Τρίτη, Νοεμβρίου 13

Παιγνίδια με την Εθνική μας ομάδα....


   Αύριο η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου θα αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα την αντίστοιχη της Ιρλανδίας στο Δουβλίνο. 
Η Φωτό Μου  Ο αγώνας γίνεται στο πλαίσιο μιας προκαθορισμένης  από  την αρχή της σαιζόν διεθνούς ημερομηνίας. Με δυο λόγια ΟΛΟΙ γνώριζαν πως η εθνική μας θα είχε κάποια υποχρέωση κι αυτό σημαίνει πως ο ομοσπονδιακός προπονητής θα έκανε τις επιλογές του.
Από δω και πέρα αρχίζει ένας φαύλος κύκλος που μόνο σοβαρότητα δεν δείχνει. 
  Η λίγκα έβαλε τον Παναθηναϊκό να παίξει εκτός έδρας με την Κέρκυρα ημέρα Δευτέρα , δηλαδή χθες. Η ΕΠΟ δεν διαμαρτυρήθηκε για τον ορισμό αυτό που μπορεί να έγινε είτε με πρόταση ή συναίνεση του Παναθηναϊκού, είτε γιατί έτσι επέβαλαν τα τηλεοπτικά συμφέροντα της λίγκας.
  Η ΕΠΟ από τη στιγμή που γνώριζε ότι ο κ. Σάντος θα επιλέξει και ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, έπρεπε να γνωρίζει πως πριν την παρέλευση 48 ωρών δεν μπορεί να ξαναπαίξει ένας ποδοσφαιριστής σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς. 
  Σε έναν φιλικό αγώνα, αφού έγιναν τα παραπάνω λάθη, θα μπορούσε ο ομοσπονδιακός προπονητής να μη επιλέξει ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού.   'Αλλωστε είπε πως αύριο δεν θα τους χρησιμοποιήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα....
Εθνική Ανδρών
  Τελικά ο κ. Σάντος επέλεξε τέσσερις ποδοσφαιριστές και δημιουργήθηκε πρόβλημα ενσωμάτωσης τους με την ομάδα, αφού ο αγώνας με την Κέρκυρα τελείωσε στις 9.30 μ.μ της Δευτέρας και η αποστολή της Εθνικής αναχωρούσε το πρωί της Τρίτης σήμερα δηλαδή για την Ιρλανδία. 
Φερνάντο Σάντος
 Τελικά  αφού αποκλείστηκαν διάφορες επικίνδυνες λύσεις , αποφασίστηκε να κάνει στάση το αεροπλάνο που μεταφέρει την Εθνική στην Κέρκυρα, να επιβιβαστούν οι τέσσερις άσσοι του Παναθηναϊκού και να συνεχίσει την πτήση του για το Δουβλίνο.
  Ως λύση είναι σωστή, αλλά όχι και ως μέθοδος. 
  Φανταστείτε να έπαιζε κι ο Ολυμπιακός στο Ηράκλειο ή στα Χανιά , ή κάποια άλλη ομάδα με διεθνείς στις τάξεις της στην Θεσσαλονίκη. Θα έπρεπε αυτό το τσάρτερ να κάνει τουρ ανά την Ελλάδα να μαζέψει τους παίκτες. 
  Στην ΕΠΟ ανέκαθεν είχαν μια υπέρμετρη ανοχή στα τερτίπια των προπονητών της Εθνικής και παράλληλα είχαν και έχουν έλλειμμα συνεννόησης και καλής επικοινωνίας. 
  Ο υπεύθυνος της Εθνικής, όποιος κι αν είναι, έπρεπε αυτά τα θέματα να τα συζητάει με τον προπονητή, να του εξηγεί τι συμβαίνει και να συνεννοούνται για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν.
  Όλα αυτά που γίνονται είναι αστεία και πρόχειρα πράγματα και δείχνουν πως δεν αντιμετωπίζουν την Εθνική μας με σοβαρότητα. 
  Επί του προκειμένου ούτε τα σωματεία επιτρέπεται να διαμαρτύρονται όταν υπάρχει θέμα Εθνικής ομάδας, αλλά να δείχνουν κατανόηση και συγκατάβαση. Άλλο όμως το ένα και άλλο η σοβαρότητα αντιμετώπισης των θεμάτων που πρέπει να υπάρχει σε θέματα που έχουν να κάνουν με την Εθνική μας από την ΕΠΟ. 
  Να ελπίσουμε πως τέτοιου είδους λάθη να γίνονται μάθημα στους διοικούντες που από την πλευρά τους έχουν τεράστια ευθύνη.

Πηγή:http://goldensnews.blogspot.gr

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Νίκο Φύριο
για την αδειοδότηση της αναδημοσίευσης
του παρόντος άρθρου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου