Τετάρτη, Ιανουαρίου 23

ΜΙΑ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΗΤΤΑ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΤΩΝ ΜΕ Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


 
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΜΙΑ ΙΣΟΠΑΛΙΑ (2-2) ΚΑΙ ΜΙΑ ΗΤΤΑ (1-4) ΗΤΑΝ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΤΕΣ ΤΗΣ Ε.Π.Σ.Κ.Ι. ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΪ ΣΤΑ ΦΑΡΑΚΛΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

                                            
  Μία σπουδαία ισοπαλία για τους Νέους και μια ήττα για του ς Παίδες ήταν ο σημερινός απολογισμός των μικτών μας  στα Φαρακλάτα και στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος προεπιλογής Εθνικών ομάδων.
ΜΙΚΤΗ ΠΑΙΔΩΝ
ΝΕΑ ΒΑΡΕΙΑ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΩΝ
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστική 
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
1.
Ε.Π.Σ.Κ.Ι. – Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
1 - 4 
2.
Ε.Π.Σ. ΗΛΕΙΑΣ - Ε.Π.Σ. ΑΧΑΪΑΣ
2 - 0 
3.
ΡΕΠΟ: Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Πολύ καλύτερη, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, η μικτή παίδων της Αιτωλοακαρνανίας πέρασε από τα Φαρακλάτα και την μικτή της Ε.Π.Σ. Κεφαλληνίας και Ιθάκης επικρατώντας σχετικά εύκολα με σκορ 1-4.
Η Ε.Π.Σ.Κ.Ι. προηγήθηκε στο 8΄αλλά μέχρι εκεί.
Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με τους φιλοξενούμενους όμως να πατάνε καλύτερα στο γήπεδο δείχνοντας καλύτερα στοιχεία σαν ομάδα.
Στο δεύτερο οι παίδες της Αιτωλοακαρνανίας μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο πολύ δυνατά και αποφασισμένοι να τελειώσουν νωρίς το παιχνίδι πετυχαίνοντας γρήγορα γκολ. Κάτι που το κατάφεραν. Στη συνέχεια είχαν την υπεροχή, πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο και η νίκη τους να είναι απόλυτα δίκαιη.
Φάσεις και γκολ
Στο 8' οι παίκτες της Κεφαλονιάς θα προηγηθούν στο σκορ 1-0. Ύστερα από εκτέλεση ενός πλαγίου από δεξιά η μπάλα θα φτάσει στον Χρ. Παπαδάτο, αυτός θα προχωρήσει θα μπει στην περιοχή και από το ύψος της μικρής και πολύ πλάγια θα σουτάρει στην κλειστή γωνία του Αντωνόπουλου που αποκρούει μεν την μπάλα αλλά θα του ξεφύγει και καταλήγει στα δίχτυα του. 
Στην πρώτη της καλή φάση η Αιτωλοακαρνανία θα φέρει το παιχνίδι στα "ίσα"  πετυχαίνοντας το 1-1. Ο Φυτόπουλος θα βγάλει μια σέντρα από δεξιά μέσα στην περιοχή στον Ανδρεόπουλο και αυτός με δυνατό σουτ θα στείλει την μπάλα στον "ουρανό" των διχτύων του Πετεινάτου που δεν μπορούσε στη συγκεκριμένη φάση να κάνει κάτι.
Στο 21' ένα έμμεσα εκτελεσμένο φάουλ θα δώσει τη δυνατότητα στον Φυτόπουλο να πιάσει ένα πολύ δυνατό σουτ που θα σταματήσει στα σώματα των αμυντικών.
Τελευταία φάση για το πρώτο ημίχρονο μια ωραία ατομική ενέργεια του Ανδρεόπουλου που κατέληξε σε σουτ το οποίο εξουδετέρωσε ο Πετεινάτος.
Έτσι οι ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για το  ημίχρονο ισόπαλες με 1-1.
Στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά είχαν την υπεροχή και παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο δε δυσκολεύθηκαν να πάρουν τελικά μια εύκολη νίκη που τους δίνει το δικαίωμα να παραμείνουν στο παιχνίδι της διεκδίκησης της 1ης θέσης.
Έτσι στο 51' θα προηγηθούν 1-2 χάρις σε γκολ που θα πετύχει ο Ρούσης με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ του Ανδρεόπουλου και γύρισμα της μπάλας του Χριστογιάννη στο δεύτερο δοκάρι στον σκόρερ που ήταν εντελώς αμαρκάριστος.
Πέναλτι θα κερδίσουν οι φιλοξενούμενοι, που συνέχιζαν να είναι καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, σε ανατροπή του Φυτόπουλου από τον Τριαναφυλλίδη στο 55΄. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Χριστογιάννης πετυχαίνοντας το 1-3.
Στο 58' ένα απ' ευθείας φάουλ του Ανδρεόπουλου θα στείλει την μπάλα να περάσει ψηλά άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Πετεινάτου.
Μεγάλη ευκαιρία να πετύχουν ένα ακόμη γκολ θα χάσουν οι φιλοξενούμενοι στο 63' όταν ο Γεωργούσης με ατομική προσπάθεια θα περάσει και τον Πετεινάτο αλλά καθυστερεί στο πλασέ του με αποτέλεσμα να προλάβει ο Τριανταφυλλίδης και να διώξει τελευταία στιγμή την μπάλα μακριά.
Το τελικό 1-4 στο 80' είναι η επιβράβευση των παικτών της Αιτωλοακαρνανίας για την καλή τους απόδοση αλλά και την υπεροχή τους σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Το πέτυχε ο Ανδρεόπουλος ύστερα από σέντρα από δεξιά του Χριστογιάννη.
Χωρίς πρόβλημα η διαιτησία του κ. Μερκούρη-Σάρριερ Αν.  και των βοηθών του  κ.κ. Ρούτσι και Μπουρτζωβίτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι έπαιξαν με σύστημα ενδοεπικοινωνίας.
Οι συνθέσεις:
ΕΠΣΚΙ:(Μ. Αθηναίος), Πετεινάτος, Κοκκόσης, Στρακάτος, Μινέτος, Μεγαδούκας (70' Θεοτοκάτος), Τριανταφυλλίδης, Μπάμπης, Παπαδάτος Χρ. (65' Νεόφυτος), Καλιβωκάς, Αθηναίος, Βαλεντής (62' Γρηγοράτος). 
Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας: (Ν. Παλάτζας), Αντωνόπουλος, Τσιαντής, Λαγός, Γιαννιώτης, Σταμάτης (31' Καβαλάρης), Ανδρεόπουλος, Κουφός (40' Γεωργούσης), Χριστογιάννης, Ρούσσης, Φυτόπουλος, Αλ Ομπισάτ (53' Νταλακούρας).
Η  Βαθμολογία
(σε 6 αγώνες)
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
ΤΕΡΜΑΤΑ
1.
Ε.Π.Σ. ΗΛΕΙΑΣ
13
15 - 02 
2.
Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
11
14 - 05
3.
Ε.Π.Σ. ΑΧΑΪΑΣ
6
13 - 04 
4.
Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ
4
04 - 11 
5.
Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
0
02 - 26

ΜΙΚΤΗ ΝΕΩΝ
ΤΗΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗ "ΦΟΡΑ"

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστική
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
1.
Ε.Π.Σ.Κ.Ι. – Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
2 - 2 
2.
Ε.Π.Σ. ΗΛΕΙΑΣ - Ε.Π.Σ. ΑΧΑΪΑΣ
1 - 0 
3.
ΡΕΠΟ: Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Αμέσως μετά ακολούθησε η αναμέτρηση των Νέων όπου η Μικτή ομάδα  της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο πήρε σπουδαία ισοπαλία με σκορ  2-2 από την αήττητη και πρωτοπόρο ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας όπου μετά από 6 αγωνιστικές βρήκε τον "δάσκαλο" της κόβοντας της την "φόρα" και το απόλυτο της.
Η ομάδα του Μιχ. Αθηναίου (κοουτσάρισε και πάλι λόγω απουσίας του Δ. Λιονάτου) προσπάθησε πολύ στο γήπεδο πίστεψε ότι μπορεί να πάρει κάτι από αυτό το παιχνίδι έστω και αν έπαιζε με δέκα από το 72' και δικαιώθηκε για αυτό.
Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι είχαν μείνει στον αγώνα του α΄γύρου και το 6-0 στο Μεσολόγγι. έτσι η ισοπαλία όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι χαρακτηρίζεται δίκαιη. 
Φάσεις και γκολ
Ευκαιρία να προηγηθεί θα χάσει η μικτή μας στο 5' όταν Ε. Σπανός με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια θα φτάσει έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων με το συρτό σουτ που επιχειρεί να φεύγει σύριζα άουτ από το δεξί δοκάρι του Λαχανά.
Ένα μακρινό φάουλ του Πασπαλιάρη στο 12' παραλίγο να αιφνιδιάσει τον Παυλάτο που τελευταία στιγμή θα διώξει την μπάλα κόρνερ αφού προηγουμένως η μπάλα βρει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του.
Φάουλ από δεξιά στο 15' με τον Βουκελάτο να φέρνει την μπάλα στην περιοχή και τον Κονόμη να πιάνει την κεφαλιά που στέλνει την μπάλα άουτ.
Στο 18' οι φιλοξενούμενοι θα πετύχουν γκολ που δεν θα μετρήσει αφού ο διαιτητής πριν έχει σφυρίξει πέναλτι υπέρ τους. Συγκεκριμένα ο Μωραίτης θα μπει στην περιοχή από πλάγια όπου θα πραγματοποιήσει σέντρα με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Σπανού. Το πέναλτι εκτελεί ο ίδιος στέλνοντας την μπάλα στην “ρίζα” της δεξιάς κάθετης δοκού του Παυλάτου και άουτ.
Στο 30' ο Βουκελάτος θα μπει από δεξιά και λίγο έξω από την μικρή περιοχή θα πιάσει το συρτό σουτ που αποκρούει ο Λαχανάς.
Ένα πολύ δυνατό του Κουμαριώτη στο 33' θα αποκρούσει δύσκολα στην γωνία του και πάλι ο Λαχανάς.
Στο επόμενο λεπτό και συγκεκριμένα στο 31' οι φιλοξενούμενοι θα πάρουν κεφάλι στο σκορ 0-1 όταν από δεξιά ο Πασπαλιάρης θα βγάλει επικίνδυνη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι. Εκεί φαίνεται να αιφνιδιάζεται ο Παυλάτος για να σηκωθεί ψηλά ο Μωραίτης και με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Με το σκορ στο 0-1 οι ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Όμως η ομάδα της Κεφαλονιάς φάνηκε να πατάει καλά στον αγωνιστικό χώρο, πράγμα που απέδωσε καρπούς και ήρθε σχετικά γρήγορα η ισοφάριση.
Στο 53' θα έχουμε την ισοφάριση και το 1-1 για τους νέους της Κεφαλονιάς όταν στο φάουλ του Σπανού από δεξιά θα υπάρξει μία σύγχυση στην άμυνα των φιλοξενούμενων κάτι που θα εκμεταλλευτεί ο Μπελτσώνιας και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Λαχανά.
Σημαντική ευκαιρία στο 59' για την Αιτωλοακαρνανία να πάρει και πάλι κεφάλι στο σκορ όταν στην κάθετη πάσα του Κόνιδα ο Νάκας χάνει διπλή ευκαιρία απέναντι στον Παυλάτο που θα αποκρούσει και στην συνέχεια θα απομακρύνουν οι αμυντικοί.
Κόρνερ από αριστερά στο 69' του Σωτηρίου θα φέρει την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί θα σηκωθεί πολύ ψηλά ο Αποστολόπουλος που πιάνει την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από την εστία του Παυλάτου.
Στο 72' η φιλοξενούμενοι θα αποκτήσουν αριθμητικό πλεονέκτημα αφού ο Κονόμης θα δει την δεύτερη κίτρινη κάρτα (κόκκινη) για επικίνδυνο παιχνίδι σε αντίπαλο.
Σέντρα από δεξιά στο 82' του Πασπαλιάρη, μόνος στο δεύτερο δοκάρι ο Σωτηρίου θα πιάσει την κεφαλιά που θα περάσει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παυλάτου.
Ατομική ενέργεια του Κόνιδα στο 85' ο οποίος θα την ολοκληρώσει με ένα δυνατό φαλτσαριστό σουτ στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Παυλάτου δίνοντας πρωτοπορία στην ομάδα στο σκορ 1-2.
Η μικτή μας όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στο 89' με ένα απευθείας φάουλ (κάτι σαν κόρνερ) του Ε. Σπανού θα στείλει την μπάλα στο αριστερό “Γ” της εστίας του Λαχανά που δεν μπόρεσε να αποσοβήσει την ισοφάριση και το τελικό 2-2.
Τέλος οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε στο 90'+3' να "κλέψουν" τη νίκη από την μικτή μας όταν μόνος μέσα στην μικρή περιοχή ο Σωτηρίου μετά από φάουλ του Διαμαντόπουλου από δεξιά δεν θα πιάσει καλά την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Οι συνθέσεις
Ε.Π.Σ.Κ.Ι.: (Αθηναίος), Παυλάτος, Μπελτώνιας, Σπανός Βασ., Βολτέρας, Γκαζάρ, Τουλάτος, Τσάκος(46' λ.τ. Τσιγαρίδας), Κονόμη, Βουκελάτος(91' Κόρμαλης), Σπανός Ευάγ., Κουμαριώτης(70' Καραντινός-Νεόφυτος).
Ε.Π.Σ.Α. : (Λώλλος) Λαχανάς, Πασπαλιάρης(88' Παναγιωτόπουλος), Ξενάκης, Ζαίμης, Διαμαντόπουλος, Μπούμπουλης, Νάκας(70' Καλοκαίρης), Αποστολόπουλος, Μωραίτης(52' λ.τ. Κοντογιάννης), Κόνιδας, Σωτηρίου.
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ
Στους άλλους αγώνες του 8ου ομίλου στον Πύργο και στο γήπεδο της Σπιάτζας οι ομάδες της Ε.Π.Σ. Ηλείας επιβλήθηκε και στις δυο κατηγορίες της Ε.Π.Σ. Αχαΐας.
Στην κατηγορία των Παίδων 2-0 και στην Νέων 1-0 και ουσιαστικά τέθηκαν εκτός διεκδίκησης της 1ης θέσης.


Η  Βαθμολογία
(σε 6 αγώνες)
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
ΤΕΡΜΑΤΑ
1.
Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
13
16 - 07
2.
Ε.Π.Σ. ΗΛΕΙΑΣ
9
  08 - 07  
3.
Ε.Π.Σ. ΑΧΑΪΑΣ
9
11 - 09
4.
Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
4
07 - 13 
5.
Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ
3
04 - 06 

Η επόμενη (7η) αγωνιστική  
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
1.
Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ - Ε.Π.Σ. ΗΛΕΙΑΣ
2.
Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ - Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
3.
ΡΕΠΟ: Ε.Π.Σ. ΑΧΑΪΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου