Παρασκευή, Ιανουαρίου 25

Ecoformula In schools

Σε συνέντευξη τύπου της εταιρίας Ecoformula ΑΕ ανακοινώθηκε ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα Ecoformula In schools που αφορά την ευαισθητοποίηση των μαθητών των Δημτικών Σχολείων στην ασφαλή οδήγηση και στην οικολογική συνείδηση! 

Η diva του προγράμματος είναι η ecoformula, το μονοθέσιο αυτοκίνητο αγώνων, μια κεφαλλονίτικη πατέντα, μοναδική στην Ελλάδα, το οποίο κινείται με εναλλακτικό καύσιμο. 
Στο φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα -που αναλύθηκε από τον πολιτικό μηχανικό Σταύρο Τραυλό, γενικό διευθυντή της Ecoformula – τα σχολεία θα συμμετάσχουν σε ένα παιγνίδι γνώσεων με δώρα, θα συλλέγουν τηγανόλαδο από το σπίτι σε ειδικούς κάδους που θα τοποθετηθούν στα σχολεία και το κάθε σχολείο ανάλογα την ποσότητα λαδιού που θα μαζέψει θα λαμβάνει και μια ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης. 
Στην συνέντευξη συμμετείχαν επίσης και οι επιχειρηματίες που συμμετέχουν στη δράση: ο Διον. Κορσιάνος, όπου παρουσίασε το πρόγραμμα ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ και ο Π. Στρατιώτης διευθυντής της Ecoformula. Την συνέντευξη συντόνιζε ο Τάσος Μαγουλάς, υπεύθυνος γραφείου τύπου της εταιρείας. Το πρόγραμμα Ecoformula In schools τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Δήμου Κεφαλονιάς και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων . Για να εκτελεστεί είναι απαραίτητη η συνεργασία των δασκάλων, των μαθητών και των γονιών, γιατί όπως διευκρίνισε ο Σταύρος Τραυλός ¨» Στη συνέντευξη παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Κουρής, ο αντιδήμαρχος κ. Β. Κεκάτος, ο πρώην Νομάρχης Διον. Γεωργάτος, ο πρώην Δήμαρχος Γιώργος Τσιλιμιδός, ο πρόεδρος της ΟΚΑΠ κ. Δ. Κοκόσης και ο Άγησίλος Κονιδάρης Προϊστάμενος του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ΤΕΙ που φιλοξενούσε την συνέντευξη. Στο τέλος της συνέντευξης βραβεύτηκαν μαθητές και μαθήτριες που πήραν μέρος κατά την «πιλοτική» δράση του προγράμματος.
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Από kefaloniapress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου