Τετάρτη, Ιανουαρίου 9

ΣΚΟΡ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ Ο Α.Ο.Κ.Ι. 4-0 ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΠΡΟΝΝΩΝ

Α.Ο.Κ.Ι. - ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ 4-0







"ΚΑΘΑΡΙΣΕ" ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ Ο Α.Ο.Κ.Ι.
Στο ΔΑΚ Αργοστολίου σε ένα ηλιόλουστο απόγευμα, διεξήχθη το πρώτο παιχνίδι των διπλών αναμετρήσεων για τους ‘’8’’ του τοπικού κυπέλλου με το «βλέμμα» των δυο αντιπάλων να βρίσκεται ήδη στις επόμενες υποχρεώσεις τους. Στο λιγότερο αμφίρροπο ζευγάρι όπως ήδη ήταν γνωστό από την κλήρωση, ο δεύτερος στην Α’ κατηγορία ΑΟΚΙ αντιμετώπισε ένα εκ των ουραγών της Β’ κατηγορίας Ηρακλή Πρόννων και δικαίωσε τον τίτλο του απόλυτου φαβορί, πετυχαίνοντας με περίπατο νίκη- πρόκριση 4-0.
Το παιχνίδι δεν αντέχει σε ουσιαστική κριτική. Το ποσοστό κατοχής μπάλας ήταν συντριπτικό υπέρ του ΑΟΚΙ σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, που αν και έπαιξε σε χαμηλό τέμπο, δίνοντας ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές με λιγότερο χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα, έδειξε πως μπορούσε να πετύχει τέρμα όταν αποφάσιζε να ανοίξει το ρυθμό του αγώνα. Ο Ηρακλής δεν προσπάθησε καν να αναπτυχθεί επιθετικά και στις λίγες φορές που το επιχείρησε ήταν τελείως ακίνδυνος.
Φάσεις και γκολ
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΑΟΚΙ να επιχειρεί να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Ηρακλή, κυρίως από την αριστερή πτέρυγα της επίθεσής του και με τον Κανάκη στην κορυφή της. Τα πρώτα λεπτά πέρασαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, ωστόσο στο 20’ μια προσπάθεια του Μπαζάρογλου στα αριστερά και έπειτα παράλληλη με την τελική γραμμή σέντρα, έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Α.Ο.Κ.Ι. να μεταφέρουν την μπάλα στην καρδιά της άμυνας του Ηρακλή όπου ο Δημ. Πολλάτος από πολύ πλάγια θέση την τσίμπησε πριν την απομακρύνουν οι αμυντικοί. Η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά παράλληλα με το τέρμα και σχεδόν κύλησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο «ριμπάουντ» αφύλακτος ο Κανάκης πέτυχε το 1-0 από πολύ κοντά.
Στο 34’ έγινε το 2-0 με εκτέλεση κόρνερ που κέρδισε ο Α.Ο.Κ.Ι. πάλι στην αριστερή πτέρυγα της επίθεσής του. Η μπάλα πέρασε πάνω από αμυντικούς και τερματοφύλακα και στο δεύτερο δοκάρι πολύ εύκολα ο Μαρκαντωνάτος την έσπρωξε στα δίχτυα καθώς κανένας παίκτης του Ηρακλή δεν βρισκόταν κοντά του.
Το υπόλοιπο του ημιχρόνου κύλησε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο πέρα από δυο μακρινά σουτ του Α.Ο.Κ.Ι. σε ένα από τα οποία τραυματίστηκε στον καρπό ο νεαρός τερματοφύλακας του Ηρακλή Κολυβάς στην προσπάθεια του να μπλοκάρει. Στην ανάπαυλα ο Α.Ο.Κ.Ι. έκανε τρεις αλλαγές περνώντας εκτός αγώνα τους Μαρκαντωνάτο, Κανάκη και Ζαμπαύτη.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ακόμα περισσότερο και ο Α.Ο.Κ.Ι. επιδόθηκε με επιτελικό τον Μπαζάρογλου σε ένα παιχνίδι κατοχής με πολλές πάσες το οποίο οι παίκτες του Ηρακλή προσπαθούσαν να ακολουθήσουν ανασταλτικά.
Ο Α.Ο.Κ.Ι. στο 66’ πάλι από την αριστερή πλευρά της επίθεσής του με μια σέντρα ακριβείας στο δεύτερο δοκάρι, εξουδετέρωσε όλη την άμυνα του Ηρακλή που δεν κατάφερε να βγάλει τους επιθετικούς σε θέση οφσάιντ και ο Χαλιώτης πέτυχε το 3-0 με πλασέ από πολύ κοντά.
Οι "μελανόλευκοι" πέτυχαν στο 4-0 στο 76’ όταν ανενόχλητοι έφτασαν με συνεχείς εναλλαγές της μπάλας ως την μεγάλη περιοχή. Την κατάλληλη στιγμή ο Μπελτσώνιας τροφοδοτήθηκε ενώ έκανε κίνηση προς το κέντρο άμυνας του Ηρακλή και από θέση λίγο πιο δεξιά από το πέναλτι με πλασέ στην αντίθετη γωνία έκλεισε το σκορ.
Στην ουσία η αναμέτρηση χρησίμευσε ως αγώνας προετοιμασίας για τα επόμενες κρίσιμες υποχρεώσεις των δυο ομάδων. Ο Α.Ο.Κ.Ι. χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα αγωνίστηκε με «σβηστές» μηχανές, ξεκούρασε βασικούς και έδωσε χρόνο συμμετοχής σε πολλούς ποδοσφαιριστές του. Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα φάνηκε να κάνει απλά μια καλή προπόνηση ενόψει του μεγάλου αγώνα με την πρωτοπόρο της Α’ κατηγορίας Α.Ε.Κ..
Ο Ηρακλής με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς και πολλές απουσίες κατέβηκε στον αγώνα απλά για να διατηρήσει το σκορ όσο μπορούσε σε αξιοπρεπή επίπεδα χωρίς να επιδιώξει τίποτα παραπάνω και απλά προσπάθησε να κατεβάσει τον ρυθμό του παιχνιδιού και να αποφύγει τυχόν τραυματισμούς ή κάρτες. Η ομάδα των Πρόννων έχει ρεπό την επόμενη αγωνιστική, ωστόσο ο αγώνας με μια τόσο ανώτερη ομάδα στο κύπελλο ήταν καλή προετοιμασία για το κρίσιμο εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με την Έρυσσο στις 19 Ιανουαρίου, όπου με ένα θετικό αποτέλεσμα ο Ηρακλής θα αυξήσει τις πιθανότητές του για να αποφύγει τον υποβιβασμό.
Πλέον χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για την πρόκριση του Α.Ο.Κ.Ι., το δεύτερο παιχνίδι στα Τζαννάτα δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πέρα από τα συμπεράσματα που θα βγάλουν πάλι οι προπονητές των δυο ομάδων.
Χωρίς κανένα πρόβλημα ο διαιτητής κ. Ν. Βουτσινάς και οι βοηθοί του κ.κ. Δ. Βασιλόπουλος και Κ. Κιόσης σε ένα αγώνα που έγινε σε πολύ καλό κλίμα.
Οι συνθέσεις
Α.Ο.Κ.Ι.:(Γ. Τόγιας), Αγκούσι, Κλειτογιάννης, Ζαμπαύτης (46' Γεωργόπουλος Αγγ.), Παπαναστασάτος, Κανάκης (46' Μπελτσώνιας), Μπαζάρογλου, Πολλάτος Δημ., Μολφέτας, Χαλιώτης, Μαρκαντωνάτος (46' Tanushaj).
Ηρακλής:(Γ. Γαβριελάτος), Κολυβάς, Στ. Μανέντης, Μεταξάς, Ανδρ. Σπαθής, Γιωρ. Καμπίτσης, Δημ. Καμπίτσης, Διαμαντάτος, Σπ. Ρασσιάς, Διον. Σπαθής, Κορισιάνος (68' Μηλιαρέσης), Βανδώρος (54' Μαράτος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου