Τρίτη, Ιανουαρίου 15

Ο ΑΠΟΗΧΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ...
ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
ΤΟ "Χ" ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΕΦΕΡΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Στο "χορό" της πρωτιάς μπαίνει πλέον και η εντυπωσιακή Εικοσιμία
   Μπορεί να κράτησε το αήττητο στα τελευταία λεπτά η Α.Ε.Κ. που ισοφάρισε τον Α.Ο.Κ.Ι. σε 1-1 όμως μετά από αυτό το πρωτάθλημα παίρνει μια άγρια ομορφιά για την συνέχεια αφού τρεις τουλάχιστον ομάδες διεκδικούν την πρωτιά της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.
   Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την χρονική σειρά τους....
   Το Σάββατο το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου τα Ομαλά επέστρεψαν στις επιτυχίες επικρατώντας 1-0 του Παγκεφαλληνιακού. Με την νίκη τους αυτή  φαίνεται να έχουν σώσει την "παρτίδα" της παραμονής, αντίθετα με τον "Παγκέ" που θα κάθεται για καιρό ακόμη σε αναμμένα κάρβουνα σε μια πολύ κακή ποδοσφαιρική χρονιά για την ομάδα.

   Την ίδια ώρα στο Βαθύ της Ιθάκης σε ένα μεγάλο παιχνίδι, ντέρμπι η ανώτερη Εικοσιμία ξεπερνώντας τα πολλά και σημαντικά της προβλήματα λόγω απουσιών  πήρε μεγάλο όπως αποδείχθηκε "διπλό" από την Πρόοδο, αφού μετά το "Χ" στο ντέρμπι όχι μόνο πέρασε στην 2η θέση της βαθμολογίας αλλά και μείωσε την διαφορά από τους "κιτρινόμαυρους" στους τρεις βαθμούς. Επίσης κράτησε για μια αγωνιστική την εστία του Καραίσκου ανέπαφη έχοντας την καλύτερη άμυνα με παθητικό μονο δυο τερμάτων!!! Πλέον όλα μπορεί να συμβούν στην συνέχεια με αυτή την ομάδα.

    Την άλλη ημέρα, Κυριακή πρωί στο ίδιο γήπεδο τα Διλινάτα που τελευταία πάνε από το καλό στο καλύτερο επικράτησαν της Σάμης και μάλιστα με ανατροπή 3-1. Έτσι μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα στο ντέρμπι βλέπουν σχεδόν σίγουρη την συμμετοχή τους στα playoffs ενώ θα παλέψουν και για κάτι καλύτερο. Αντίθετα η Σάμη πλέον δεν έχει ελπίδες εισόδου στην 4αδα. Η καθίζηση του β΄ημιχρόνου στο συγκεκριμένο παιχνίδι πρέπει να προβληματίσει τον Θ. Βουκελάτο.
 Το απόγευμα στο Βαθύ της Ιθάκης ο Παλληξουριακός "δήλωσε" παρόν για τα playoffs παίρνοντας σημαντική βαθμολογικά νίκη από τον Οδυσσέα με σκορ 3-1. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, οι ομάδες έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο και δυστυχώς για τον Οδυσσέα δεν πήρε κάτι από αυτήν του την παρουσία στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει άλλη μια χρονιά στην "μεγάλη" κατηγορία.
   Τέλος στο Αργοστόλι και στο μεγάλο ντέρμπι "έσπασαν" καρδιές μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο με την Α.Ε.Κ. να διατηρεί το αήττητο της στο 87' ισοφαρίζοντας τον Α.Ο.Κ.Ι. που είχε προηγηθεί πολύ νωρίς στο 2'.
   Μετά από αυτό το αποτέλεσμα το πρωτάθλημα αποκτάει νέο και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον με τρεις ίσως και τέσσαρες ομάδες να διεκδικούν την 1η θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με έπαθλο την 1η θέση και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας.
   Συμπερασματικά μπορεί να μην άρεσε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα στην πρωτοπόρο, ικανοποιεί όμως τους φιλάθλους αφού από δω και πέρα θα δουν ένα διαφορετικό πρωτάθλημα.
   Πάντως όπως εξελίχθηκε το ντέρμπι και σύμφωνα με αυτά που έβγαζαν οι δυο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο το τελικό "Χ" κρίνεται δίκαιο αφού είχαν καθεμία από ένα ημίχρονο καλής απόδοσης.
Τα Αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής
Α/Α
ΑΓΩΝΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
1.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
0 - 2  
2.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
1 - 0 
3.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
1 - 3 
4.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
1 - 3 
5.
A.O.K.I. - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
1 - 1 
Η  Βαθμολογία
(Σε 10 αγώνες)
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
ΤΕΡΜΑΤΑ
1.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
26
31 - 04 
2.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
23
21 - 02 
3.
Α.Ο.Κ.Ι.
22
21 -  05 
4.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
19
12 - 13
5.
Α.Ο.  ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
16
18 - 16
6.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
10
11 - 15 
7.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
07
05 - 14 
8.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ 
07
12 - 20 
9.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
06
11 - 10
10.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
01
  08- 49  
                             * Ο Α.Ο. Εικοσιμίας ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς από πέρυσι.
                      Με μπλε χρώμα οι ομάδες που θα περάσουν στα playoffs του πρωταθλήματος.
                      Με μαύρο οι ομάδες που θα παραμείνουν στην Α' κατηγορία.
                      Με κόκκινο η ομάδα που θα υποβιβαστεί στην Β΄ κατηγορία.
Η Επόμενη αγωνιστική (11η) 19-20/1/2013
Α/Α
ΑΓΩΝΑΣ
1.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - A.O.K.I.
2.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
3.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
4.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ - Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
5.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘ. - Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ.
Στην 10η αγωνιστική ξεχωρίζει το εντυπωσιακό πέρασμα της Εικοσιμίας στην Ιθάκη και το 2-0 επί της Προόδου αλλά και  η ισοπαλία στο ντέρμπι που έδωσε πολύ ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα στη συνέχεια του
Οι φιλοξενούμενοι αυτή την αγωνιστική επικράτησαν των  γηπεδούχων στις επιτυχίες αφού είχαν τρεις νίκες, ενώ οι γηπεδούχοι μόνο μια!!!!.... ενώ υπήρξε και μία ισοπαλία......
Ας μιλήσουμε με αριθμούς 
    Στους πέντε αγώνες της 10ης αγωνιστικής το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε:
3  νίκες για τους φιλοξενούμενους και για τους γηπεδούχους, ενώ είχαμε ακόμη και 1 ισοπαλία.
Μέτρια παραγωγικά από άποψη γκολ ημέρα........  Επιτεύχθηκαν συνολικά 13 μόνο γκολ!!!! 
Σε όλα τα παιχνίδια υπήρξε σκορ!!!
   Οι γηπεδούχοι πέτυχαν 4 μόλις τέρματα και οι φιλοξενούμενοι 9 
 Συνολικά σημειώθηκαν 13 τέρματα, μ.ο. 2,6 ανά αγώνα, δηλαδήλιγότερα από την προηγούμενη αγωνιστική.
   Καλύτερη επίθεση μέχρι στιγμής είναι αυτή της πρωτοπόρου Α.Ε.Κ., με 31 τέρματα στο ενεργητικό της.
   Καλύτερη άμυνα παραμένει και αυτή την αγωνιστική (δεν δέχθηκε κάποιο γκολ η εστία του Απ. Καραίσκου), της Εικοσιμίας με 2 τέρματα παθητικό. 
   Χειρότερη επίθεση παραμένει αυτή της Προόδου Ιθάκης με μόνο γκολ στο ενεργητικό του.
  Χειρότερη άμυνα συνεχίζει να κρατά το αρνητικό ρεκόρ ο Οδυσσέας Ιθάκης με 46 γκολ στο παθητικό του.
    Μέχρι τώρα σε αυτό το πρωτάθλημα έχουν βρει δίχτυα 73 ποδοσφαιριστές ενώ στον πίνακα των σκόρερ προηγούνται νεαρός ποδοσφαιριστής της Α.Ε.Κ. Π. Κουμαριώτης και ο Νικ. Κοσμάτος του Παλληξουριακού με τέρματα. Ακολουθούν με ένα λιγότερο οι Αντ. Κορσιάνος της Εικοσιμίας και Γ. Αμούργης της Σάμης, αντίστοιχα με 6 τέρματα.
    Στα συν της αγωνιστικής 
* Η μεγάλη σε έκταση νίκη της μικτής Νέων και μάλιστα με πολύ καλή απόδοση επί της Ζακύνθου στα Φαρακλάτα με σκορ 4-1. Αυτή η "φουρνιά" φαίνεται πολύ καλή και πρέπει να προσεχθεί!
Η εκλογή του προέδρου της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. Κ. Β. Μαζαράκη για αναπληρωματικό μέλος στην Ε.Ο.Ε. ως εκπρόσωπος της Ε.ΠΟ..
Η σημαντική προσπάθεια που κάνει στο τοπικό ποδόσφαιρο αλλά και στην νεολαία της Σάμης ειδικότερα, ο πρόεδρος της ομάδας Γ. Πολυχρονάτος!! Ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων που προσπαθεί πάντα για το καλύτερο. 
* Η πολύ καλή συμπεριφορά ποδοσφαιριστών, προπονητών, παραγόντων και φιλάθλων για μια ακόμη Κυριακή σε όλους τους αγώνες της ημέρας. Και γίνεται πιο σημαντικό αυτό την στιγμή που είχαμε δυο μεγάλα ντέρμπι στις δυο κατηγορίες. Μπράβο σε όλους.
* Η αμυντική γραμμή της Εικοσιμίας όπου η εστία της έχει παραβιαστεί μόνο δυο φορές και αυτές σε έναν αγώνα στην φετινή περίοδο (Α.Ε.Κ. 0-2). Πραγματικά εντυπωσιακό ρεκόρ που δεν θυμάμε να έχει ξανασυμβεί ομάδα να έχει απαραβίαστη την εστία της για 9 αγώνες!!!!! Κέρβερος ο Απόστολος... αλλά και όλα τα παιδιά της ομάδας έχουν συμμετοχή σε αυτό.
* Η νέα κατάμαυρη στολή των διαιτητών μας την οποία λανσάρισαν την προηγούμενη αγωνιστική. Εκεί να δεις μοντελάκια...Μενεγάτος, Βουτσινάς, Κομητόπουλος και λοιποί!!!! με γεια σας και τυχερή παιδιά!!!
* Η υποδειγματική παρουσία του Γ. Καραντινού παρατηρητή του μεγάλου ντέρμπι Α.Ο.Κ.Ι.-Α.Ε.Κ.. Φύλο δεν κουνήθηκε τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου!!! Μεγάλο πράγμα η εμπειρία και η διαχείριση κάποιων καταστάσεων. Και προπάντων δεν "κωλώνει"  σε κάτι τέτοια ματσάκια, βούτυρο στο ψωμί του που λέει.... Αυστηρός (σαν Μποκάσα που είναι) αλλά πάντα με το χαμόγελο και την συμπεριφορά που απαιτείται!!!!
Η συνεχής αγωνιστική άνοδος του νεαρού ποδοσφαιριστή του Α.Ο.Κ.Ι. Μέμου Μολφέτα...... με υπογραφή και εγγύηση Γιώργου Τόγια!!!!
* Η παρουσία του νέου αντιδημάρχου αθλητισμού στον Δήμο μας του κ. Βαγγέλη Κεκάτου.
Ας ελπίσουμε ότι ο Βαγγέλης, αν θέλετε και λόγω επαγγέλματος, θα καταλάβει  με την πρώτη του επίσκεψη πόσο επικίνδυνα για τους αγωνιζόμενους ποδοσφαιριστές έχουν καταντήσει τα γήπεδα μας και θα δώσει την λύση που αναλογεί σε κάθε ένα ξεχωριστά, με προτεραιότητα κατά την άποψη μας την αντικατάσταση του συνθετικού τάπητα του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου πριν γίνει καταστροφή για τα παιδιά που κάνουν την "τρέλα" τους.
* Η πολύ μεγάλη παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες του Δ.Α.Κ Αργοστολίου στο ντέρμπι Α.Ο.Κ.Ι.-Α.Ε.Κ..... Φαίνεται από αυτό και μόνο ότι ο κόσμος θέλει να βλέπει ποδόσφαιρο, αλλά καλό. Για αυτό βοηθείστε το να γίνει πιο ανταγωνιστικό και ποιοτικό, γιατί σε λίγο θα μείνουμε μόνοι μας!!
    Στα πλην της αγωνιστικής 
Η διαμάχη, για να μην πω καυγάς διαιτητών συγκεκριμένου αγώνα στα αποδυτήρια του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου (την προηγούμενη αγωνιστική) για ασήμαντο λόγο (δεν θα επεκταθώ αναλυτικά γιατί θεωρώ το γεγονός πολύ άσχημο για τον λόγο που έγινε). Μάλιστα καθυστέρησαν να αρχίσουν τον αγώνα για το β΄ημίχρονο κατά 20 '!!!!!! με τους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων να περιμένουν παγωμένοι μέσα στο γήπεδο για να λύσουν τις "διαφορές" τους οι "μαύροι"!!!!!
* Η πολύ κακή φετινή αγωνιστική παρουσία του Παγκεφαλληνιακού, ιδιαίτερα στο σκοράρισμα. Με άλλα όνειρα ξεκίνησε που τελικά έμειναν απραγματοποίητα  για την επόμενη χρονιά.
* Η χαρτοπετσέτα που έπεσε στην κάλπη, αντί για ψηφοδέλτιο στην Γ.Σ. της Ε.Π.Ο.. Βρε φαντασία που είχε ο άνθρωπος αλλά και σεβασμό απέναντι σε αυτό που υπηρετεί!!!!
ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΦΩΚΑΤΩΝ ΕΦΕΡΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Έσπασε το αήττητο των πρωτοπόρων ..."Μάχη" για τέσσαρους στη συνέχεια
 
   Συνεχίζουν μεν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Β' κατηγορίας οι Πρόννοι και αυτή την αγωνιστική αλλά χάνοντας πλέον το αήττητο και νιώθοντας την ανάσα καυτή αρκετών ομάδων πίσω της.

   Σπουδαία νίκη σημείωσε ο Πυλαριακός στο τοπικό ντέρμπι με την Έρυσσο και βλέπει πια το όνειρο της 4αδας και την συμμετοχή του στα playoffs πολύ εφικτό.
   Αντίθετα για την Έρυσσο που δικαιούται να τα έχει με την τύχη της και τα δοκάρια, η συνέχεια θα είναι δύσκολη και όπως φαίνεται την Κυριακή και στο ντέρμπι των "ουραγών" με αντίπαλο τον Ηρακλή Πρόννων κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα γνωρίζει την κατηγορία που θα αγωνίζεται την επόμενη περίοδο
   Ο Παπυργιακός συνέχισε τις νίκες όπου αυτήν τη φορά στο υποτιθέμενο ντέρμπι με την Ανωγή επικράτησε εύκολα και ύστερα από πολύ καλή εμφάνιση με σκορ 4-1 δείχνοντας και πάλι σημάδια ανοδικής πορείας.
  Αντίθετα η Ληξουριώτικη ομάδα με πολλές ελλείψεις δεν παρουσίασε τίποτε από προηγούμενες καλές της εμφανίσεις, ενώ συγχρόνως το όνειρο για συμμετοχή στα playoffs δείχνει να μπαίνει σε αμφισβήτηση με το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Πυλαριακό να κρίνει οριστικά την κατάσταση. 

   Τέλος στο μεγάλο ντέρμπι των Κεραμειών ανάμεσα σε Φωκάτα-Πρόννους οι γηπεδούχοι πιο ουσιαστικοί σε κρίσιμες φάσεις επικράτησαν 2-0 των αντιπάλων τους, βάζοντας συγχρόνως φωτιά εκ νέου στο πρωτάθλημα όπου πλέον τέσσαρες ομάδες θα διεκδικήσουν την συμμετοχή τους στα playoffs και οι τρεις τουλάχιστον την πρωτιά της κανονικής διάρκειας.
Τα Αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής
Α/Α
ΑΓΩΝΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
1.
Α.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ 
2 - 0 
2.
ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ ΠΟΟΚΑΠ - Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ 
4 - 1 
3.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ 
2 - 0 
ΡΕΠΟ: Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ
Η  Βαθμολογία
(Σε 8 αγώνες)
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
ΤΕΡΜΑΤΑ
1.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
16
17 - 06
2.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
14
21 - 07
3.
ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ 
14
17 - 09
4.
Α.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
12
11 - 12
5.
Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ
07
09 - 18
6.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ
02
04 - 11
7.
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ
01
04 - 20
                         * Οι Πρόννοι ξεκίνησαν το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς από πέρυσι.
Η επόμενη αγωνιστική (9η) 19/20-1-2013
Α/Α
ΑΓΩΝΑΣ
1.
ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ Π.Ο.Ο.Κ.Α.Π. - Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
2.
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ - Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ
3.
Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ - Α.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
4.
ΡΕΠΟ: Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
Θρίαμβος των γηπεδούχων για άλλη μια αγωνιστική, οι οποίοι  κατάφεραν  να επικρατήσουν και στους τρεις αγώνες της ημέρας.....  Έτσι είχαμε το απόλυτο γι΄αυτούς, 3 νίκες. 
 Ας μιλήσουμε με αριθμούς 
  Στους τρεις αγώνες της 8ης αγωνιστικής το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε:
3 νίκες, όπως αναφέραμε για τους γηπεδούχους.
Υπήρχε σκορ σε όλα τα παιχνίδια!!!
  Οι γηπεδούχοι πιο παραγωγικοί πέτυχαν 8 τέρματα και οι φιλοξενούμενοι μόνο 1!!!!!. 
 Καλύτερη επίθεση παραμένει αυτή των Φωκάτων με 21 τέρματα στο ενεργητικό τους.
  Καλύτερη άμυνα των Πρόννων με 6 γκολ παθητικό.
 Χειρότερη επίθεση ο Ηρακλής Πρόννων και η Έρυσσος με 4 γκολ στο ενεργητικό τους.
  Χειρότερη άμυνα η Έρυσσος με 20 γκολ  παθητικό.   
  Συνολικά επιτεύχθηκαν τέρματα μ.ο. 3 ανά αγώνα, και 3 περισσότερα από την προηγούμενη αγωνιστική.
   Μέχρι τώρα σε αυτό το πρωτάθλημα έχουν σκοράρει 42 ποδοσφαιριστές ενώ  στον πίνακα των σκόρερ προηγείται ο Τιμολέων Τούρλας με 6 γκολ και ακολουθεί ο Νικ. Σταμένης των Φωκάτων με 5.
    Στα συν της αγωνιστικής 
Η μεγάλη νίκη των Φωκάτων επί των Πρόννων 2-0 που έφερε τα πάνω-κάτω  και έδωσε ξεχωριστό ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα της "μικρής" κατηγορίας.
Η συνεχιζόμενη αγωνιστική άνοδος του Παπυργιακού, το καλό ποδόσφαιρο που παίζει και η "Ρότα" που έβαλε πλέον για το πρωτάθλημα της Β΄κατηγορίας..
* Στις πολύ καλές διαιτησίες της αγωνιστικής.
    Στα πλην της αγωνιστικής
* Η καθυστέρηση έναρξης του αγώνα των Μακρυώτικων κατά 25' αφού οι βοηθοί του συγκεκριμένου αγώνα είχαν παίξει πριν σε παιχνίδι στο Δ.Α.Κ. το οποίο τελείωσε καθυστερημένα, με αποτέλεσμα να "καούν" οι ποδοσφαιριστές στο ζέσταμα... Και ρωτάω εγώ τώρα: Πέρυσι υποβιβάστηκαν οι Πρόννοι για καθυστέρηση εμφάνισης της ομάδας τους στο γήπεδο. Υπήρξε τιμωρία και μάλιστα πολύ αυστηρή (πλην σωστή)... Εδώ τι γίνεται όμως; Ποιος θα πάρει την ευθύνη;
Και για να γίνουμε σαφείς δεν ρίχνουμε καμία ευθύνη στου συγκεκριμένους διαιτητές... έκαναν αγώνα δρόμου να προλάβουν τα παιδιά, ούτε σε κανέναν άλλον, απλά λίγος καλύτερος προγραμματισμός να γίνεται... 
Το σπάσιμο του αήττητου των Πρόννων που σίγουρα δίνει άλλη διάσταση στο πρωτάθλημα της Β΄κατηγορίας.
* Η για άλλη μια αγωνιστική απουσία νίκης για την ομάδα της Ερύσσου που εκτός των άλλων ήταν πολύ άτυχη στο παιχνίδι με τον Πυλαριακό και άξιζε κάτι καλύτερο. Τώρα όλοι σκέφτονται μόνο το ντέρμπι της Κυριακής με το Ηρακλή το οποίο και θα κρίνει κατά μεγάλο ποσοστό την παραμονή της μιας εκ των δυο ομάδων στην κατηγορία.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α1 ΠΟΛΟ
ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΤΗΝ 1η ΘΕΣΗ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟ 8Χ8
Τη μοναξιά της κορυφής στη βαθμολογία της Α1 Ανδρών στην υδατοσφαίριση απολαμβάνει και πάλι από απόψε ο Ολυμπιακός που επιβλήθηκε με 9-6 του Παναθηναϊκού στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής.
   Οι ερυθρόλευκοι διατήρησαν το απόλυτο στο φετινό πρωτάθλημα με 8 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.
  
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ Ο Ν.Ο.Α. ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟ Ν.Ο. ΠΑΤΡΑΣ 9-6
"Κρυφοκοιτάζει" πλέον την 4η θέση 
Άλλη μια νίκη και μάλιστα εκτός έδρας στον Γέρακα για τον Ν.Ο. Αργοστολίου που επικράτησε σχετικά εύκολα του Ν.Ο.Π. 8-5 και διατήρησε την 5η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της Α1 υδατοσφαίρισης μειώνοντας μάλιστα την απόσταση από τον τέταρτο Π.Α.Ο.Κ. στους 3 βαθμούς (τώρα θα ήταν ισόβαθμοι αν δεν της είχαν κλέψει οι "άσπροι" τους δυο βαθμούς στο μεταξύ των δυο ομάδων παιχνίδι στο Ποσειδώνιο). 
629532
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής
Α/Α
ΑΓΩΝΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
1.
Ν.Ο. ΠΑΤΡΩΝ – Ν.Ο. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
5 - 8 
2.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.  – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.
6 – 9
3.
Ν.Ο. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – Γ.Σ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
12 - 3 
4.
Ν.Ο. ΧΙΟΥ – Π.Α.Ο.Κ.
10 - 5

Η βαθμολογία σε 8 αγώνες
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
ΤΕΡΜΑΤΑ
1.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.*
24
114 - 35
-
Ν.Ο. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
22
124 - 41
3.
Ν.Ο. ΧΙΟΥ
21
97 - 42
4.
Π.Α.Ο.Κ.*
16
74 – 70
5.
Ν.Ο. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ*
13
73- 79 
6.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.*
09
73 - 68
7.
Γ.Σ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ*
08
63– 75
-
Π. ΦΑΛΗΡΟ
08
49– 60  
9.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ.
05
56 – 84
10.
Ν.Ο. ΧΑΝΙΩΝ
03
35 – 77
-
Ν.Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
03
36– 92
-
Ν.Ο. ΠΑΤΡΩΝ*
00
46- 116
                         Οι ομάδες με αστερίσκο έχουν ένα παιχνίδι περισσότερο.        
Η Eπόμενη αγωνιστική (9η)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ. – Ν.Ο. ΠΑΤΡΩΝ
Γ..Σ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ – Ν.Ο. ΧΑΝΙΩΝ
Π.Α.Ο.Κ. – Ν.Ο. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. – Ν.Ο. ΧΙΟΥ
Α.Ο.Π. ΦΑΛΗΡΟΥ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.
Ν.Ο. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ – Ν.Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Ε.Σ.Κ.Α.Η 
ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΗΤΤΑ ΣΤHN ΕΔΡΑ ΤΟΥ Ο ΝΕΟΛ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ 53-62 ΚΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΕΚΠΕΜΠΕΙ S.O.S.
ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ Ο Α.Σ.Κ. 
ΓΙΑ ΤΗ Β' ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Η ΟΜΑΔΑ  ΤΟΥ Ν.Ε.Ο.Λ. ΠΕΡΑΣΕ ΑΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΣΥΝΤΡΙΒΟΝΤΑΣ 76-68 ΤΟΝ ΓΛΑΥΚΟ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ  ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ
ΑΝΔΡΙΚΟ Α2 Ε.Σ.Κ.Α.Η.
Η αναμέτρηση με τους πρωτοπόρους της κατηγορίας έληξε με νίκη του Σπόρτιγκ και σκορ 53-62, αλλά η ομάδα μας στάθηκε καλά και έφερε χαμόγελα αισιοδοξίας για τη συνέχεια. 
Είδηση η επιτυχημένη επανεμφάνιση του Γιώργου Αντωνάτου, που παρά τη μακρόχρονη αποχή του έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει αποφασιστικά.
Η επόμενη αγωνιστική (14η)
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
23/01/13
8:00
ΕΑΚ Δ. ΤΟΦΑΛΟΣ
ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΟ Π - ΓΑΛΗΝΗ ΑΟ ΑΧΑΙΑ
23/01/13
8:30
Ε.Α.Π
ΕΑ ΠΑΤΡΩΝ - ΣΦΗΚΑ ΑΣ
23/01/13
8:30
ΔΗΜΟΤ. ΑΛΕΞΙΩΤΙ
ΑΧΑΙΟΣ 47 ΑΣ - ΙΤΕΩΝ ΕΣ ΠΑΤΡΑΣ
19/01/13
ΚΛ. ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ Ν.Ε.Ο - ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΑΕ
23/01/13
9:00
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΑΧΑΙΟΣ ΓΠΣ - ΑΕΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ
23/01/13
7:00
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΠΥΡΣΟΣ Α.Ο - ΠΥΡΓΟΣ 99
23/01/13
6:00
ΕΑΚ Δ. ΤΟΦΑΛΟΣ
Α.Σ.ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΩΝ- ΑΚ - ΠΑΤΡΕΥΣ
ΑΝΔΡΙΚΟ Β' Ε.Σ.Κ.Α.Η.
 Το Σάββατο το μεσημέρι στο κλειστό γυμναστήριο Αργοστολίου παρακολουθήσαμε την ανδρική ομάδα του ΑΣΚ να επικρατεί σε ένα παιχνίδι θρίλερ της Δύμης με 70-69.
   Στο παιχνίδι η ομάδα μας έβγαλε στο παρκέ ψυχή και πάθος και με κορυφαίο τον αρχηγό Πάνο Σαρρή, ο οποίος σημείωσε 22 πόντους με 6 τρίποντα έφτασε στην πολύτιμη επικράτηση.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (9η)
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
20/01/13
5:00
ΑΕΘΛΕΙΟΝ
ΑΙΓΕΑΣ ΑΟ - ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΡΦ ΑΓΣ
20/01/13
ΑΕΘΛΕΙΟΝ
ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ ΓΣ - ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΑΣ
19/01/13
5:00
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΔΥΜΗΣ Α.Ο. - ΑΕΚ Κ.ΠΑΝΑΓΙΑΣ
ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2ος ΟΜΙΛΟΣ 2η ΦΑΣΗ
Άστραψαν και βρόντηξαν οι Παίδες του Ληξουρίου στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία του 2013 για τον 2ο όμιλο του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑ-Η. Επικράτησαν εύκολα απέναντι στην ομάδα του Γλαύκου, πετυχαίνοντας ρεκόρ πόντων στην επίθεση (76 π), ρεκόρ διαφοράς (+38) και αποδίδοντας σχεδόν σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού καλό θέαμα. 
Το ματς ήταν ένας διαρκής μονόλογος για τους νεαρούς της Κεφαλονιάς που από την αρχή της πρώτης περιόδου, πήραν τα ηνία του αγώνα και έφτασαν τελικά σε μια εύκολη νίκη προσφέροντας καλό basket τόσο στην άμυνα, όσο και στη επίθεση. 
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (5η) 
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
20/01/13
5:00:
ΠΥΡΓΟΥ - Γ.ΒΑΣΙ
Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΕ ΠΥ - ΓΛΑΥΚΟΣ Α.Ο.
20/01/13
ΚΛ. ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ Ν.Ε.Ο - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΑΣ
   ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΤΙ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΝ Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΜΑΣ.
ΣΤΕΙΛΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ e-mails ΣΑΣ ΣΤΟ SPORTSTHEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου