Τετάρτη, Ιανουαρίου 30

ΤΟΠΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ:ΦΩΚΑΤΑ-ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ 2-2

Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ  2-2
















ΑΦΗΣΑΝ ΑΝΟΙΚΤΟΥΣ "ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ" ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΒΑΝΣ
Σε ένα μέτριο παιχνίδι, στον 1ο αγώνα για την 3η σειρά του τοπικού κυπέλλου μεταξύ των δυο ομάδων σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, Φωκάτα και Εικοσιμία άφησαν ανοικτούς «λογαριασμούς» για τον επαναληπτικό αφού το ισόπαλο  αποτέλεσμα με σκορ 2-2 δεν εξασφαλίζει την πρόκριση σε κάποια από τις ομάδες.
Η Εικοσιμία βρέθηκε σε άσχημη μέρα, έδειχνε κουρασμένη από την «μάχη» της προηγούμενης Κυριακής, ενώ είχε πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα της, κάτι που σαφώς επηρέασε την ομοιογένεια της. Φάνηκε μόνο στο πρώτο 20λεπτο αλλά και στο τελευταίο 15λεπτο χρονικά διαστήματα που είχε την πρωτοβουλία και ήταν καλύτερη.
Στο υπόλοιπο διάστημα τα Φωκάτα αγωνίσθηκαν σαν ομάδα είχαν καλύτερη κυκλοφορία και στις αντεπιθέσεις δημιουργούσαν πρόβλημα στην κατά μια κατηγορία παραπάνω αντίπαλο τους. Στο τέλος όμως κουράστηκαν με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν να δεχθούν κάποια τέρματα.
Σε γενικές γραμμές το 2-2 κρίνεται δίκαιο και κάνει πιο ενδιαφέρουσα τη ρεβάνς σε δεκαπέντε μέρες.
Φάσεις και γκολ
Η Εικοσιμία θα προηγηθεί πολύ νωρίς και συγκεκριμένα, στο 4' όταν στη σέντρα δεξιά του Τσιγαρίδα η μπάλα θα βρεί στη συμβολή των δοκών του Ψαλλιδάκη, θα φτάσει στον αμαρκάριστο Γ. Μινέτο, ο οποίος εύκολα με κεφαλιά θα την στείλει στα δίχτυα για το 0-1.
Νέα σέντρα σουτ στο 17' και πάλι από δεξιά του νεαποκτηθέντα νεαρού Τσιγαρίδα, θα απομακρύνει την μπάλα δύσκολα σε κόρνερ ο Ψαλλιδάκης.
Ένα δυνατό μακρινό σουτ του Γαρμπή στο 26' θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων άουτ.
Μεγάλη ευκαιρία θα χάσουν στο 26' τα Φωκάτα όταν σε σύγχυση στην περιοχή του Καραίσκου, οι αμυντικοί του αδυνατούν να διώξουν τη μπάλα, η οποία θα φτάσει στον Λ. Βανδώρο που θα πιάσει ένα πολύ κοντινό σουτ στον αέρα και τον Καραίσκο να διώχνει εντυπωσιακά την μπάλα σε κόρνερ.
οι γηπεδούχοι που είχαν αρχίσει να πατάνε καλύτερα στο γήπεδο, ισοφάρισαν σε 1-1 στο 35' όταν ο νεαρός Κόμητας θα κερδίσει μια χαμένη πάσα, θα βγάλει σέντρα στο α' δοκάρι, όπου εκεί η κίνηση του Ι. Κουρκουμέλη θα ξεγελάσει τον τερματοφύλακα της Εικοσιμίας και μόνος απέναντι από την εστία με σουτ στον αέρα, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 42' τα Φωκάτα είναι αυτά που σε κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας της Εικοσιμίας ο Κόμητας θα νικήσει σε ταχύτητα την άμυνα των φιλοξενούμενων, θα βρεθεί απέναντι από τον Καραίσκο με τον τελευταίο να σώζει αποκρούοντας το πλασέ του τελευταίου με τα πόδια.
Η φάση αυτή ήταν “καμπανάκι” για τους φιλοξενούμενους αφού μετά από δύο λεπτά (44') ο Ι. Κουρκουμέλης θα κάνει την ανατροπή και το 2-1 για τα Φωκάτα. Έπειτα από σύγχυση των αμυντικών και με αριστερό φαλτσαριστό σουτ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 66' ο Α. Κορσιάνος, θα πιάσει ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή που θα αποκρούσει προσωρινά ο Ψαλλιδάκης. Η μπάλα θα φτάσει στον Π. Κορσιάνο που θα κοπεί τελευταία στγμή από τους αμυντικούς ενώ στη συνέχεια θα υποπέσει και σε φάουλ.
Νέο μακρινό σουτ αυτή τη φορά από τον Π. Κορσιάνο, στο 68', με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων,.
Στο 77' ο Μπούσι εκτελεί από αριστερά ένα κόρνερ στο οποίο διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι για άουτ, θα φέρει την μπάλα λίγο έξω από την μικρή περιοχή των Φωκάτων με τον Ντικούδη να την στέλνει  στα δίχτυα της ομάδας του, ισοφαρίζοντας το σκορ 2-2.
Μεγάλη ευκαιρία στο 85' για την Εικοσιμία όταν ο Ντουκάι από πλάγια και από την γραμμή του άουτ πασάρει στο πρώτο δοκάρι για τον Π. Κορσιάνο, το πλασέ του όμως στην κίνηση θα περάσει πάνω από το δοκάρι.
Η Εικοσιμία, πιέζει για το γκολ και στο 86' και  87' χάνει δυο καλές ευκαιρίες, η πρώτη με τον Ντουκάι να σουτάρει λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ψαλλιδάκη. Η άλλη με τον Α. Κορσιάνο, ο οποίος θα πάρει την μπάλα από τον αδελφό του Παναγή μέσα στην περιοχή αλλά το πλασέ του είναι κακό και η μπάλα έχει ακριβώς την ίδια τύχη μκαι κατάληξη με την προηγούμενη. Διαιτητής ο κ. Γ. Γασπαράτος με βοηθούς τους κ.κ. Αβάζαρο Χρ. και Σκαλτσή Αθ.
Συνθέσεις
Α.Ο.Φωκάτα: Ψαλλιδάκης Σ., Αυγουστάτος Ι. (40' Ξαξίρης), Σέρρας Π., Μάστορας Θ., Ντικούδης Ι., Πολυδωράτος Γ., Dukaj A. (46' Ρικάϊ), Κόμητας, Κουρκουμέλης Ι., Βανδώρος Λ. (70' Σταμένης), Αλεξάτος Γ..
Α.Ο.Εικοσιμίας: Καραίσκος Α., Κουμαριώτης Κ., Κουλάκης Γ., Κόρμαλης Ν. (78' Βολτέρας), Γερασιμάτος Δ., Μπούσι Α., Γαρμπής Δ., Τσιγαρίδας Α., Αντωνάτος Κ. (62' Ντουκάϊ), Μινέτος Γ. (62' Κορσιάνος Αντ.), Κορσιάνος Π..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου