Τρίτη, Ιανουαρίου 22

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 3ος ΒΑΛΛΙΑΝΕΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ

Δεδομένων των πυρετωδών προετοιμασιών του «3ου Βαλλιανείου» λαϊκού αγώνα δρόμου μήκους 8κμ περίπου στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς και λόγω της αθρόας συμμετοχής δρομέων με βάση τα περυσινά δεδομένα, παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρεσθε να προσφέρετε εθελοντικά στην διοργάνωση να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλ 6970992915 κα Φωκά Αικατερίνη και 6977050224 κα Σαμόλη Ευαγγελία.
Η προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους μας, απορρέει από την ανάγκη να κάνουμε κάτι δημιουργικό και υγιές στην πόλη μας, στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις, να ψυχαγωγηθούμε, να αθληθούμε, να προσφέρουμε κίνητρο σε μικρούς και μεγάλους, προκειμένου είτε είναι αθλητές είτε όχι, να αγωνιστούν για ένα όμορφο σκοπό και να δώσουμε χρώμα και θέαμα σε μια μέρα μοναδική, στο πλέον κεντρικό σημείο του Αργοστολίου.
Επιπλέον επιδιώκουμε να προσελκύσουμε συμμετέχοντες και από άλλα μέρη της Ελλάδος αλλά και από το εξωτερικό (ήδη έχουμε τις πρώτες συμμετοχές από άλλες χώρες), ώστε να έυμμετέχουν μαζί μας σε μια εξαιρετικά ευχάριστη αθλητική εκδήλωση.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί κατ΄ αντιστοιχία με την περσινή διαδρομή που σημείωσε εξαιρετική επιτυχία και οι συμμετοχές υπερέβησαν τις 250, σε μια ενδιαφέρουσα διαδρομή μέτριας δυσκολίας, από την πλατεία, στον δρόμο με τους φοίνικες, παραλιακά από το ορφανοτροφείο στο φανάρι, στο μνημείο των Ιταλών  και εν συνεχεία προς Λάσση μέχρι τον Φαραώ και από την Βύρωνος  στο λιθόστρωτο και πίσω στην πλατεία. Η διαδρομή είναι βατή και προσφέρεται για δρομείς αλλά και αρχάριους.
Εξαιτίας της αθρόας προσέλευσης αθλητών και φέτος όπως και πέρυσι, όπου οι μικροί συμμετέχοντες υπερέβησαν αριθμητικά τις προσδοκίες μας, θα έχουμε την χαρά να εντάξουμε και μια μικρή διαδρομή για λιλιπούτειους αθλητές από το μουσείο έως την πλατεία, ώστε όλοι να έχουν την χαρά της συμμετοχής σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.
Στα πλαίσια της καλλιέργειας της ευγενούς άμιλλας και του υγιούς αθλητικού πνεύματος θα βραβευθούν όλοι οι συμμετέχοντες που τερματίζουν την απόσταση ανεξαρτήτως επίδοσης ενώ θα λάβουν ξεχωριστά έπαθλα οι νικητές κάθε κατηγορίας.
Ο αγώνας προβλέπεται να διεξαχθεί την 31η Μαρτίου του τρέχοντος έτους και δεν αφορά καθαρά σε μια δρομική διοργάνωση αλλά ουσιαστικά συνιστά ένα πρωτοποριακό γεγονός, που πλαισιώνεται από μουσικά και χορευτικά δρώμενα και αποτελεί από τις πλέον δημοφιλείς εκδηλώσεις της πόλης μας.
Επίσης για 1η φορά φέτος την προηγουμένη του αγώνα δηλαδή το Σαββάτο 30 Μαρτίου θα διεξαχθεί ενημερωτική ημερίδα, από την οργανωτική επιτροπή του Βαλλιανείου Αγώνα και τον Σύλλογο Δρομέων Κεφαλληνίας όπου θα ενημερωθούν όσοι ενδιαφέρονται από ειδικούς στους τομείς διατροφικών ζητημάτων, προπονητικών προγραμμάτων και θεμάτων που άπτονται της δρομικής αθλήσεως.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων όλους όσους προτίθενται να συμβάλλουν , με οποιονδήποτε τρόπο στον αγώνα και σας περιμένουμε όλους. Άλλωστε με την βοήθειά όλων εσάς, που θα τρέξετε θα αποδείξουμε ότι μπορούμε και μόνοι μας, με ελάχιστα μέσα, να δημιουργήσουμε, να προσφέρουμε, να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στον τόπο μας και στην βελτίωση της ζωής μας.
Εκ της οργανωτικής επιτροπής: Φωκάς Διονύσιος, Φωκά Αικατερίνη, Σαμόλη Ευαγγελία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου