Κυριακή, Ιανουαρίου 27

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΡΟΝΝΟΙ)

Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ - Α.Ο. ΠΡΟΝΝΩΝ 2-1











ΤΟΥΣ "ΖΑΛΙΣΕ" ΤΟ ΒΑΡΥ ΡΟΠΑΛΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ
ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ "ΒΟΜΒΑ" 2-1 ΤΟΥΣ ΠΡΟΝΝΟΥΣ
Τζανάτα:Ανταπόριση
Το απόγευμα στο τοπικό ντέρμπι της νοτιοανατολικής Κεφαλονιάς μεταξύ Ηρακλή Πρόννων – Α.Ο. Πρόννων, σημειώθηκε η μεγαλύτερη έκπληξη ως τώρα στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας. Ο τυπικά γηπεδούχος Ηρακλής νίκησε με 2-1, σε ένα αγώνα που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών ως το τέλος του, όπως και στον αντίστοιχο αγώνα του πρώτου γύρου στον οποίο οι Πρόννοι είχαν νικήσει με 3-1.
Η αναμέτρηση είχε πολλές ιδιαιτερότητες και πέρα από το τοπικό χρώμα, η δύναμη και οι προσωπικές μονομαχίες τη χαρακτήρισαν από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό σε ένα πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο από τις έντονες βροχοπτώσεις της προηγούμενης εβδομάδας.
Οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν με απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών, όπως οι Δ. Κατσιλίδης, Δ. Λιναρδάτος και Α. Τραυλός για τους Πρόννους και ο Διαμαντάτος για τον Ηρακλή.
Ο Ηρακλής ξεκίνησε με το γνώριμο επιφυλακτικό και συντηρητικό παιχνίδι του και ένα 4-5-1, αλλά αυτή τη φορά με αρκετές εσωτερικές αλλαγές. Η λειψανδρία για τη στελέχωση της ενδεκάδας ανάγκασε τους γηπεδούχους να καλέσουν για πρώτη φορά φέτος «στα όπλα» τον έμπειρο Δ. Κουστουμπάρδη, που εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή του αγώνα. Ο μέχρι αυτό το παιχνίδι λίμπερο του Ηρακλή Γ. Ρασσιάς μετακινήθηκε στο χώρο του κέντρου.
Οι Πρόννοι αγωνίστηκαν με ένα ευέλικτο 4-3-3, με τους Ταραζή και Χιόνη να εναλλάσσονται στη θέση του φορ και τους Ντεμάϊ από δεξιά και Αναγνώστη από αριστερά. Στο χώρο του κέντρου δέσποζε ο έμπειρος Κ. Κουρκουμέλης. Οι αγωνιστικοί προσανατολισμοί των φιλοξενούμενων ήταν ο πλήρης έλεγχος της κυκλοφορίας της μπάλας και του ρυθμού του αγώνα, απέναντι σε μια ομάδα που τους περίμενε στο δικό της μισό του γηπέδου.
Φάσεις και γκολ
Το ξεκίνημα ήταν τέτοιο που σε καμία περίπτωση δεν προϊδέαζε για την εξέλιξη του αγώνα. Μόλις στο 4’ οι Πρόννοι ευτύχησαν να προηγηθούν και όλα έδειχναν ότι το φαβορί του αγώνα εύκολα ή δύσκολα θα έπαιρνε τελικά τους τρεις βαθμούς. Σε μια φάση που η άμυνα του Ηρακλή τραβήχτηκε για οφσάιντ, οι παίκτες τον Πρόννων κατάφεραν να το «σπάσουν» και ο Ντεμάϊ που έγινε αποδέκτης της μπάλας μπήκε ανενόχλητος από τα δεξιά και με δυο συμπαίκτες του να επελαύνουν μόνοι προς τη μικρή περιοχή, είχε εύκολη επιλογή στον Κ. Κουρκουμέλη που πέτυχε το 0-1 με ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του. Οι παίκτες του Ηρακλή διαμαρτυρήθηκαν πολύ έντονα για οφσάιντ και στην αρχή της φάσης και στην τελική πάσα σε μια πολύ οριακή περίπτωση, την οποία τόσο ο διαιτητής, όσο και ο βοηθός άφησαν να εξελιχθεί.
Οι Πρόννοι πέτυχαν πολύ νωρίς τον αντικειμενικό σκοπό τους και είχαν το πάνω χέρι. Οι γηπεδούχοι του Ηρακλή ήταν πλέον σε πολύ δύσκολη θέση τόσο αγωνιστικά απέναντι σε μια καλύτερη ομάδα και ψάχνοντας γκολ, όσο και ψυχολογικά έχοντας δεχθεί ένα «φθηνό» γκολ με όλη τους την άμυνα να παρακολουθεί από μεγάλη απόσταση τον αβοήθητο τερματοφύλακα Κολυβά. Οι έντονες διαμαρτυρίες των παικτών των γηπεδούχων τους προκάλεσαν συνεχή ένταση σε όλο το πρώτο ημίχρονο με αποτέλεσμα να δεχθούν 3 ανούσιες κίτρινες κάρτες για διαμαρτυρία.
Ο Ηρακλής δεν πάταγε καλά στο γήπεδο στα πρώτα λεπτά, όμως ευτύχησε να ισοφαρίσει πολύ γρήγορα, με τον Δ. Κουστουμπάρδη στην πρώτη του εμφάνιση να πετυχαίνει με δύσκολη καρφωτή κεφαλιά το 1-1 στο 14’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Γ. Ρασσιά στην καρδιά της περιοχής των Πρόννων. Έτσι ο Ηρακλής χάρη σε μια στημένη μπάλα, τρόπο με τον οποίο σχεδόν αποκλειστικά σκοράρει φέτος, κατάφερε να βγει γρήγορα από τη δύσκολη θέση που βρέθηκε. Οι Πρόννοι χωρίς να έχουν απειληθεί ως τότε, έχασαν το προβάδισμά πριν προλάβουν να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους που τυχόν θα έβρισκαν στην εξέλιξη του αγώνα για να διασφαλίσουν τη νίκη τους.
Από εκεί και πέρα ο Ηρακλής άρχισε να ανεβαίνει αγωνιστικά και επανήλθε στο γνώριμο για αυτόν ρόλο να περιμένει τον αντίπαλο με στόχο να μη δεχθεί τέρμα, ενώ οι Πρόννοι και πάλι έπρεπε να βρουν τρόπο να διασπάσουν τις δυο ζώνες άμυνας των γηπεδούχων.
Στο 25’ πάλι με εκτέλεση φάουλ ο Δ. Σπαθής του Ηρακλή βρέθηκε μόνος στη γωνία της μικρής περιοχής του Ντούκα, αλλά σούταρε πολύ άστοχα χάνοντας την ευκαιρία για την ολική ανατροπή.
Στο υπόλοιπο ημίχρονο οι Πρόννοι είχαν κατοχή της μπάλας και με ένα παιχνίδι με πολλές πάσες και υπομονή κυρίως στο δικό τους μισό, έψαχναν την κατάλληλη ευκαιρία να πάρουν και πάλι το προβάδισμα. Από την αριστερή πλευρά της επίθεσής τους με τον Α. Αναγνώστη να ταλαιπωρεί τους παίκτες του Ηρακλή, οι Πρόννοι χτυπούσαν το αδύνατο σημείο της άμυνας των γηπεδούχων αφού ως δεξί μπακ αγωνιζόταν ο επιθετικογενής Σπ. Ρασσιάς.
Ωστόσο τα προβλήματα για τους «πορτοκαλί» σταματούσαν στο ύψος της περιοχής τους, αφού με τον ένα ή τον άλλο τρόπο απομάκρυναν την μπάλα. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου οι Πρόννοι πολιόρκησαν την εστία του Κολυβά και κέρδισαν 6 διαδοχικά κόρνερ στα οποία οι μάχες για τα μαρκαρίσματα ήταν πολύ δυνατές. Σε ένα από αυτά τα κόρνερ ο Γ. Ρασσιάς την τελευταία στιγμή μέσα στη μικρή περιοχή πρόλαβε να διώξει πριν ο Ταραζής σκοράρει εύκολα για τους Πρόννους.
Ο Ηρακλής παρά τον έντονο και συνεχή εκνευρισμό των παικτών του από τη φάση του 4’, ευτύχησε να δει όλους τους ποδοσφαιριστές του να βάζουν τα πόδια τους στη φωτιά στις προσωπικές μονομαχίες για να σταματήσουν διαδοχικές επιθέσεις των Πρόννων. Κατάφεραν έτσι να προστατεύσουν την εστία του Κολυβά από άλλους κινδύνους.
Στην ανάπαυλα οι Πρόννοι προσέθεσαν στην επιθετική εξίσωση τον έμπειρο Σ. Στέλλο αντί του νεαρού Χιόνη, με σαφή στόχο να σκοράρουν και να κερδίσουν τους 3 βαθμούς στη μάχη για το καλύτερο πλασάρισμα για τα play-off.
Ο προπονητής του Ηρακλή προχώρησε σε 2 εσωτερικές αλλαγές που στην πορεία του αγώνα λειτούργησαν ευεργετικά. Ο νεαρός Αλ. Μανέντης που αγωνιζόταν μπροστά από τα 2 αμυντικά χαφ πέρασε στη φυσική του θέση στα αριστερά, ενώ ο πρωταγωνιστής του β’ ημιχρόνου Διονύσης Σπαθής πέρασε ως μόνος προωθημένος αντί του Δ. Καμπίτση που οπισθοχώρησε λίγο για να βοηθήσει με τη δύναμή του.
Οι Πρόννοι ξεκίνησαν καλά και στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι όμως χωρίς να μπορούν να δημιουργήσουν απειλητικές καταστάσεις για τον Ηρακλή πέρα από σέντρες και βαθιές μπαλιές που κατέληγαν στον Κολυβά ή απομακρύνονταν. Στο χώρο του κέντρου ως «ζευγάρι» ο Α. Σπαθής του Ηρακλή αντιμέτωπος με τον Κ. Κουρκουμέλη των Πρόννων έδιναν συνεχείς μονομαχίες, ενώ σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου τα μαρκαρίσματα ήταν πολύ δυνατά και οι φάσεις δύσκολες για τον διαιτητή Μολφέτα.
Στο 71’ έγινε μια φάση που έκρινε πολλά για την εξέλιξη του αγώνα. Σε μια πολύ δυνατή μονομαχία Μαράτου – Σπ. Κουρκουμέλη στην πλάγια γραμμή με τους δυο παίκτες να πέφτουν στο έδαφος, ο αμυντικός του Ηρακλή κέρδισε το πλάγιο αλλά ο βοηθός διαιτητής υπέδειξε στο διαιτητή ότι ο αρχηγός των Πρόννων εξύβρισε τον αντίπαλο του, με αποτέλεσμα να του δείξει την κόκκινη κάρτα. Στη συνέχεια της φάσης μάλιστα είχαμε και αποβολή κι άλλου παίκτη από τον πάγκο των Πρόννων σε στιγμές μεγάλης έντασης στο γήπεδο των Τζαννάτων.
Λίγα λεπτά αργότερα τραυματίστηκε σοβαρά στο ζυγωματικό ο λίμπερο του Ηρακλή Δ. Κουστουμπάρδης όταν συγκρούστηκε με τον Κ. Κουρκουμέλη σε διεκδίκηση κεφαλιάς και έφυγε από τον αγώνα. Ο Γ. Ρασσιάς πήρε τη θέση του ως τελευταίος στην άμυνα του Ηρακλή.
Οι Πρόννοι παρότι με παίκτη λιγότερο, δεν άλλαξαν το αγωνιστικό προσανατολισμό τους και συνέχισαν να κυνηγούν το γκολ. Ο Ηρακλής παρέμεινε κλεισμένος αλλά έβρισκε πλέον χώρους επιθετικά και στο 80’ «προειδοποίησε» τους Πρόννους. Σε μια βαθιά μπαλιά του Γ. Καμπίτση ο Διονύσης Σπαθής εκμεταλλεύτηκε αδράνεια των αμυντικών μπήκε μόνος στην περιοχή, αρχικά το πλασέ του απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ντούκας και στην επαναφορά σε νέο σουτ του Σπαθή ο τερματοφύλακας και οι αμυντικοί των Πρόννων κόντραραν τη μπάλα σε μια μοναδική ευκαιρία για τον Ηρακλή.
Οι Πρόννοι συνέχισαν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο από τα αριστερά της επίθεσής τους να προσπαθούν να βρουν κενά με τον Αναγνώστη να χρησιμοποιεί την ταχύτητά του, ωστόσο οι παίκτες του Ηρακλή έδωσαν περισσότερες βοήθειες στην πτέρυγά τους και περιόρισαν τους κινδύνους. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η αγωνιστική άνοδος του αρχηγού του Ηρακλή Γιώργου Καμπίτση στο δεύτερο ημίχρονο στην ίδια πτέρυγα, που κατάφερε να κρατήσει την μπάλα και να δώσει ανάσες στην ομάδα του. Με τον άξονα κλεισμένο από πολλούς αμυνόμενους, οι Πρόννοι δεν κατάφεραν να βρουν κενά και περιορίστηκαν σε άκαρπη υπεροχή.
Στο 87’ ο δραστήριος Διονύσης Σπαθής ολοκλήρωσε την ανατροπή του σκορ, όταν σε νέο τετ-α-τετ και συγκλίνοντας από τα δεξιά της επίθεσης μετά από ενέργεια του Γ. Καμπίτση, αυτή τη φορά ευστόχησε με πλασέ για το 2-1 μέσα σε πανηγυρισμούς των γηπεδούχων για αυτό το ανέλπιστο αποτέλεσμα.
Με λίγα λεπτά να απομένουν, στο υπόλοιπο του αγώνα οι γηπεδούχοι «ροκάνιζαν» με κάθε τρόπο τον χρόνο με τα νεύρα και την αγωνία να κυριαρχούν. Σχεδόν με τη λήξη λίγο έλειψε να προκύψει γενική σύρραξη. Ο αμυντικός του Ηρακλή Μεταξάς πεσμένος στο χόρτο δέχθηκε χτύπημα εκτός φάσης από τον Αναγνώστη που θεώρησε ότι η μπάλα παιζόταν ακόμα, με αποτέλεσμα όλοι οι παίκτες των δύο ομάδων σχεδόν να έρθουν στα χέρια.
Το τελικό σκορ δυσκολεύει την προσπάθεια των Πρόννων για ένα καλό πλασάρισμα στην κορυφή της βαθμολογίας. Μεγαλύτερος κίνδυνος για την ομάδα των Πρόννων αποτελούν οι απουσίες από κόκκινες κάρτες και οι ελλείψεις που δημιουργούνται αγωνιστικά. Στόχος τους πλέον είναι να μπει τέλος στο μικρό σερί αρνητικών αποτελεσμάτων και να ανακάμψουν ψυχολογικά. Από ένα σημείο και μετά οι Πρόννοι δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από ένα παιχνίδι που το χαρακτήρισε η δύναμη και οι προσωπικές μονομαχίες και ταίριαζε περισσότερο στο αγωνιστικό στυλ του Ηρακλή. Η αρνητική συγκυρία της αποβολής τελικά οδήγησε τους μέχρι πρώτινος πρωτοπόρους να πέσουν θύμα έκπληξης.
Ο Ηρακλής αντίθετα παρέμεινε για τρίτο παιχνίδι αήττητος, πήρε την πρώτη εντός έδρας νίκη του και ευτύχησε να βρει πολλούς πρωταγωνιστές στη διάρκεια του αγώνα. Οι «πορτοκαλί» πέτυχαν τον αντικειμενικό σκοπό τους στο έπακρο, καθώς δεν απειλήθηκαν σχεδόν καθόλου, παρά την πίεση που δέχθηκαν, ενώ εκμεταλλεύτηκαν την κατάλληλη στιγμή και το αριθμητικό πλεονέκτημα στο τελευταίο εικοσάλεπτο ώστε να πετύχουν την ολική ανατροπή. Έχοντας σχεδόν εξασφαλίσει την παραμονή τους στην κατηγορία οι ποδοσφαιριστές αφιέρωσαν τη νίκη στον τραυματία Δ. Κουστουμπάρδη και στον απόντα Κ. Βανδώρο που φέτος οδηγεί μαζί με τον Γ. Γαβριελάτο τον Ηρακλή από τον πάγκο.
Πολύ απαιτητικό παιχνίδι για τους τρεις διαιτητές, με δύσκολες αποφάσεις, πολλά νεύρα και μαρκαρίσματα. Ο διαιτητής Μολφέτας κατάφερε επιτυχώς στο πλαίσιο των κανονισμών να αφήσει το δυνατό παιχνίδι ώστε να παιχθεί ποδόσφαιρο και προτίμησε να εξαντλήσει την αυστηρότητά του σε περιπτώσεις διαμαρτυριών και αμφισβήτησης των αποφάσεών του. Ο Ηρακλής διαμαρτυρήθηκε στον βοηθό Μουζακίτη για οφσάιντ στο γκολ που δέχθηκε, ενώ οι Πρόννοι στον βοηθό Καλαφάτη για την υπόδειξή του στην κόκκινη κάρτα του αρχηγού τους.
Οι συνθέσεις
Ηρακλής:(Γ. Γαβριελάτος), Κολυβάς, Ρασσιάς Σπ., Μαράτος, Μεταξάς, Κουστουμπάρδης (70' Κορισιάνος), Σπαθής Ανδρ., Καμπίτσης Σπ., Ρασσιάς Γ., Σπαθής Διον., Μανέντης Αλ., Καμπίτσης Δημ.
Πρόννοι:(Γ. Κουρκουμέλης), Ντούκας, Διαμαντάτος, Σπαθής Χρ., Σολωμός Γερ., Χρούτας, Κουρκουμέλης  Κυρ., Κουρκουμέλης Σπ., Αναγνώστης, Ντεμάϊ, Ταραζής (57' Τοντόροφ), Χιόνης (46' Στέλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου