Σάββατο, Ιανουαρίου 5

Με επιτυχία έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Α.Ο. Φωκάτων

Στην κατάμεστη, από φίλους του Α.Ο. Φωκάτων, αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κουρκουμελάτων έγινε σήμερα το απόγευμα η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του δραστήριου Συλλόγου της Λακήθρας. 

Παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Αγαπημένη Κεφαλονιά" Δημοτικός Σύμβουλος κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σπύρος Σαμούρης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεταξάτων κ. Ευάγγελος Μοσχόπουλος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λακήθρας κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣΚΙ κ. Θέμης Βαλσαμής και παράγοντες αθλητικών σωματείων. 
Την εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίκος Φωκάς όπου, μετά τις καθιερωμένες ευχές, έκανε έναν μίνι απολογισμό των δραστηριοτήτων του Συλλόγου. Δραστηριότητες που δεν περιορίζονται μόνο στον αθλητικό τομέα, αλλά επεκτείνονται στον κοινωνικό και πολιτιστικό τομέα με σημαντικές πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις τη χρονιά που πέρασε, στηριζόμενες στην εθελοντική προσφορά, τη διάθεση και το μεράκι του Προέδρου, των μελών του Δ.Σ. και των φίλων του Συλλόγου, που δεν είναι και λίγοι. 
Την βραδιά πλαισίωσε το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου παρουσιάζοντας ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς καταχειροκροτούμενο από τους παρευρισκόμενους. Και το τμήμα αυτό, που μέχρι σήμερα αριθμεί εκατό περίπου μέλη όλων των ηλικιών, έχει αξιόλογη παρουσία σε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις του νησιού μας, πάντα υπό την θαυμάσια καθοδήγηση των δύο καθηγητριών Φυσικής Αγωγής, της κ. Μαρίας Αυγουστάτου και της κ. Ρούλας Βώρου.
Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε με την Ειρήνη Φωκά, κόρη του Προέδρου του Συλλόγου, η οποία απέδωσε όμορφα στο πιάνο  χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγούδια.
Επίσης, τιμήθηκε για την ανιδιοτελή προσφορά του ο προπονητής της ομάδας, κ. Μιχάλης Αθηναίος, ο οποίος δεν παρέλειψε να τονίσει την αξιόλογη προσπάθεια του ίδιου του Προέδρου του Συλλόγου και όλων όσων έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή.
Δήλωση προέδρου Φωκάτων κ. Νίκου Φωκά
"Ευχαριστούμε όλον αυτόν τον κόσμο που ήρθε κοντά μας απόψε και τίμησε με την παρουσία του την γιορτή της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Α.Ο. Φωκάτων. Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας και ευχόμαστε σε όλους ψυχική και σωματική υγεία.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας, στο ίδρυμα Βεργωτή για την παραχώρηση του Πνευματικού Κέντρου προκειμένου να διεξαχθεί αυτή η γιορτή στον κ. Γ. Ιακωβάτο, αλλά πολύ περισσότερο στον κόσμο μας που είναι πάντα κοντά μας και στηρίζει τις προσπάθειες και το έργο του Α.Ο. Φωκάτων
Καλή Χρονιά σε όλους"
Σε λίγο θα ακολουθήσει πλούσιο φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου