑΕ, αφού εκεί, όπως και στα παιδικά πρωταθλήματα, υπάρχουν παιδιά γεννημένα το 1998-1999. Πράγμα που σημαίνει ότι οι ομάδες ορθώς χρησιμοποιούν τα μεγαλύτερα σε ηλικία, δηλαδή τους 1998.
  Όμως αυτά τα παιδιά του 1998 δεν μπορούν προς το παρόν να συμμετέχουν στα τμήματα Παίδων των Μικτών ομάδων.
    Η ηλικία τους αφορά στο τμήμα των Νέων (1997-1998).
Δύσκολα να βρεθούν για τις Μικτές παιδιά με ηλικίες ίδιες με αυτές που όπως διαφαίνεται θα ζητάει για συμμετοχή το πρωτάθλημα των Μικτών ομάδων.
   Μήπως έπρεπε προηγουμένως να οδηγηθούμε σε αναδιάρθρωση των παιδικών πρωταθλημάτων των Ενώσεων κατά ένα χρόνο λιγότερο;», κατέληξαν εν ολίγοις οι ενωσιακοί προπονητές, που για ευνόητους λόγους επιθυμούν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, ώστε να μην παρερμηνευτεί η προτροπή τους από τους διευθύνοντες της ΕΠΟ.
   Εν αναμονή της προκήρυξης του πρωταθλήματος μικτών Ομάδων, και όλα θα αποσαφηνιστούν…
Πηγή:http://www.acadimies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου