Κυριακή, Μαρτίου 31

Ηρακλής Πύργου-Ν.Ε.Ο.Ληξουρίου 68-61...λύγισαν στο τέλος τα καμάρια της Κεφαλονιάς

ΕΧΑΣΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΙ ΠΑΙΔΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΛ
Στα πλαίσια της εξ΄αναβολής 6ης αγωνιστικής του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΗ στη φάση του final-6 το Ληξούρι ηττήθηκε από τον Ηρακλή στον Πύργο με σκορ 68-61, σε ένα πραγματικό ντέρμπι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας από το πρώτο τζάμπολ μέχρι και την τελευταία κόρνα της γραμματείας με συνεχείς εναλλαγές στο προβάδισμα και αρκετές ανατροπές σε μικρές ή μεγάλες διαφορές. 
Στα τελευταία λεπτά της τέταρτης περιόδου, οι παίκτες του Διαμαντόπουλου φάνηκαν πιο ψύχραιμοι και πιο... ξεκούραστοι, καθώς ήταν φανερή η αδυναμία των νεαρών του Μανώλη Δούλια στο τέλος του παιχνιδιού να έχουν καθαρό μυαλό και σωστές επιλογές στην επίθεση λόγω της κούρασης και των πολλών απουσιών της ομάδας της Παλικής-χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι 4 από τους 10 συνολικά παίκτες που ήταν στην αποστολή, αγωνίστηκαν 40 λεπτά ο καθένας. Παρά την ήττα-οι νησιώτες δεν μπόρεσαν να υπερασπιστούν την διαφορά των 6 πόντων που είχαν νικήσει στο νησί, έτσι σε πιθανή ισοβαθμία έχουν μειονέκτημα-ήταν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της ομάδας της Κεφαλονιάς στο φετινό μαραθώνιο των αγώνων (23 ματς έως τώρα) του πρωταθλήματος παίδων της Ενωσης. 
Εκπληκτική εμφάνιση -για άλλη μια φορά-του Χαράλαμπου Βολτέρα (30 πόντοι),  που έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ στην επίθεση, πολύ καλός ο Παγώνης του πρώτου ημιχρόνου, ενώ σε πρώτο πλάνο περνάει και η εμφάνιση του Αντωνάτου, για πρώτη φορα φέτος στην αρχική πεντάδα,αγωνίστηκε με επιτυχία για 40 λεπτά. Από την ομάδα του Πύργου οι Διαμαντόπουλος, Τάταρης και Λιάβας περνάνε στους διακριθέντες.
Η εξέλιξη ανά δεκάλεπτο: 15-16, 29-30, 47-43, 68-61. 
Οι συνθέσεις και σκόρερ:
Ηρακλής Πύργου (Διονύσης Διαμαντόπουλος): Διαμαντόπουλος 23 (2), Κονδύλης, Λιάβας 21 (5), Μήτσελος, Συνετός 3, Καρουμπάλης, Σχίζας 3, Τάταρης 18, Καραντώνης, Κωσταρέλος, Γιαννόπουλος.
Ν.Ε.Ο.Λ (Μανώλης Δούλιας), Αντωνάτος 2, Καππάτος 9, Βολτέρας 30 (2), Αραβαντινός Χρ., Μαρούλης Αλ.4, Παγώνης 16, Παριώτης, Κρητικός, Κουμουνδούρος, Μουδήλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου