Κυριακή, Ιανουαρίου 20

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ-ΣΑΜΗ)

Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ  2-2

  









"ΣΚΟΝΤΑΨΕ" Η ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ 2-2 ΜΕ ΤΗ ΣΑΜΗ
Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι που το διέκρινε η δύναμη και το πάθος των παικτών και των δύο ομάδων για τη νίκη, η Εικοσιμία δεν μπόρεσε να επιβληθεί στο γήπεδό της της Σάμης χάνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια και τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης της κανονικής διάρκειας.
Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, ήταν καλύτεροι, πίεσαν ψηλά και με αντεπιθέσεις, βασιζόμενοι στην ταχύτητα του Ι. Αμούργη προσπάθησαν να πετύχουν κάποιο γκολ. Κάτι που κατάφεραν στο 6΄. Από το 20΄ και μετά οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και παρά τον τραυματισμό και την αποχώρηση του Χρ. Μινέτου ήταν καλύτεροι, έχασαν ευκαρίες και πέτυχαν την ισοφάριση με έναν περιπετειώδη τρόπο.
Φάσεις και γκολ
Μετά από ένα κερδισμένο κόρνερ για την Εικοσιμία που εκτελεί ο Κονόμη στο 2΄ και σύγχυση στην άμυνα των φιλοξενούμενων, η μπάλα φτάνει λίγο έξω από την περιοχή στον Π. Κορσιάνο το σουτ του οποίου καταλήγει άουτ.
Η Σάμη είναι αυτή που ανοίγει το σκορ στο 6΄ όταν ο Αρ. Αμούργης εκτελεί ένα φάουλ από δεξιά φέρνοντας την μπάλα μεταξύ μικρής και μεγάλης περιοχής με τους αμυντικούς να μην μπορούν να την αποκακρύνουν, και έτσι φτάνει στον Αραβαντινό που επιχειρεί διαγώνιο σουτ πετυχαίνοντας το 0-1.
Ο Ι. Αμούργης και πάλι περνάει στο sprint τους αμυντικούς, μπαίνει στην περιοχή και από πλάγια θέση επιχειρεί σουτ αλλά ο Καραϊσκος προλαβαίνει και αποκρούει σε κόρνερ.
Ένα κόρνερ στο 21΄από αριστερά του Κ. Αντωνάτου φέρνει την μπάλα μέσα στη μικρή περιοχή, αλλά η κεφαλιά που πιάνει ο Κ. Κουμαριώτης περνάει λίγο άουτ.
Ένα μακρινό δυνατό σουτ του Π. Κορσιάνου για την Εικοσιμία στο 28΄ στέλνει την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ από την εστία του Φιλιππάτου. 
Και στο 38΄ ένα νέο γυριστό σουτ από τον ίδιο παίκτη περνάει και αυτό άουτ.
Μετά από σέντρα από αριστερά του Π. Κορσιάνου στο 39΄ προς την περιοχή των φιλοξενούμενων η μπάλα καταλήγει στον Κ. Αντωνάτο την κεφαλιά του οποίου αποκρούει ο Φιλιππάτος στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι, αυτή φτάνει στο Ι. Μινέτο που σουτάρει για να κοντράρει στα σώματα των αμυντικών και τον Γερασιμάτο να την στέλνει στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Με ισόπαλο το σκορ οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.
Στο β΄ ημίχρονο η εικόνα του αγώνα παρέμεινε η ίδια, η δύναμη κυριάρχησε και πάλι όπως και τα δυνατά μαρκαρίσματα. Έτσι, το τελικό 2-2 είναι και το δίκαιο αποτέλεσμα του αγώνα.
Μία ωραία κίνηση του Γ. Αμούργη από αριστερά στο 49΄ καταλήγει σε δυνατό διαγώνιο σουτ με τον τερματοφύλακα της Εικοσιμίας να μπλοκάρει την μπάλα.
Γκολ για τη Σάμη στο 55΄ και το 1-2 με γυριστό σουτ του Νικολοβιέννη που φαίνεται να αιφνιδιάζει τον Καραϊσκο και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.
Στο 64΄ σε ένα γύρισμα της μπάλας του Κονόμη μέσα στην περιοχή ο διαιτητής κ. Γασπαράτος βλέπει χέρι του Μεσοροπιάν υποδεικνύοντας πέναλτι εις βάρος της Σάμης. Το πέναλτι εκτελεί ο Κ. Αντωνάτος για την Εικοσιμία και ισοφαρίζει σε 2-2.
Ο Κονόμη προσπαθεί στο 68΄ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ να αιφνιδιάσει τον Φιλιππάτο, ο οποίος αποκρούει δύσκολα στο α΄ δοκάρι.
Ένα πολύ ωραίο δυνατό διαγώνιο σουτ του Αντ. Κορσιάνου στο 75΄ περνάει παράλληλα από την εστία του Φιλιππάτου λίγο άουτ.
Ένα φάουλ του Γαρμπή στο 79΄ φέρνει την μπάλα στη μεγάλη περιοχή με τον Αντ. Κορσιάνο να πιάνει γυριστή κεφαλιά που σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Φιλιππάτου.
Τέλος, μια ταχύτατη ατομική  ενέργεια από αριστερά του Ι. Αμούργη στο 91΄ κόβεται αντικανονικά με φάουλ από τον Κ. Κουμαριώτη λίγο πριν μπει στην περιοχή.
Διαιτητής ο κ. Γασπαράτος με βοηθούς τους κ.κ. Μουζακίτη και Αβάζαρο.
Oι συνθέσεις
Α.Ο. Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Καραϊσκος, Κουμαριώτης Κ., Βολτέρας (50΄ Γαρμπής), Κουλάκης, Μινέτος Χρ. (λ.τ. 33΄ Τασιούλης ), Γερασιμάτος, Κονόμη, Κορσιάνος Αντ., Αντωνάτος Κ., Μινέτος Ι., Κορσιάνος Π.
Α.Ο. Σάμη:(Θ.Βουκελάτος), Φιλιππάτος, Τουλάτος Β., Αμούργης Αρ., Μιχαλίτσης, Μεσοροπιάν, Καππάτος, Αραβαντινός, Νικολοβιέννης Κ., Σταμούλης, Αμούργης Ι. (92΄ Αυγερινός), Άννινος-Χωραφάς Κ. (83΄ Δευτεραίος)."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου