Τρίτη, Ιανουαρίου 29

Πρόκριση για την Εθνική Σάλας!


Συνεχίζεται το ευρωπαϊκό ταξίδι της Εθνικής Ανδρών Σάλας καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέκτησε την πρωτιά του 4ου προκριματικού γύρου του UEFA Futsal EURO 2014, επικρατώντας 5-1 της διοργανώτριας Βουλγαρίας στην πόλη Μπλαγκόεβγκραντ. 

Εθνική Σάλας
Η Εθνική με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες απέδειξε ότι ήταν  η καλύτερη ομάδα του ομίλου και δίκαια εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Γ. Δελαπόρτας
Ο αγώνας άρχισε με τον καλύτερο τρόπο για την ελληνική ομάδα, καθώς ο Μάνος τής έδωσε το προβάδισμα μόλις στο 03:36. Οι γηπεδούχοι (ήθελαν μόνο τη νίκη για να προκριθούν) προσπάθησαν με τη βοήθεια των φιλάθλων τους να ξεπεράσουν το σοκ και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου (20:52) με τον Κόιτσεφ. Από αυτό το σημείο, όμως, οι Έλληνες διεθνείς άρχισαν τη δική τους αντεπίθεση και με τέσσερα γκολ  (Δελαπόρτας 30:12, Μάνος 34:45, Βασίλιεφ 38:41 αυτ., Μουρδουκούτας 39:57 πεν.) έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή τους.

Αρχική 5άδα Ελλάδας: Αχής, Κουβαράς, Δελαπόρτας, Μουρδουκούτας, Μάνος

Αρχική 5άδα Βουλγαρίας: Ιβάνοφ, Βασίλιεφ, Κόιτσεφ, Νεστόροφ, Τεντόροφ

Στην επόμενη φάση (Main Round) θα συμμετάσχουν 28 ομάδες, τοποθετημένες σε επτά ομίλους των τεσσάρων. Η Εθνική θ΄ αγωνιστεί στον 5ο όμιλο (27-30 Μαρτίου), μαζί με τη διοργανώτρια Σερβία, την Πορτογαλία και την Πολωνία. Οι νικήτριες των ομίλων προκρίνονται στην τελική φάση του UEFA Futsal EURO 2014, ενώ οι δεύτερες στη βαθμολογία και η καλύτερη τρίτη θα πάρουν μέρος στα play-offs. 
Στ. Σοϊλεμές
Είχαμε άγχος σ΄ αυτό το παιχνίδι, κάτι που φάνηκε σε ορισμένα διαστήματά του. Καταφέραμε, όμως, να το διαχειριστούμε σωστά και να επιβάλουμε την ανωτερότητά μας. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και το υπόλοιπο τιμ για αυτή τη σημαντική στιγμή του αθλήματος στη χώρα μας. 

Η προσοχή μας, πλέον, στρέφεται στα επίσημα ματς του Μαρτίου. Θα κληθούμε ν΄ αντιμετωπίσουμε μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις του ποδοσφαίρου σάλας, όμως είναι η Πορτογαλία και η Σερβία. Μακροπρόθεσμος στόχος είναι να φτάσουμε κι εμείς σε αυτό το επίπεδο. Θα επιδιώξουμε να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο τρόπο, όπως ακριβώς κάναμε πριν από τους αγώνες στη Βουλγαρία με την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση της Ομοσπονδίας. Στο ποδόσφαιρο, ακόμα και στη σάλα, πάντα κρύβονται εκπλήξεις και όλα είναι δυνατά», σχολίασε ο ομοσπονδιακός προπονητής Στέφανος Σοϊλεμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου