Σάββατο, Ιανουαρίου 19

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (ΠΥΡΓΙ-ΦΩΚΑΤΑ)













ΑΛΛΑΓΗ "ΟΔΗΓΟΥ" ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Πέρασαν στην κορυφή τα Φωκάτα με τεσσάρα στο ντέρμπι με τον Παπυργιακό
Με νίκη 4-1 πέρασαν από το Δ.Α.Κ. Αργοστολίου σήμερα το πρωί τα Φωκάτα στο ντέρμπι με τον Παπυργιακό και βρέθηκαν στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έστω και αν έχουν έναν αγώνα περισσότερο από τον δεύτερο της βαθμολογίας Α.Ο. Πρόννων.
Το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό με τα Φωκάτα πολύ αποτελεσματικά σε φάσεις που έκριναν και τον αγώνα.
Η διαφορά αγωνιστικά δεν ήταν μεγάλη μεταξύ των δυο ομάδων αλλά όπως είπαμε στην μια ομάδα (Φωκάτα) υπήρχε αποτελεσματικότητα και επιτυχία τερμάτων ενώ στην άλλη (Παπυργιακός) παρότι αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έπεισε με την απόδοση της ούτε ήταν η ομάδα προηγούμενων αγωνιστικών και όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, ήρθε και η ήττα και μάλιστα με βαρύ σκορ 4-1.
Συμπερασματικά η νίκη των Φωκάτων είναι δίκαιη, ενώ θα λέγαμε ότι ο Παπυργιακός άξιζε κάτι καλύτερο από αυτό το παιχνίδι, τουλάχιστον στη διαφορά του σκορ.
Κάποιες εντάσεις στο τέλος ευτυχώς δεν είχαν συνέχεια και όλα τελείωσαν ομαλά.
Φάσεις και γκολ
Στο 5΄ κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας των Φωκάτων της οποίας γίνεται αποδέκτης ο Ερμάλ, που βγαίνει μόνος με τον Κουγιανό, τον αποφεύγει και πριν προλάβει να την στείλει στα δίχτυα, ο Πολυδωράτος προλαβαίνει και διώχνει την μπάλα σε κόρνερ σώζοντας την ομάδα του από το 1-0.
Μακρινό σουτ του Δ. Παγουλάτου στο 28΄ περνάει λίγο άουτ.
Και πάλι στο 30΄ σε μία άλλη επιθετική προσπάθεια των παικτών του Παπυργιακού και μετά από έναν φανταστικό συνδυασμό τους, η παράλληλη πάσα που βγαίνει στο ύψος της μικρής περιοχής των Φωκάτων είναι πολύ δυνατή και δεν προλαβαίνει ο Ερμάλ να την σπρώξει στα δίχτυα και να ανοίξει το σκορ για τον Παπυργιακό.
Ο Γαλιατσάτος στο 35΄ εκτελεί μακρινό φάουλ για τα Φωκάτα, που αποκρούει προσωρινά ο Κουγιανός, η μπάλα φθάνει στον αμαρκάριστο Ι. Κουρκουμέλη, που με διαγώνιο πλασέ πετυχαίνει το 0-1 για τα Φωκάτα.
Η ομάδα των Φωκάτων θα μείνει με 10 παίκτες στο 38΄ μετά την αποβολή με απευθείας κόκκινη κάρτα του Σπ. Γαλιατσάτου επειδή κλώτσησε εκτός φάσης αντίπαλο.
Το 0-2 έρχεται για τα Φωκάτα στο 44΄ όταν ο Αυγουστάτος κάνει σέντρα από αριστερά, η μπάλα φθάνει στον Σταμένη που πλασάρει, ο τερματοφύλακας του Παπυργιακού δεν αποκρούει σωστά την μπάλα, αυτή καταλήγει στον αμαρκάριστο Αλεξάτο, που εύκολα την στέλνει στα δίχτυα, διπλασιάζοντας έτσι τα γκολ της ομάδας του.
Έτσι, το α΄ ημίχρονο στέλνει την ομάδα του Μιχ. Αθηναίου στα αποδυτήρια προηγούμενη στο σκορ 2-0 της αντιπάλου της, ομάδας του Παπυργιακού.
Με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου περίπου στο 47΄ ωραία ατομική ενέργεια του Ι. Κουρκουμέλη από αριστερά, φτάνει έξω από τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων όπου και επιχειρεί ένα δυνατό συρτό σουτ αλλά ο Κουγιανός με ωραία απόκρουση διώχνει δύσκολα την μπάλα σε κόρνερ.
Σειρά του Παπυργιακού να απειλήσει στο 53΄ όταν ο Τούρλας εκτελεί ένα μακρινό απευθείας φάουλ που αποκρούει εύκολα ο Γαβριελάτος και στη συνέχεια του γίνεται φάουλ με τη φάση να σταματάει εκεί. 
Δυο λεπτά αργότερα όμως η ωραία πάσα του Απέργη στην πλάτη της άμυνας των Φωκάτων βρίσκει τον Ερμάλ, που προχωράει και με όμορφο πλασέ απέναντι από τον Γαβριελάτο μειώνει το σκορ σε 1-2 βάζοντας έτσι την ομάδα του στο παιχνίδι.
Ατομική ενέργεια από δεξιά του Ερμάλ στο 67΄ που μπαίνει στην περιοχή των Φωκάτων, αλλά το σουτ που επιχειρεί από πλάγια καταλήγει άουτ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της εστίας των φιλοξενούμενων.
Όμως στο 70΄ μετά από μακρινό φάουλ που εκτελεί ο Πολυδωράτος η μπάλα  φτάνει στην μικρή περιοχή στον Νικ. Σταμένη, που την βρίσκει τόσο όσο χρειάζεται για να την στείλει στα δίχτυα για το 1-3.
Το 1-4 επιτυγχάνεται για τους φιλοξενούμενους στο 75΄ όταν ο Μάστορας με ωραία προσπάθεια από δεξιά πασσάρει παράλληλα στην περιοχή στον Ι. Κουρκουμέλη που μόνος απέναντι από τον Κουγιανό πλασάρει και σημειώνει το 4ο γκολ για την ομάδα του.
Διαιτητής ο κ. Αλ. Σπυράτος με βοηθούς τους κ.κ. Αγγ. Βουτσινά και Β. Γρουζή.
Συνθέσεις:
Παπυργιακός:(Π. Καρούσος), Κουγιανός, Απέργης, Τούρλας, Τόκος (70' Κοκκόσης Νικ.), Παγουλάτος Θοδ., Ερμάλ, Παγουλάτος Διον., Μενεγάτος Βασ. (77' Χατζηφωτιάδης), Κουμαριώτης Δ., Ψαχούλιας, Κλωνής (46' Τζάκης).
Φωκάτα:(Αθηναίος Μιχ.), Γαβριελάτος, Αυγουστάτος, Σέρρας Μυλτ. (69' Μάστορας), Σαρλάνης, Πολυδωράτος, Χανσαναλιάϊ, Ντουκάϊ, Σταμένης, (87' Σέρρας Παν.) Ι. Κουρκουμέλης (77' Βανδώρος), Γαλιατσάτος, Αλεξάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου