Παρασκευή, Ιανουαρίου 11

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:PRE GAME 10ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ Β΄ΓΥΡΟΥ ΤΗΣ 1ης ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ..... 
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ Η 10η .......
ΤΟ SUPER ΝΤΕΡΜΠΙ Α.Ο.Κ.Ι. - Α.Ε.Κ. "ΚΟΒΕΙ" ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ
ΙΣΩΣ ΚΡΙΘΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ....... ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
   Μετά το 20ήμερο και πλέον "τεμπελίκι", την γαλοπούλα, τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες σειρά παίρνει το γήπεδο όπου για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος, όπου όλα τα παιχνίδια να έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Δεσπόζει φυσικά το μεγάλο ντέρμπι στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου ανάμεσα στην πρωτοπόρο και αήττητη ομάδα της Α.Ε.Κ. και του δεύτερου Α.Ο.Κ.Ι..
 
  Η 3η της βαθμολογίας Εικοσιμία με πάρα πολλά προβλήματα ταξιδεύει στην Ιθάκη φιλοξενούμενη της τοπικής Προόδου.
   Σπουδαία και με βαθμολογικό ενδιαφέρον τα ντέρμπι μεταξύ Ομαλών-Παγκεφαλληνιακού το Σάββατο και Σάμης-Διλινάτων την Κυριακή στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.
Τέλος ο Οδυσσέας στο Βαθύ φιλοξενεί τον Παλληξουριακό σε έναν πολύ σημαντικό και για τις δυο ομάδες αγώνα, ιδιαίτερα για τους γηπεδούχους του Οδυσσέα που με ήττα "χάνεται".


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ OI ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΙ ΤΗΣ 10ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Α/Α
ΑΓΩΝΑΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
ΒΟΗΘΟΙ
1.
Σάββατο 12-1-13 ώρα 11:00
Δημοτικό Ιθάκης
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘ. - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
ΓΡΟΥΖΗΣ
ΕΥΑΓΓ.
Κομητόπουλος Παν.
Παίζης Παν.
2.
Σάββατο 12-1-13 ώρα 15:00
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦ/ΚΟΣ
ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ
ΝΙΚ.
Ματιάτος Διον.
Κωστόπουλος Σερ.
3.
Κυριακή 13-1-13 ώρα 10:30
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ 
ΜΕΝΕΓΑΤΟΣ
ΕΛΕΥΘ.
Κιόσης Κων.
Κωστόπουλος Σερ.
4.
Κυριακή   13-1-13 ώρα 15:00
Δημοτικό Ιθάκης
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ - ΠΑΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
ΓΑΣΠΑΡΑΤΟΣ
ΓΕΩΡ.
Παίζης Παν.
Αβάζαρος Χρ.
5.
Κυριακή 13-1-13 ώρα 15:00
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Α.Ο.Κ.Ι. - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 
ΜΑΤΙΑΤΟΣ
ΔΙΟΝ.
Βουτσινάς Νικ.
Κομητόπουλος Παν.
ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ










ΔΥΝΑΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ..... ΦΑΒΟΡΙ Η ΠΡΟΟΔΟΣ.... ΜΙΣΗ Η ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ
    Με μισή ομάδα ταξιδεύει στην Ιθάκη για τον πολύ δύσκολο αγώνα της, το Σάββατο το πρωί 11:00 στο Δημοτικό Ιθάκης, με αντίπαλο την αξιόλογη ομάδα της Προόδου, η Εικοσιμία αφού για διάφορους λόγους θα απουσιάσουν αρκετοί βασικοί ποδοσφαιριστές της. 
   Έτσι θα λέγαμε ότι για τους γηπεδούχους παρουσιάζεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διεκδικήσουν μια σπουδαία νίκη απέναντι στον τρίτο της βαθμολογίας και να κάνουν τον στόχο τους πραγματικότητα, εξασφαλίζοντας την συμμετοχή τους και την επόμενη χρονιά στην Α΄κατηγορία και μάλιστα πολύ νωρίς.
   Τα προβλήματα λοιπόν που πρέπει να δώσει λύσεις ο Δ. Ζησιμάτος είναι πολλά αλλά θα προσπαθήσει για το καλύτερο αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι μια νίκη με τέτοιες συνθήκες και σε μια πολύ δύσκολη έδρα του εξασφαλίζει θέση στην τετράδα.
   Η Πρόοδος παρουσιάζεται πολύ ενισχυμένη και χωρίς προβλήματα, ενώ αναμένεται να κάνει την "πρώτη" του με τα χρώματα της Προόδου η νέα μεταγραφή της ομάδας Αλεξ. Δευτεραίος.
   Αποτέλεσμα α΄γύρου: 0-0 στις Κεραμειές.
  Φαβορί: Αν παίξουν ρόλο οι πολλές απουσίες των φιλοξενουμένων τότε η Πρόοδος γίνεται το πρώτο φαβορί για τη νίκη. Από εκεί και πέρα η Εικοσιμία μπορεί να γυρίσει με ένα καλό αποτέλεσμα από την Ιθάκη.
  Διαιτητής: Ο κ. Ευαγγ. Γρουζής με βοηθούς τους κ.κ. Παν. Κομητόπουλο και Παν. Παίζη. 
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - ΠΑ.Ο. ΠΑΓΚΕΦ/ΚΟΣ










Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
  Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου στις 3 μ.μ. Ομαλά και Παγκεφαλληνιακός συναντιόνται σε έναν πολύ ενδιαφέροντα αγώνα, αφού το αποτέλεσμα του θα ξεκαθαρίσει κατά μεγάλο ποσοστό την κατάσταση σε ότι έχει να κάνει με την παραμονή των δυο ομάδων στην Α' κατηγορία αλλά και το κάτι καλύτερο στην συνέχεια.
  Και οι δυο αντίπαλοι βρίσκονται σε χαμηλές βαθμολογικά θέσεις. Οι γηπεδούχοι στην 8η και οι φιλοξενούμενοι στην 9η.   
   Έτσι, όπως προαναφέραμε και οι δυο θέλουν να εξασφαλίσουν την παραμονή τους και μακρυά από το άγχος να προσπαθήσουν στη συνέχεια για το καλύτερο σε μια κακή ποδοσφαιρική σεζόν  και για τις δυο ομάδες.
  Οι προπονητές Δ. Λιονάτος και Ν. Βουτσινάς δεν αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα και ετοιμάζουν τις καλύτερες ενδεκάδες με στόχο την νίκη και τους τρεις βαθμούς.
    Αποτέλεσμα α΄γύρου: 0-0 στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.
   Φαβορί: Δεν μπορεί να υπάρξουν ασφαλή προγνωστικά σε ένα τέτοιο παιχνίδι.  Και οι δυο ξεκινούν από την ίδια αφετηρία.
   Διαιτητής: Ο κ. Νικ. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Διον. Ματιάτο και Σερ. Κωστόπουλο. 
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ 






ΘΕΛΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ Η ΣΑΜΗ... ΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ 4ΑΔΑ ΤΑ ΔΙΛΙΝΑΤΑ
  Με το δεξί θέλουν να μπουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους την νέα χρονιά Σάμη και Διλινάτα στον μεταξύ τους αγώνα που θα διεξαχθεί την Κυριακή το πρωί 10:30 στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.
  Η Σάμη σε πάρα πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση έχει τελειώσει κατά ένα μεγάλο ποσοστό με την υπόθεση παραμονή και από εδώ και πέρα στόχος όλων στην ομάδα είναι να απολαμβάνουν το καλό ποδόσφαιρο που θα παίζουν αλλά και να πλασαριστούν όσο πιο ψηλά γίνεται στην τελική βαθμολογία.
  Από τη άλλη οι περυσινοί πρωταθλητές μόνο αδιάφοροι δεν είναι αφού βρίσκονται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα και με μια πιθανή νίκη θα βρεθούν πολύ κοντά στον στόχο τους. Αντίθετα σε περίπτωση ήττας τα πράγματα θα γίνουν αρκετά δύσκολα στη συνέχεια, αφού ακόμη και η 4η θέση στην τελική κατάταξη μπορεί να μην της φτάνει για να συμμετάσχει στα playoffs μιας και η διαφορά θα κινδυνεύσει στην συνέχεια να εκτοξευθεί στους -15 από τον πρώτο και να μείνουν τελικά εκτός από αυτά.
  Πρόβλημα στην Σάμη για τον Θ. Βουκελάτο, η απουσία του έμπειρου επιθετικού της ομάδας Κ. Βιτωράτου που εκτίει ποινή 4 αγωνιστικών, ενώ επιστρέφει ο Β. Αυγερινός που εξέτισε ποινή μιας αγωνιστικής.
   Στον αντίποδα ο Τ. Φωής συνηθισμένος πλέον στις συνεχόμενες απουσίες ποδοσφαιριστών του θα κατεβάσει ότι καλύτερο διαθέτει για την νίκη και τους τρεις βαθμούς.
    Αποτέλεσμα α΄γύρου: 2-0 για τα Διλινάτα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
  Φαβορί: Άλλο ένα παιχνίδι που αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες με αποτέλεσμα να απουσιάζει το φαβορί.
    Διαιτητής: Ο κ. Ελ. Μενεγάτος με βοηθούς τους κ.κ. Κων. Κιόση και Σερ. Κωστόπουλο.
    
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ. - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ






ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ.... 
ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙ 4ΑΔΑ 
  Στην Ιθάκη την Κυριακή το απόγευμα και ώρα 3 μ.μ. ο "ουραγός" του βαθμολογικού πίνακα τοπικός Οδυσσέας, φιλοξενεί τον Παλληξουριακό σε έναν πολύ σημαντικό για την συνέχεια του πρωταθλήματος αλλά και της ύπαρξης του στην κατηγορία αγώνα.
  Η ομάδα του Σταυρού δεν τα πάει καθόλου καλά φέτος, έχοντας μόνο  μια  ισοπαλία στις εννιά αγωνιστικές του α' γύρου έχοντας κάνει την κατάσταση πολύ δύσκολη και αν θέλει να έχει κάποιες ελπίδες στην συνέχεια θα πρέπει να πάρει την νίκη σε αυτό το κομβικής σημασίας για αυτήν παιχνίδι.
  Από την άλλη και ο Παλληξουριακός μετά το εκπληκτικό του ξεκίνημα και τις πολλές υποσχέσεις που έδινε για κάτι καλό φέτος "ξεφούσκωσε" και βρίσκεται πλέον στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Μια θέση που αν παραμείνει σε μέχρι το τέλος τον αφήνει εκτός playoffs. Μάλιστα στις τελευταίες τέσσαρες αγωνιστικές έχει μόνο μια ισοπαλία, ενώ στα υπόλοιπα τρία γνώρισε ισάριθμες ήττες!!
  Μετά από αυτά λοιπόν, το παιχνίδι στο Βαθύ παρουσιάζεται πολύ κρίσιμο και οριακό  για τις δυο ομάδες με διαφορετικούς λόγους για την κάθε μια.
 Ιδιαίτερα προβλήματα δεν έχει ο Κ. Κουτσουβέλης, ενώ για τον Γ. Θωμά το μεγαλύτερο πρόβλημα ακούει στο όνομα του Βολνίσκι που είναι τιμωρημένος.
  Αποτέλεσμα α΄γύρου: 7-2 ο Παλληξουριακός στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.
 Φαβορί: Ο Παλλληξουριακός σαν πιο ποιοτική ομάδα θα λέγαμε ότι έχει ένα μικρό προβάδισμα. Όμως στην θέση που βρίσκονται οι γηπεδούχοι δεν μπορεί να επιδιώκουν άλλο αποτέλεσμα εκτός τη νίκη. Έτσι και εδώ τα πράγματα φαίνονται δύσκολα για οποιαδήποτε πρόβλεψη
  Διαιτητής: Ο κ. Γεωρ. Γασπαράτος με βοηθούς τους κ.κ. Παν. Παίζη και Χρ. Αβάζαρο.
  Α.Ο.Κ.Ι. - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
"ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ" ΣΤΟ Δ.Α.Κ. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΜΕΤΑΞΥ Α.Ο.Κ.Ι. - Α.Ε.Κ.
ΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
   Οι κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας, Α.Ο.Κ.Ι.-Α.Ε.Κ. δίνουν τα "ρέστα" τους με "φόντο" την 1η θέση σε έναν αγώνα για γερά νεύρα ο οποίος αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον από τους φιλάθλους του νησιού, την Κυριακή το απόγευμα 3 μ.μ. στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.
 Σίγουρα το τελικό του αποτέλεσμα δεν βγάζει πρωταθλητή αφού αυτός θα κριθεί στα playoffs, αλλά η νικήτρια ομάδα θα πάρει μια μεγάλη ψυχολογική "ντόπα" για για την συνέχεια. 
 Αν επικρατήσουν οι φιλοξενούμενοι τότε θα πρέπει να μιλάμε ήδη για τον Πρωταθλητή της κανονικής περιόδου αφού η μεταξύ τους διαφορά θα εκτοξευθεί στους 7 βαθμούς που θα είναι αδύνατον να καλυφθούν στην συνέχεια. Σε περίπτωση ισοπαλίας (κακό αποτέλεσμα και για τους δυο αν περάσει η Εικοσιμία στην Ιθάκη) τα πράγματα πλέκονται αρκετά δίνοντας άλλη διάσταση για την συνέχεια με την αγωνία να κρατάει μέχρι το τέλος αφού η διαφορά έτσι θα μειωθεί στους 3 και την Α.Ε.Κ. να περνάει από τις Κεραμειές. 
   Σε περίπτωση νίκης των τυπικά γηπεδούχων τότε θα πάμε σε μια "τρελή" και αγωνιώδη κούρσα μέχρι το τέλος, πράγμα που θα δώσει άλλη δυναμική στο πρωτάθλημα μας, αφού πιθανόν, εκτός του ότι η διαφορά θα μειωθεί στον έναν βαθμό, να αισθάνονται πλέον και οι δυο την ανάσα και άλλων ομάδων. Σε ένα πρωτάθλημα που σε αυτή την περίπτωση το ενδιαφέρον του μάλλον θα εστιαστεί μόνο στην κορυφή ειδικά σε περίπτωση ήττας του Οδυσσέα από τον Παλληξουριακό.
  Με αυτά και πολλά άλλα στοιχεία καταγεγραμμένα στο μυαλό των δυο προπονητών και γνωρίζοντας πόσο σημαντική για την ομάδα τους θα είναι η νίκη σχεδιάζουν σαν καλοί "στρατηγοί" την "μάχη".
 Μια μάχη στην οποία πιστεύουμε και ελπίζουμε να δούμε σπουδαίο παιχνίδι, με πλούσιο θέαμα, χωρίς  αντιαθλητικά μαρκαρίσματα και από τις δυο ομάδες από το οποίο να χαρούν οι φίλαθλοι που θα παρακολούθησαν το παιχνίδι και αναμένεται να είναι αρκετοί. Και μια ευχή η διαιτησία να περάσει απαρατήρητη από το παιχνίδι και πρωταγωνιστές να είναι οι εικοσιδύο ποδοσφαιριστές.
  Ο Γ. Τόγιας όσο και ο Σπ. Παπαδάτος δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα. Κατά τα άλλα αναμένεται να παρατάξουν ότι καλύτερο διαθέτουν στο μεγάλο παιχνίδι του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.
   Αποτέλεσμα α΄γύρου: 1-0 για την Α.Ε.Κ. στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.
  Φαβορί: Εδώ τα πάντα μπορούν να συμβούν. Είναι ένα τοπικό ντέρμπι το αποτέλεσμα του οποίου, όποιο και να είναι αυτό δεν μπορεί να σημαίνει και έκπληξη. Το σίγουρο είναι ότι αν υπάρξει νικητής θα έχει "φτύσει" αίμα για να το καταφέρει.
   Διαιτητής: Ο κ. Διον. Ματιάτος με βοηθούς τους κ.κ. Νικ. Βουτσινά και Παν. Κομητόπουλο. 
Η  Βαθμολογία
(Σε 9 αγώνες)
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
ΤΕΡΜΑΤΑ
1.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
25
30 - 03 
2.
Α.Ο.Κ.Ι. 
21
19 - 04 
3.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
20
19 - 02 
4.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
16
09 - 12
5.
Α.Ο.  ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
13
15 - 15
6.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
07
05 - 12 
7.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ 
07
12 - 20 
8.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
07
10 - 15 
9.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
06
11 - 09
10.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
01
  07- 46  

                          * Ο Α.Ο. Εικοσιμίας ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς από πέρυσι.
                     Με μπλε χρώμα οι ομάδες που θα περάσουν στα playoffs του πρωταθλήματος.
                     Με μαύρο οι ομάδες που θα παραμείνουν στην Α' κατηγορία.
                     Με κόκκινο η ομάδα που θα υποβιβαστεί στην Β΄ κατηγορία.          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου