Τετάρτη, Ιανουαρίου 23

Ανακοίνωση ΕΠΟ 23-1-2013

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι για άλλη μία φορά η εταιρεία Forthnet επιχειρεί με εσφαλμένες και ύποπτες εκτιμήσεις να διαμορφώσει «κλίμα» σε βάρος της αξιοπιστίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Με αφορμή την έκβαση της διαδικασίας τηλεοπτικής εκμετάλλευσης των αγώνων Κυπέλλου Ελλάδας 2013-2014, 2014-2015, 2015-2016, η εταιρεία Forthnet έχει επιδοθεί στην ακατανόητη και συνεχιζόμενη τακτική έκδοσης ανακοινώσεων, κοινός παρονομαστής των οποίων είναι οι αόριστες αιτιάσεις της κατά της Ε.Π.Ο.
Υπενθυμίζουμε, απλώς, ότι η υποβληθείσα προσφορά της συγκεκριμένης εταιρείας δεν πληρούσε τη ρητά προβλεπόμενη στους ειδικούς όρους της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος κατάθεση εγγυητικής επιστολής. Συνεπώς ήταν άκυρη.
Είναι εύλογο να διερωτάται κάποιος αν η μη αποδοχή, εκ μέρους της ΕΠΟ, άκυρης προσφοράς, επιτρέπει στην Forthnet να κατηγορεί την Ομοσπονδία ότι λειτουργεί αδιαφανώς και μάλιστα με τρόπο επιζήμιο προς τα συμφέροντά της και ότι καλύπτεται πίσω από προφάσεις.
Επίσης, είναι εύλογο να διερωτάται κάποιος:
Γιατί διαφεύγει των εκτιμήσεών της, ότι σε περίπτωση παράτασης ή επανάληψης της διαδικασίας, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και μικρότερη τελική προσφορά; Με διπλή ζημιά για την Ε.Π.Ο., τόσο οικονομικά, όσο πολιτικά, καθώς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ θα αντιμετώπιζαν την κατηγορία της απιστίας;
Γιατί δεν κατέθεσε την προβλεπόμενη από την πρόσκληση εγγυητική επιστολή;
Γιατί κατόπιν εορτής διαμηνύει, αρχικά μέσω των ΜΜΕ και πολύ αργότερα δι’ εξωδίκου ότι «είμαστε διατεθειμένοι... να βελτιώσουμε την ήδη υποβληθείσα προσφορά μας κατά ποσοστό 10%»; Προβλέπεται αυτό από τους όρους της πρόσκλησής μας ή μας προτρέπει σε παρανομία;
Γιατί δεν κατέθεσε εξ αρχής και όχι εκπρόθεσμα και μέσω ανακοίνωσης (!), την αυξημένη κατά 10% προσφορά της;
Επιπλέον, τι θα συνέβαινε αν σε τέτοιες διαδικασίες κάθε μέρα οι όποιοι ενδιαφερόμενοι με εξώδικά τους ανεβάζουν κατά τι την αρχική ή την προηγούμενη προσφορά τους; Η διαδικασία δεν θα τελείωνε ποτέ.
Γιατί, παρά την πολυετή πείρα της σε τέτοιου είδους διαδικασίες, εγείρει την απαίτηση αποκλεισμού ενδιαφερόμενης εταιρείας εκμετάλλευσης τηλεοπτικών δικαιωμάτων; Είναι δυνατόν να αγνοεί ότι πλείστες ανάλογες εταιρείες σε όλο τον κόσμο έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε προσκλήσεις ενδιαφέροντος εκμετάλλευσης τηλεοπτικών δικαιωμάτων;
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τήρησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για την τηλεοπτική εκμετάλλευση των αγώνων Κυπέλλου Ελλάδας 2013-2014, 2014-2015, 2015-2016. Επομένως, καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται. Κι ακριβώς επειδή δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, με χαρά πληροφορηθήκαμε στην πιο πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας Forthnet ότι «…θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα, προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντά του, από συμπεριφορές, όπως αυτή της ΕΠΟ». Αναμένουμε...
Τέλος, καίτοι αυτονόητο, επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά προς αυτήν και οιονδήποτε άλλο σύμβουλό της, οι οποίοι εισάγουν νέα ήθη στην αγορά, ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τήρησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες και συνεπώς παραμένει αδιάφορη σε κάθε μορφής απειλή”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου