Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27

Ισόπαλοι 4-4 (!) οι Παίδες με Αυστρία

Η Εθνική Παίδων αναδείχθηκε ισόπαλη 4-4 με την αντίστοιχη ομάδα της Αυστρίας σε έναν συναρπαστικό φιλικό αγώνα που διεξήχθη στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ΕΠΟ στον Άγιο Κοσμά.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 18΄ με το δοκάρι του Ευμορφίδη. Αντιθέτως, οι φιλοξενούμενοι στην καλύτερή τους στιγμή στο πρώτο ημίχρονο (39΄) πήραν το προβάδισμα χάρη στο γκολ του Γκρμπιτς.
Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι απέκτησε καταιγιστικό ρυθμό. Η Εθνική ισοφάρισε στο 52΄ με τον Κατσέτη, όμως γρήγορα οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν προβάδισμα δύο τερμάτων χάρη στα γκολ των Γκρμπιτς (55΄, πεν.) και Ρίπιτς (57΄). Με αντεπίθεση διαρκείας η ελληνική ομάδα ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ με τα γκολ των Κατσέτη (59΄), Κουλούρη (66΄), Τούφα (73΄), όμως οι Αυστριακοί διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα με τον Χόρβατ στο 74΄. Η Εθνική είχε σε αυτό το διάστημα άλλο ένα δοκάρι με τον Δεληγιαννίδη στο 63΄.
Τη φιλική αναμέτρηση παρακολούθησαν ο ομοσπονδιακός προπονητής Φερνάντο Σάντος, ο τεχνικός διευθυντής Εθνικών Ομάδων, Τάκης Φύσσας, ο συνεργάτης του κ. Σάντος, Λεωνίδας Βόκολος, ο προπονητής της Εθνικής Ελπίδων, Κώστας Τσάνας και ο προπονητής της Εθνικής Νέων, Θοδωρής Παχατουρίδης.
ΕΛΛΑΔΑ: Σοϊλεμεζόγλου (49΄ Βαλισέφσκι), Σάλιακας, Αρναούτογλου (49΄ Τούφας), Παπασπύρος (72΄ Βελισσάρης), Οικονόμου, Τουμανίδης (49΄ Βατουσιάδης), Καναβέτας (41΄ Κουτουζής, 59΄ Φασίδης), Στάικος, Κουλούρης, Ευμορφίδης (49΄ Κατσέτης), Δεληγιαννίδης
ΑΥΣΤΡΙΑ: Σλάγκερ (41΄ Χαρτλ), Λέρχερ, Γκλουχάκοβιτς, Μάτις (41΄ Ρίπιτς), Χόρβατ, Μπάτιτς (41΄ Τουρς), Γκρμπιτς, Πελεγκρίνι (41΄ Στάινερ), Πέριτς, Προμπστ (41΄ Τσάουνσιρμ), Τσίβοτιτς (58΄ Μάγιερ)
«Είχαμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε νέα παιδιά στην ομάδα και να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Η Αυστρία μπήκε δυνατά στον αγώνα, όμως εμείς γρήγορα ισορροπήσαμε το παιχνίδι και χάσαμε ευκαιρίες για να προηγηθούμε. Τελικά, σκόραραν πρώτοι οι αντίπαλοί μας στο τέλος του ημιχρόνου. 
Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε για να αλλάξουμε τη ροή, όμως βρεθήκαμε πίσω με 1-3 αφού δεχθήκαμε εύκολα γκολ. Το θετικό είναι ότι οι παίκτες επέμειναν και κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ και να χάσουν σημαντικές ευκαιρίες για να διασφαλιστεί η νίκη μας. Δυστυχώς, η Αυστρία ισοφάρισε στο τέλος από μια αδράνεια της άμυνάς μας. Ασχέτως αποτελέσματος, οφείλουμε να βελτιώσουμε την αμυντική μας λειτουργία, αλλά και την τελική μας προσπάθεια», ήταν το σχόλιο του προπονητή της Εθνικής Παίδων, Μπάμπη Ζελενίτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου