Τετάρτη, Ιανουαρίου 9

ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΗΤΤΑ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΤΩΝ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΕΣ 3-0 ..ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥ 4-1 ΜΕ ΖΑΚΥΝΘΟ 
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΦΑΡΑΚΛΑΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΑΝΑΒΟΛΕΣ    
                                         
    Μια  ήττα με σκορ 3-0 για τους παίδες και μια μεγάλη νίκη 4-1 για τους Νέους ήταν ο σημερινός απολογισμός των μικτών μας στο Ενωσιακό γήπεδο Φαρακλάτων με τις αντίστοιχες της Ζακύνθου στο πλαίσιο του εξ αναβολής αγώνα της 2ης αγωνιστικής του Ενωσιακού πρωταθλήματος.
ΜΙΚΤΗ ΠΑΙΔΩΝ

Καλύτερη σε γενικές γραμμές η ομάδα της Ζακύνθου επικράτησε της αντίστοιχης της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. στα Φαρακλάτα σε εξ' αναβολής αγώνα για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος προεπιλογής Εθνικών ομάδων με σκορ 3-0.
Οι Ζακυνθινοί μπήκαν δυνατά στο α' ημίχρονο κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα στον αγωνιστικό χώρο και το έκλεισαν προηγούμενοι στο σκορ με 1-0.
Σε αυτό το διάστημα η μικτή μας δεν είχε να επιδείξει κάτι θετικό. Στο β' ημίχρονο , αντίθετα, μπήκε ακόμη πιο δυνατά και για 15' με 20' είχε τον έλεγχο. Στην συνέχεια και πάλι οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμούς και πέτυχαν άλλα δύο γκολ “καθορίζοντας” ουσιαστικά το παιχνίδι.
Στο τελευταίο πεντάλεπτο η μικτή μας έγινε απειλητική και έχασε δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες με τον Μπάμπη να πετύχει κάποιο τέρμα.
Σε γενικές γραμμές, η νίκη της Ζακύνθου χαρακτηρίζεται δίκαιη.
Φάσεις και γκολ
20' μακρινό σουτ του Καλέτση δεν ανησύχησε τον Πετεινάτο αφού η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.
26' Σε μεγάλη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας προκαλείται σύγχυση, ο Τσουκαλάς βγαίνει μόνος με τον Πετεινάτο, όμως το πλασέ του αποκρούει σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της μικτής μας.
31' Νέος αιφνιδιασμός στην μπαλιά του Μπακάμη και πάλι στην πλάτη της άμυνας στον Τσιριγώτη, ο οποίος αυτή τη φορά θα νικήσει τον Πετεινάτο με το πλασέ του να βρίσκει το αριστερό κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια να καταλήγει στα δίκτυα, πετυχαίνοντας το 0-1 για την Ζάκυνθο.
35' Μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ του Μπακάμη λίγο πάνω από τα δοκάρια του Πετεινάτου.
Σέντρα από δεξιά στο 44', η μπάλα φτάνει στον Ματαράγκα πλάγια στην μικρή περιοχή που με νέα σέντρα θα βρει μόνο τον Ντάση απέναντι στον Πετεινάτο, το πλασέ του οποίου θα περάσει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 46' Σουτ μέσα από την περιοχή του Ντάση θα αποκρούσει εξαιρετικά σε κόρνερ ο Πετεινάτος και ενώ πριν η μπάλα είχε βρει το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του.
Μεγάλη ευκαιρία στο 57' για την Ζάκυνθο να πετύχει το 0-2 όταν ο Τσιριγώτης μόνος απέναντι από τον Πετεινάτο πλασάρει άουτ.
Ένα μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ του Μπακάμη στο 70' θα στείλει την μπάλα στα δίκτυα του Πετεινάτου πετυχαίνοντας το 0-2 για την ομάδα του. 
Γκολ και 0-3 στο 70' με νέο δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και πάλι από τον Μπακάμη.
79' Σύγχυση στην άμυνα των φιλοξενούμενων επωφελείται ο Μπάμπης, πασάρει στον Γρηγοράτο λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή με τον τελευταίο να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.
Στο 80' νέα ευκαιρία με τον ίδιο παίκτη, ο οποίος σουτάρει από το ύψος της μικρής περιοχής άουτ.
Χωρίς το παραμικρό πρόβλημα η διαιτησία του κ. Αγγ. Αδαμόπουλου και των βοηθών του  κ.κ. Μαρκαντωνάτου και Καραλή.
Οι συνθέσεις:
ΕΠΣΚΙ:(Μ. Αθηναίος), Πετεινάτος, Βασιλάκης (41' λ.τ. Νεόφυτος), Στρακάτος, Μινέτος (71' Κοκκόσης), Μεγαδούκας, Τριανταφυλλίδης, Κουγιανός (41' Γρηγοράτος), Μπάμπης, Καλιβωκάς, Αθηναίος, Βαλεντής. 
Ε.Π.Σ. Ζακύνθου: (Δ. Τσουκαλάς), Μαρίνος, Καλτσούνης, Καλέτσης (66' Τσουκαλάς), Μπακάμης, Μαρίνος Σπ., Ρίκος, Ματαράγκας, Παππάς (48' Δεδούσης), Τσιριγώτης, Ντάσης, Τσουκαλάς.

Η  Βαθμολογία
(σε 4 αγώνες)
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
ΤΕΡΜΑΤΑ
1.
Ε.Π.Σ. ΗΛΕΙΑΣ
10
13 - 02 
2.
Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
7
09 - 03
3.
Ε.Π.Σ. ΑΧΑΪΑΣ
3
09 - 02 
4.
Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ
3
03 - 10 
5.
Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
0
01 - 18
ΜΙΚΤΗ ΝΕΩΝ
Στην συνέχεια ακολούθησε η αναμέτρηση των Νέων όπου η Μικτή μας ομάδα εντυπωσιακή στο β΄ ημίχρονο πήρε μεγάλη νίκη από την αντίστοιχη της Ζακύνθου με σκορ 4-1.
Στο α΄ ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και οι δύο ομάδες παρουσιάζοντας μια μέτρια απόδοση δεν μπόρεσαν να βρουν τρόπους να σκορά ρουν μένοντας στο 0-0.
Στο β΄ ημίχρονο όμως με πολύ σωστές διορθωτικές αλλαγές ο Μιχ. Αθηναίος πρόσθεσε δύναμη και ταχύτητα στο παιχνίδι της ομάδας του με αποτέλεσμα να ανέβει η απόδοσή της, να γίνει καλύτερη από τον αντίπαλό της και τελικά να πάρει μια εύκολη όσο και καθαρή νίκη από τη Ζακυνθινή ομάδα με σκορ 4-1.
Φάσεις και γκολ
Ένα αρκετά δυνατό σουτ του Πλέσσα στο 25΄ θα μπλοκάρει εύκολα ο Παυλάτος.
Ο ίδιος παίκτης στο 35΄ αυτή την φορά θα επιχειρήσει δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα θα κοντράρει στα σώματα των αμυντικών και θα καταλήξει στην αγκαλιά του Παυλάτου, που δεν αιφνιδιάστηκε.
Λίγο πριν το τέλος του α΄ ημιχρόνου, περίπου στο 42, το δυνατό σουτ του Κόμητα έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων θα αποκρούσει ο Σιούκας.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Καραντινός-Νεόφυτος δεν προλαβαίνει μια παράλληλη σέντρα από δεξιά του Βουκελάτου και η μπάλα καταλήγει άουτ.
Στο 44΄ ο Μπελτσώνιας αυτήν την φορά επιχειρεί σουτ έξω από την περιοχή, που αποκρούει εξαιρετικά σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Ζακυνθινής ομάδας.
Έτσι, το α΄ ημίχρονο ολοκληρώνεται ισόπαλο 0-0.
Ο Βουκελάτος στο 52΄ εκτελεί κόρνερ από δεξιά, η μπάλα καταλήγει λίγο έξω από την μικρή περιοχή στον Μπελτσώνια, ο οποίος σηκώνεται ψηλά και την στέλνει με ωραία κεφαλιά στα δίχτυα του Σιούκα για το 1-0.
Στο 60΄ σουτ του Τσιγαρίδα στην κίνηση θα αποκρούσει ο Σιούκας.
Μια πολύ δυνατή κεφαλιά του Κονόμη στο 64΄ μετά από κόρνερ του Τσιγαρίδα από αριστερά στο πρώτο δοκάρι, καταλήγει σύρριζα άουτ.
Ένα λεπτό αργότερα (61') ο Βουκελάτος ανατρέπεται μέσα στην περιοχή από τον Φετσάνη, ο διαιτητής υποδεικνύει πέναλτι, που εκτελεί ο Κονόμη με ωραίο χτύπημα και πετυχαίνει έτσι το 2-0.
Στο 70΄ ο Πέττας κερδίζει πέναλτι για τη Ζάκυνθο, μετά από ανατροπή του από τον Φιοράτο, το οποίο εκτελεί με επιτυχία ο Πλέσσας και έτσι μειώνει σε 2-1 για την Ζάκυνθο.
Και πάλι ο Παυλάτος πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή απόκρουση στέλνοντας την μπάλα σε κόρνερ στο μακρινό σουτ του Κόλλα στο 85΄.
Στην αντεπίθεση ο Βουκελάτος με ωραία ατομική ενέργεια θα μπει στην περιοχή των φιλοξενούμενων και με διπλή προσπάθεια, αφού κέρδισε το "ριμπάουντ" από την προσωρινή απόκρουση του Σιούκαστο πλασέ του, με νέο σουτ θα την στείλει στα δίχτυα για το 3-1, “καθαρίζοντας” ουσιαστικά το παιχνίδι.
Τέλος στο 90΄ δημιουργείται σύγχυση των αμυντικών των φιλοξενούμενων από παράλληλη σέντρα του Μπελτσώνια, ο Τσάκος που κερδίζει την μπάλα δεν μπορεί να πιάσει το πλασέ για να φθάσει η μπάλα στον Τσιγαρίδα, ο οποίος με κοντινό διαγώνιο σουτ θα σημειώσει το τελικό 4-1.
Οι συνθέσεις
Ε.Π.Σ.Κ.Ι.: (Μιχ. Αθηναίος), Παυλάτος, Τουλάτος, Σπανός, Βολτέρας, Γκαζάρ, Αντωνίου (62΄ Φιοράτος), Κόμητας (81΄ Τσάκος), Μπελτσώνιας, Βουκελάτος, Κονόμη, Καραντινός-Νεόφυτος (55' Τσιγαρίδας).
Ε.Π.Σ. Ζακύνθου:(Π. Γουσέτης), Σιούκας, Τσουράκης, Λάππος, Φετσάνης, Σταύρου, Κόλλα (84΄ Τεμπονέρας), Καψάσκης(84΄ Στραβοπόδης), Πέττας, Πίσκοπος, Πλέσσας, Μακρής (67΄ Παναγιωτόπουλος ).
   Σημειώνουμε ότι ο κ. Μιχ. Αθηναίος αντικατέστησε τον προπονητή της ομάδας των Νέων, κ. Διον. Λιονάτο εξαιτίας της απουσίας του για προσωπικούς λόγους.

Η  Βαθμολογία
(σε  4 αγώνες)
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
ΤΕΡΜΑΤΑ
1.
Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
9
12 - 04
2.
Ε.Π.Σ. ΗΛΕΙΑΣ
6
07 - 07
3.
Ε.Π.Σ. ΑΧΑΪΑΣ
3
09 - 08 
4.
Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
3
05 - 09 
5.
Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ
3
04 - 06 
Η επόμενη (5η) αγωνιστική  
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
1.
Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ - Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
2.
Ε.Π.Σ.Κ.Ι. - Ε.Π.Σ. ΑΧΑΪΑΣ 
3.
ΡΕΠΟ: Ε.Π.Σ. ΗΛΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου