Παρασκευή, Ιανουαρίου 25

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:PRE GAME 12ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ..... 
Αρκετά τα ντέρμπι..... Κρύβουν παγίδες....... Κρίνονται θέσεις......
και τα πέντε παιχνίδια στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου!!!!!!!!!
Φτάσαμε αισίως στην 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος και σιγά σιγά η κατάσταση αρχίζει να ξεκαθαρίζει κατά πολύ σε ό,τι έχει να κάνει με την τετράδα των playoffs, αφού πέντε ομάδες διεκδικούν την είσοδό τους σε αυτά και λιγότερο για την ομάδα που θα “αποχαιρετήσει” την Α' κατηγορία.
Όσον αφορά την πρώτη θέση της τελικής κατάταξης, η οποία δίνει και το απόλυτο πλεονέκτημα στην ομάδα που θα καταφέρει να τερματίσει εκεί, η Α.Ε.Κ. φαίνεται να χάνει πολύ δύσκολα την πρώτη θέση, ενώ για τη δεύτερη θα παλέψουν Εικοσιμία και Α.Ο.Κ.Ι., μια θέση που κατά πολύ θα κριθεί στον μεταξύ τους αγώνα, την Κυριακή στο Δ.Α.Κ.Αργοστολίου.
Σφήνα” μεταξύ των δύο παραπάνω ομάδων μπορεί να μπουν και τα Διλινάτα, όμως με λιγότερες πιθανότητες. Στην πέμπτη θέση αυτή τη στιγμή με ένα βαθμό μακριά από την τετράδα βρίσκεται ο Παλληξουριακός, ο οποίος και διεκδικεί την είσοδό του σε αυτήν. Το πόσες πιθανότητες έχει θα κριθεί από πολλούς παράγοντες, π.χ. από τα αποτελέσματα των αντιπάλων του αλλά πολύ περισσότερο από την δική του παρουσία.
Όσον αφορά, λοιπόν, την ομάδα που θα τερματίσει στην τελευταία θέση που οδηγεί στην Β' κατηγορία, αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι ο Οδυσσέας Ιθάκης να βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Βέβαια, αυτό θα εξαρτηθεί και από την πορεία των υπόλοιπων ομάδων που βρίσκονται στις χαμηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και ιδιαίτερα του "Παγκέ" αφού "μαθηματικά" υπάρχουν ακόμη ελπίδες.
Μεγάλα παιχνίδια στην 12η αγωνιστική, που ίσως κρίνουν και το μέλλον κάποιων ομάδων σε κορυφή και ουρά. 
Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι στο γήπεδο Αργοστολίου θα υπάρχει "μποτιλιάρισμα" αφού και οι πέντε αγώνες του προγράμματος διεξάγονται σε αυτό!!!!!!!
Ξεχωρίζουν τα ντέρμπι Α.Ο.Κ.Ι.-Εικοσιμίας, Διλινάτων-Α.Ε.Κ. και Παγκεφαλληνιακού-Παλληξουριακού αφού το βαθμολογικό τους ενδιαφέρον είναι τεράστιο.
Μονόπλευρο το ενδιαφέρον στο παιχνίδι Σάμης-Οδυσσέα με τους φιλοξενούμενους να παίζουν ίσως το τελευταίο τους "χαρτί" για την παραμονή τους στην Α' κατηγορία.
Τέλος σε αυτό μεταξύ Ομαλών-Προόδου απλά οι οι ομάδες και ιδιαίτερα η Πρόοδος θέλουν τους τρεις βαθμούς για να σιγουρέψουν την παραμονή τους (όχι ότι δεν την έχουν σιγουρέψει.........αλλά θέλουν να διώξουν το άγχος από την συνέχεια).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ OI ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΙ ΤΗΣ 12ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Α/Α
ΑΓΩΝΑΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
ΒΟΗΘΟΙ
1.
Σάββατο 26-1-13 ώρα 10:00
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ – Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
ΓΑΣΠΑΡΑΤΟΣ
ΓΕΩΡ.
Βουτσινάς Αγγ.
Αβάζαρος Παν.
2.
Σάββατο 26-1-13 ώρα 12:00
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ – Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚ.
ΓΡΟΥΖΗΣ
ΕΥΑΓΓ.
Κιόσης Κων.
Αβάζαρος Χρ.
3.
Σάββατο 26-1-13 ώρα 15:00
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ – Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ  
ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ
ΝΙΚ.
Κομητόπουλος Παν.
Ματιάτος Διον.
4.
Κυριακή   27-1-13 ώρα 12:30
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚ/ΚΟΣ – Α.Ο. ΠΑΛΗΞ/ΚΟΣ
ΜΑΤΙΑΤΟΣ
ΔΙΟΝ.
Παίζης Παν.
Σπυράτος Αλ.
5.
Κυριακή 27-1-13 ώρα 15:00
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Α.Ο.Κ.Ι. – Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ

ΜΕΝΕΓΑΤΟΣ
ΕΛΕΥΘ.
Γρουζής Ευαγγ.
Κωστόπουλος Σερ.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ











ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ "ΣΦΡΑΓΙΣΟΥΝ" ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η αυλαία της 12ης αγωνιστικής ανοίγει το Σάββατο το πρωί ώρα 10.00!!! στο Δ.Α.Κ.Αργοστολίου.
Τα Ομαλά σε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι φιλοξενούν την πολύ επικίνδυνη ομάδα της Προόδου Ιθάκης που ταξιδεύει στην Κεφαλονιά με αρκετές απουσίες. 
Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο, αφού σε περίπτωση νίκης κατά ένα μεγάλο ποσοστό εξασφαλίζουν την παραμονή τους στην Α' κατηγορία και την επόμενη περίοδο. 
Οι γηπεδούχοι προέρχονται από ήττα με σκορ 1-0 την προηγούμενη αγωνιστική με τον Παλληξουριακό, ενώ οι φιλοξενούμενοι  “στραβοπάτησαν”, στο γήπεδό τους στο παιχνίδι με τον συντοπίτη τους ουραγό Οδυσσέα Ιθάκης και έμειναν στο ισόπαλο 1-1. 
Ιδιαίτερα προβλήματα στην ομάδα των Ομαλών δεν υπάρχουν, ενώ από την Πρόοδο θα απουσιάσουν για διάφορους λόγους οι Δευτεραίος, Τσιντίλας Γ.,  Λαγκαδάς και πιθανόν ο Βασιλάκης. Αντίθετα επιστρέφει ο Κιοράϊ αφού τακτοποιήθηκε το πρόβλημα που υπήρχε με το δελτίο του.
Αποτέλεσμα α΄γύρου: 0-0 στο Δημοτικό της Ιθάκης.
Φαβορί: Παιχνίδι ανοικτό για κάθε αποτέλεσμα.
Διαιτητής: Ο κ. Γ. Γασπαράτος με βοηθούς τους κ.κ. Βουτσινά Αγγ. και Αβάζαρο Παν.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ











ΑΝ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ  Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΛΟΓΙΚΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ 
ΜΕ ΤΗΝ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ........ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ Η ΙΣΧΥΡΗ ΣΑΜΗ
Αμέσως μετά, στις 12 στο ίδιο γήπεδο, η Σάμη με την ψυχολογία στα ύψη μετά από την καλή εμφάνιση και την εκτός έδρας ισοπαλία με την Εικοσιμία την προηγούμενη αγωνιστική, σε ένα παιχνίδι στο οποίο είναι το λογικό φαβορί, φιλοξενεί τον ουραγό του βαθμολογικού πίνακα Οδυσσέα Ιθάκης. 
Η ομάδα του Θ. Βουκελάτου, με εξαίρεση, τον αγώνα και την ήττα της 3-1 με τα Ομαλά πριν δυο αγωνιστικές, παίζει πολύ καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο και είναι δύσκολη για οποιοδήποτε αντίπαλο. 
Από την άλλη, για τον Οδυσσέα και σε ό,τι έχει να κάνει με το στόχο της παραμονής του, ίσως το παιχνίδι αυτό να είναι ένα από τα τελευταία του “χαρτιά”, αφού σε περίπτωση νίκης και στραβοπατήματος του Παγκεφαλληνιακού στο παιχνίδι με το Ληξούρι θα ξαναμπεί  και μάλιστα, δυναμικά στην διεκδίκηση της παραμονής του. 
Σίγουρα για να συμβεί αυτό θα πρέπει να αλλάξουν πολλά στο παιχνίδι αλλά και στην συγκρότηση (από πλευράς απουσιών) της συμπαθούς ομάδας του Σταυρού. 
Η Σάμη, όπως προαναφέραμε, προέρχεται από ισοπαλία 2-2 στις Κεραμειές με την Εικοσιμία, ενώ ο Οδυσσέας από το 1-1 με την Πρόοδο. Ο Θ. Βουκελάτος εκτός της απουσίας του τιμωρημένου Κ. Βιτωράτου δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα στην συγκρότηση της ομάδος του. Πρόβλημα για τον Οδυσσέα η απουσία του τραυματία Αργυρακάκη ενώ ενδέχεται να απουσιάσει και ο Ν. Προσαλέντης.
Αποτέλεσμα α΄γύρου: Ισόπαλο με σκορ 2-2 είχε ολοκληρωθεί το παιχνίδι στο Δημοτικό Ιθάκης
Φαβορί: Θεωρούμε, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και αυτό που έχουν δείξει οι ομάδες ότι οι γηπεδούχοι έχουν το προβάδισμα για τη νίκη. 
Διαιτητής: Ο κ. Β. Γρουζής με βοηθούς τους κ.κ. Κιόση Κων και Αβάζαρο Χρ.
    
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
  










ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΝΤΕΡΜΠΙ.........
ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Τo απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 3 μ.μ. στο ίδιο γήπεδο, ίσως στο πιο αμφίρροπο παιχνίδι της αγωνιστικής μετά από αυτό του Α.Ο.Κ.Ι. με την Εικοσιμία, τα τυπικά γηπεδούχα Διλινάτα σε ένα σημαντικό για την πορεία των δύο ομάδων παιχνίδι φιλοξενούν την πρωτοπόρο και αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος Α.Ε.Κ..
Τα Διλινάτα μετά την πολύ καλή παρουσία τους και το εντυπωσιακό 4-4 την προηγούμενη αγωνιστική στο παιχνίδι με τον Α.Ο.Κ.Ι., έδειξαν ότι βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση κι αυτό τα κάνει πολύ επικίνδυνα. 
Από την άλλη, η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου, θέλει μέσα από αυτά τα παιχνίδια να πιστοποιήσει την ανωτερότητά της και να δικαιολογήσει την παρουσία της στην κορυφή του φετινού πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας και την διαφορά που έχει αποκτήσει, όπου σε συνδυασμό άλλων αποτελεσμάτων μπορεί ακόμη και να την αυξήσει. 
Σίγουρα, είναι μια ομάδα πιο ποιοτική από τον αντίπαλό της αλλά σε τέτοια παιχνίδια τα πάντα μπορούν να συμβούν όσον αφορά το αποτέλεσμα. 
Την προηγούμενη αγωνιστική δυσκολεύτηκε πάρα πολύ απέναντι στον Παγκεφαλληνιακό και τελικά κατάφερε να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς και τη νίκη με ένα γκολ και μάλιστα από αντίπαλο ποδοσφαιριστή (αυτογκόλ). 
Σπ. Παπαδάτος και Τ. Φωής δεν έχουν να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα σε σχέση με τις ομάδες που θα παρατάξουν στον αγωνιστικό χώρο. 
Αποτέλεσμα α΄γύρου: 3-0 για την Α.Ε.Κ. στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.
Φαβορί: Φαβορί οι κιτρινόμαυροι αλλά με αυτά τα Διλινάτα μάλλον απαγορεύονται οι προβλέψεις αφού υπάρχει κίνδυνος να εκτεθείς.
Διαιτητής: Ο κ. Νικ. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Παν. Κομητόπουλο και Ματιάτο Διον.
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ









 "ΠΟΝΗΡΟ" ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ Δ.Α.Κ....... "ΜΑΧΟΝΤΑΙ" ΠΑΓΚΕ-ΠΑΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
Η σειρά των αγώνων στο Δ.Α.Κ.Αργοστολίου (αφού θα γίνουν όλοι οι αγώνες εκεί) μεταφέρεται την επόμενη μέρα, Κυριακή και ώρα 12.30!!! με το πολύ σημαντικό για τις δύο ομάδες παιχνίδι μεταξύ Παγκεφαλληνιακού και Παλληξουριακού. 
Η ομάδα του Ν. Βουτσινά, με μια μέτρια παρουσία στο φετινό πρωτάθλημα, βρίσκεται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, με αποτέλεσμα να μην έχει εξασφαλίσει ακόμη την παραμονή της στην κατηγορία και το άγχος να είναι κυρίαρχο στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της. 
Μια νίκη, λοιπόν, σε αυτό το παιχνίδι εκτός του ότι θα ανεβάσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών της, συγχρόνως θα αυξήσει και τις πιθανότητες για παραμονή στην κατηγορία. 
Από την άλλη, ο Παλληξουριακός του Γ. Θωμά θα κατέβει και αυτός με “σύνθημα” τη νίκη. Μια νίκη που σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του αγώνα Διλινάτων-Α.Ο.Κ.Ι., είναι πολύ πιθανό να τον βάλει στην τετράδα που οδηγεί στα playoffs. 
Επομένως, θα πρέπει να αναμένουμε ένα σπουδαίο και πολύ δυναμικό παιχνίδι στο οποίο το ενδιαφέρον των ομάδων θα είναι η κατάκτηση της νίκης και οι τρεις βαθμοί και λιγότερο το θέαμα. 
Οι γηπεδούχοι, προέρχονται από μία πολύ καλή εμφάνιση στο παιχνίδι με αντίπαλο την πρωτοπόρο Α.Ε.Κ.. Ένα παιχνίδι το οποίο χάθηκε από ένα αυτογκόλ. Ο δε Παλληξουριακός από μία αγχωτική νίκη με σκορ 1-0 επί των Ομαλών. 
Ιδιαίτερα προβλήματα στις ομάδες και τους δύο προπονητές δεν υπάρχουν.
Αποτέλεσμα α΄γύρου: 1-0 για τους Ληξουριώτες στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.
Φαβορί: Ένα παιχνίδι στο οποίο δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί έκπληξη το τελικό του αποτέλεσμα.
Διαιτητής: Ο κ. Διον. Ματιάτος με βοηθούς τους κ.κ. Παν. Παίζη και Σπυράτο Αλ.
  Α.Ο.Κ.Ι. - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ

"ΜΑΧΗ" ΓΙΑ ΤΗ 2η ΘΕΣΗ........... 
Α.Ο.Κ.Ι. ή ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ;
Αμέσως μετά στο ίδιο γήπεδο, πέφτει η αυλαία της αγωνιστικής, σε ένα παιχνίδι ντέρμπι αλλά και ιδιαίτερης σημασίας για τις δύο ομάδες, Α.Ο.Κ.Ι. και Εικοσιμία αγωνίζονται για τη νίκη, η οποία θα βάλει γερές βάσεις για την κατάκτηση τουλάχιστον της δεύτερης θέσης της τελικής κατάταξης για όποια ομάδα την πετύχει.
Οι δυο ομάδες από τις καλύτερες του πρωταθλήματος παίζοντας μάλιστα πολύ καλό ποδόσφαιρο αναμένεται να μας χαρίσουν ευχάριστες συγκινήσεις και θέαμα αντάξιο του ονόματος τους. Και οι δυο αντίπαλοι θα λέγαμε ότι προέρχονται από στραβοπατήματα ύστερα από τις ισοπαλίες που έφεραν ο Α.Ο.Κ.Ι. σε εκείνο το εκπληκτικό παιχνίδι με τα Διλινάτα και η Εικοσιμία με την Σάμη.
Έτσι τα περιθώρια έχουν στενέψει αρκετά και η ομάδα που θα κάνει νέο στραβοπάτημα λογικά πρέπει να ξεχάσει την διεκδίκηση της πρώτης θέσης της κανονικής διάρκειας στην συνέχεια, ενώ θα θέσει σε αμφιβολία ακόμη και την δεύτερη.
 Τα πολλά προβλήματα που βασάνιζαν την Εικοσιμία έχουν λάβει τέλος και απλά κάνουν το έργο του Δημ. Ζησιμάτου να γίνεται πιο εύκολο. Επιστρέφουν οι Μπούσι, Ντουκάϊ, Στεφανάτος, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Χ. Μινέτου όπως και του Σπ. Αποστολάτου επίσης. Από πλευράς Γ. Τόγια θα απουσιάσουν σίγουρα ο τιμωρημένος Κανάκης όπως και ο τερματοφύλακας Αγκούσι που είναι τραυματίας.
Αποτέλεσμα α΄γύρου: 1-0 για την Εικοσιμία στο Δημοτικό Κεραμειών.
Φαβορί: Μήπως και εδώ υπάρχει φαβορί...... Και οι δυο ομάδες έχουν την δυνατότητα να "αρπάξουν" τη νίκη. Πιθανή ισοπαλία θα είναι καταστροφή και για τις δυο ομάδες, ειδικά στην περίπτωση νικηφόρου αποτελέσματος της Α.Ε.Κ.
Διαιτητής: Ο κ. Ελ. Μενεγάτος με βοηθούς τους κ.κ. Γρουζή Ευαγγ. και Κωστόπουλο Σερ.
Η  Βαθμολογία
(Σε 11 αγώνες)
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
ΤΕΡΜΑΤΑ
1.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
29
32 - 04 
2.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
24
23 - 04 
3.
Α.Ο.Κ.Ι.
23
24 - 09 
4.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
20
16 - 17
5.
Α.Ο.  ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
19
19 - 16
6.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
10
11 - 15 
7.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
08
06 - 15 
8.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ 
08
14 - 22 
9.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
06
11 - 11
10.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
02
  09- 50  
                           * Ο Α.Ο. Εικοσιμίας ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς από πέρυσ
                            * Ο Α.Ο. Εικοσιμίας ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς από πέρυσι.
                       Με μπλε χρώμα οι ομάδες που θα περάσουν στα playoffs του πρωταθλήματος.
                       Με μαύρο οι ομάδες που θα παραμείνουν στην Α' κατηγορία.
                       Με κόκκινο η ομάδα που θα υποβιβαστεί στην Β΄ κατηγορία.          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου