Τρίτη, Ιανουαρίου 22

Παρουσίαση Στρατηγικού Πλάνου Ανάπτυξης Εθνικών Ομάδων στην Κατερίνη

Στην Κατερίνη συνεχίστηκε ο ενημερωτικός κύκλος των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Ε.Π.Ο. για το Στρατηγικό Πλάνο Ανάπτυξης των Εθνικών Ομάδων, το οποίο εκπονήθηκε από τον κ. Φερνάντο Σάντος. 

Ο Τεχνικός Διευθυντής Εθνικών Ομάδων Τάκης Φύσσας και ο Συντονιστής του προγράμματος και άμεσος συνεργάτης του κ. Σάντος, Λεωνίδας Βόκολος, μίλησαν το απόγευμα της Δευτέρας 21/1/2013 στους εκπροσώπους των Ενώσεων Πιερίας, Κοζάνης, Λάρισας, Καβάλας, Χαλκιδικής, Ξάνθης, Τρικάλων, Δράμας, Έβρου, Πέλλας, Μακεδονίας, Φθιώτιδας, Φλώρινας, Ημαθίας, Θεσσαλίας, Σερρών, Γρεβενών, Καστοριάς και Θράκης για τα κυριότερα βήματα εφαρμογής του Στρατηγικού Πλάνου.
Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο και αποφασιστικό εξ αυτών είναι η πλήρης υλοποίησή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων και η διαδικασία της ετήσιας συγκρότησης της Εθνικής Ομάδας με ποδοσφαιριστές κάτω των 15 ετών. Οι συγκεκριμένοι παίκτες θα επιλεγούν από ένα δίκτυο εξειδικευμένων συνεργατών (προπονητών των Ενώσεων, περιφερειακών προπονητών και ομοσπονδιακών τεχνικών) και θα αποτελέσουν τη βάση του πυραμιδοειδούς στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης, που καταλήγει στην κορυφή του στην Εθνική Ανδρών.
Κύρια επιδίωξη του προγράμματος είναι η οργανωμένη και με σύγχρονα μέσα εκπαίδευση των ποδοσφαιριστών που επανδρώνουν τις Εθνικές Ομάδες και, ταυτόχρονα, η απόκτηση μιας ενιαίας αγωνιστικής ταυτότητας όλων των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων.
Τα ενημερωτικά σεμινάρια θα συνεχιστούν και σε άλλες πόλεις μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου