Κυριακή, Ιανουαρίου 13

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (Α.Ο.Κ.Ι.-Α.Ε.Κ.)

Α.Ο.Κ.Ι. - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 1-1













"Χ"ΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ
ΔΙΚΑΙΗ ΜΟΙΡΑΣΙΑ 1-1 ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΤΕΡΜΠΙ
ΣΤΟ "ΚΟΛΠΟ" ΤΗΣ ΠΡΩΤΙΑΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ Η ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ
   Η καλή μέρα τελικά δεν φάνηκε από νωρίς. Έτσι παρότι ό Α.Ο.Κ.Ι. μπήκε "φουριόζος" στο ντέρμπι προηγήθηκε μόλις στο 2' 1-0, είχε την υπεροχή για ένα ολόκληρο και πλέον ημίχρονο, στο δεύτερο έδωσε με την απόδοση του, που δεν είχε καμία σχέση με ότι είχαμε δει στο πρώτο, το δικαίωμα στην Α.Ε.Κ. που από το 46' αγωνιζόταν με δέκα ποδοσφαιριστές να πάρει τα ηνία να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρ και τελικά στο τέλος να πάρει και την πολύτιμη, όπως εξελίχθηκε το ματς ισοπαλία!!
   Στο α΄ημίχρονο όπως προαναφέραμε ο Α.Ο.Κ.Ι. ήταν καλύτερος σαν ομάδα είχε την κατοχή και έδειχνε θα ότι μπορούσε να πάρει τη νίκη. Στο β΄τα πράγματα άλλαξαν με την Α.Ε.Κ. πλέον να ανεβάζει την απόδοση της και να είναι αυτή πλέον καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο με τους ποδοσφαιριστές της να παλεύουν για την ισοπαλία που έδειχναν να πιστεύουν ότι μπορούν να κατακτήσουν και τελικά δικαιώθηκαν, έστω και αν για περίπου μισή ώρα αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο.
   Τελικά η ισοπαλία θεωρούμε ότι είναι δίκαο αποτέλεσμα αφού οι ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο.
   Όσον αφορά αγωνιστικά το ντέρμπι ήταν όπως ακριβώς το περιμέναμε, μέτριο θέαμα, δυνατό (όχι αντιαθλητικό, ίσα ίσα), λίγες σημαντικές ευκαιρίες, κίτρινες, κόκκινες κάρτες. 

   Φάσεις και γκολ
Στο 2΄ ο Μπαζάρογλου εκτελεί κόρνερ με πάσα προς τον Λαμπρόπουλο, η μπάλα επιστρέφει και πάλι στον πρώτο που με σέντρα την φέρνει στην περιοχή και ο Αλ. Πολλάτος με κεφαλιά ανοίγει το σκορ στο ντέρμπι για τον Α.Ο.Κ.Ι. επιτυγχάνοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους.
Ο Κοσμάτος θα βρεθεί στο 4΄ ύστερα από δική του ωραία ενέργεια μέσα στην περιοχή του Αγκούσι όμως το σουτ που επιχειρεί περνάει άουτ.
Λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αγκούσι καταλήγει και το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή που επιχειρεί ο Ζάβαλης στο 33΄.
Ευκαιρία για τον Α.Ο.Κ.Ι. να πετύχει το 2-0 χάνεται στο 35΄ όταν ο Δημ. Πολλάτος, μετά από κάθετη πάσα που δέχεται στην πλάτη της άμυνας της Α.Ε.Κ., βρίσκεται απέναντι από τον Άννινο και λίγο πλάγια, το πλασέ του όμως περνάει παράλληλα με την εστία σύριζα άουτ.
Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 46΄ο Α.Ο.Κ.Ι. παίρνει αριθμητική υπεροχή στο ντέρμπι όταν ο Κρούτη αποβάλλεται από τον αγώνα με κόκκινη κάρτα, δέχεται κίτρινη για διαμαρτυρία και αμέσως μετά και 2η κίτρινη για τον ίδιο λόγο.
Ένα σουτ του Θωμά στο 60΄ περνάει πολύ άστοχα άουτ χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Αγκούσι.
Στο 67΄ την πάσα, στην πλάτη της άμυνας της Α.Ε.Κ., του Μπαζάρογλου στον Αλ. Πολλάτο βγαίνει και απομακρύνει με τα πόδια σε πλάγιο ο Άννινος.
Η αριθμητική ισορροπία στο ντέρμπι επανέρχεται στο 75΄ όταν ο Κανάκης δέχεται απευθείας κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή του αγώνα για επικίνδυνο παιχνίδι στον Αντωνόπουλο και έτσι αφήνει την ομάδα του με δέκα παίχτες.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο Α.Ο.Κ.Ι. θα έφευγε από τον αγωνιστικό χώρο με το τρίποντο της νίκης έρχεται η ισοφάριση για την Α.Ε.Κ. στο 89΄ όταν ο Πολλάκης βρίσκει με ωραία πάσα τον Κουμαριώτη μέσα στην περιοχή και πλάγια, αυτός “ξεχασμένος” από την άμυνα του Α.Ο.Κ.Ι. προχωρεί και με υποδειγματικό πλασέ ισοφαρίζει σε 1-1, παρά την πολύ καλή προσπάθεια του Αγκούσι.
Ο Αγκούσι, τέλος, διώχνει σε κόρνερ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του, όταν η μπάλα έρχεται ψηλοκρεμαστά προς την εστία του Α.Ο.Κ.Ι. μετά από απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ του Κοσμάτου από αριστερά.
Διαιτητής ο κ. Δ. Ματιάτος με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Βουτσινά και Π. Κομητόπουλο.
   Οι συνθέσεις
Α.Ο.Κ.Ι:(Γ. Τόγιας), Αγκούσι, Πολλάτος Δημ., Κλειτογιάννης, Φωκάς, Αλεξανδράτος, Μολφέτας, Λαμπρόπουλος, Πολλάτος Αλ., Κόμητας (86΄ Τανουσάι), Μπαζάρογλου, Βουκελάτος (68΄ Κανάκης).
Α.Ε.Κ.:(Σ. Παπαδάτος), Άννινος, Ψάλτης (68΄ Πολλάκης), Περιβολάρης (80΄ Δρόσος), Κούκλης, Λούλουδας, Αντωνόπουλος, Θωμάς, Κρούτη, Κοσμάτος, Μοσχονάς (28΄ Ζάβαλης), Κουμαριώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου