Τετάρτη, Μαρτίου 20

ΤΟΠΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ: ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ "ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ" ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΗΝ ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ

ΤΟΠΙΚΟ   ΚΥΠΕΛΛΟ
2ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ
Α.Ο.Κ.Ι. - ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ  0-1




ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΟΙ "ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΙ" ΤΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
Άτυχος ο Α.Ο.Κ.Ι. είχε δυο δοκάρια
Σε ένα μέτριο στο α΄ημίχρονο και αρκετά καλό στο β΄ παιχνίδι που διεξήχθη σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου στο πλαίσιο των ημιτελικών του τοπικού κυπέλλου, ο Παγκεφαλληνιακός θα είναι τελικά ο άλλος finalist της διοργάνωσης μαζί με την Εικοσιμία στον μεγάλο τελικό, που θα διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη 27-3-2013 και ώρα 18:00 στο Ε.Α.Κ. Φαρακλάτων.
Η ομάδα του Ν. Βουτσινά επιστρέφει μετά από αρκετά χρόνια σε έναν τελικό τοπικού κυπέλλου αφού στον συγκεκριμένο αγώνα με αντίπαλο τον Α.Ο.Κ.Ι. κατάφερε να πάρει μια μεγάλη νίκη-πρόκριση με σκορ 1-0.
Όπως προαναφέραμε το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό με λίγες φάσεις και τις δυο ομάδες να δίνουν περισσότερο βάση στις άμυνες τους και τους τυπικά γηπεδούχους να έχουν περισσότερο την κατοχή, κάνοντας όμως πολλά λάθη στον οργανωτικό κυρίως τομέα.
Στο β' ημίχρονο τα πράγματα ήταν καλύτερα όμως και πάλι οι ομάδες πρόσεχαν ιδιαίτερα τις άμυνες τους και τον Πάγκε να έχει ισορροπήσει την κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο και να γίνεται πολύ απειλητικός στις αντεπιθέσεις του.
Έτσι από μακριά "φώναζε" ότι όποιος θα πετύχαινε πρώτος το γκολ αυτός θα ήταν και ο νικητής, όπερ και εγένετο.
Τώρα σε γενικές γραμμές το παιχνίδι ήταν ένα ντέρμπι όπου οι δυνατές μονομαχίες, οι καλές φάσεις αλλά και οι δυο κόκκινες κάρτες σημάδεψαν την εξέλιξη του και στο φινάλε ο Πάγκε να πανηγυρίζει μια μεγάλη πρόκριση στον τελικό του τοπικού κυπέλλου μετά από αρκετά χρόνια, όπου εκεί θα συναντήσει την Εικοσιμία. 
Φάσεις και γκολ
Στο 15' ένα μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ του Παπαθεοδωρόπουλου που θέλησε να αιφνιδιάσει τον Αγκούσι καταλήγει σε διπλή επέμβαση του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
Έπρεπε να περάσουν περισσότερα από 15' και συγκεκριμένα στο 31' για να απαντήσει ο Α.Ο.Κ.Ι. και να δούμε μια καλή φάση αφού στην κεφαλιά πάσα του Αλ. Πολλάτου προς τον Δημ. Πολλάτο μέσα στην περιοχή, θα προλάβει ο Ζαμπαύτης και με έξοδο θα αποκρούσει την μπάλα. Ένα φάουλ στο 37' εκτελεσμένο ψηλοκρεμαστά στην περιοχή του Ζαμπαύτη από τον Μπαζάρογλου θα αναγκάσει τον τερματοφύλακα του Πάγκε να διώξει με τα ακροδάχτυλα την μπάλα, η οποία λόγω κυρίως του αέρα θα καταλήξει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του και θα απομακρυνθεί από τους αμυντικούς των γηπεδούχων σε κόρνερ.
Τελευταία φάση για το ημίχρονο στο 40' όταν στο καλό εκτελεσμένα κόρνερ από αριστερά του Ζαίμη η μπάλα περνάει παράλληλα με την εστία του Αγκούσι άουτ χωρίς ευτυχώς γι' αυτόν να βρεθεί κάποιος επιθετικός των φιλοξενούμενων να την "σπρώξει" στα δίχτυα.
Έτσι οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.
Στο 51' ύστερα από κόρνερ και πάσα του Λαμπρόπουλου στον Μπαζάρογλου ο τελευταίος θα σεντράρει στην "καρδιά" της άμυνας του Πάγκε. Εκεί ο Αλεξανδράτος θα πιάσει μια καρφωτή κεφαλιά, η μπάλα θα σταματήσει από το οριζόντιο και πάλι δοκάρι του Ζαμπαύτη και στην συνέχεια θα καταλήξει στα χέρια του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.  
Στο 53' ένα διώξιμο του Φωκά θα μετατραπεί σε επικίνδυνη πάσα στην πλάτη της άμυνας του Πάγκε με τον Βουκελάτο να γίνεται παραλήπτης της μπάλας, αυτός προχωράει μπαίνει στην περιοχή αλλά το διαγώνιο σουτ που επιχειρεί αποκρούεται προσωρινά από τον Ζαμπαύτη, η μπάλα φτάνει στον Μοντεσάντο ο οποίος απέναντι από την άδεια εστία δεν θα πιάσει καλά το σουτ πιεζόμενος από τον Αντωνίου, που καταλήγει τελικά άουτ σπαταλώντας μια σπουδαία ευκαιρία για την ομάδα του.
Μια ωραία παράλληλη πάσα του Τούρλα στο 68' θα βρει τον Πλατανίτη μέσα στην περιοχή να πιάνει το σουτ στην κίνηση και τον Αγκούσι να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να αποκρούει την μπάλα. Η φάση αυτή ήταν τελικά προειδοποιητική για την ομάδα του Α.Ο.Κ.Ι. αφού στο επόμενο λεπτό (69') θα δεχθεί το 0-1 όταν από κόρνερ του Γασπαρινάτου από δεξιά, η μπάλα θα φτάσει στο α' δοκάρι και εκεί ο Τούρλας θα σηκωθεί πολύ ψηλά και με γυριστή καρφωτή κεφαλιά θα την στείλει να "αναπαυτεί" στα δίχτυα του Αγκούσι. Ένα γκολ που έμελλε να είναι και το νικητήριο και αυτό που έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του Πάγκε.
Ευκαιρία για τον Α.Ο.Κ.Ι. στο 83' όταν στο κόρνερ από αριστερά του Μπαζάρογλου θα φέρει τον Κανάκη μόνο στο β' δοκάρι του Ζαμπαύτη αλλά η κεφαλιά του θα περάσει ελάχιστα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.
Ο Πάγκε στο 84' έπειτα από "μεγάλο" πλάγιο άουτ του Τούρλα και σουτ μέσα από την περιοχή και πλάγια του Ζαίμη θα χάσει καλή ευκαιρία για κάτι καλό αφού η μπάλα περνάει συρτά άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αγκούσι. 
Στο 85' οι φιλοξενούμενοι θα μείνουν με δέκα παίκτες στον αγωνιστικό χώρο αφού ο Ζαίμη θα δει την δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) κάρτα του κ. Μολφέτα και θα φύγει για τα αποδυτήρια.
Δεύτερη, απ' ευθείας αυτή τη φορά, κόκκινη κάρτα για τους φιλοξενούμενους χωρίς όμως να αλλάζει τις μέχρι τότε αριθμητικές ισορροπίες του παιχνιδιού αφού ο παίκτης που την δέχθηκε, ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας της ομάδας, Κατερέλος, βρισκόταν στον πάγκο. Το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί με μια σπουδαία ευκαιρία για τον Α.Ο.Κ.Ι. να στείλει το παιχνίδι στην παράταση στο 90+3 όταν ο Φωκάς θα βρει τον Μπαζάρογλου με έξυπνη πάσα μέσα στην περιοχή, αλλά το δεξί σουτ που επιχειρεί ο τελευταίος θα κοντράρει στα σώματα και στη συνέχεια  απομακρύνεται από τους αμυντικούς, παράλληλα με την λήξη του ημιτελικού από τον διαιτητή κ. Μολφέτα.
Διαιτητής ο κ. Παν. Μολφέτας με βοηθούς τους κ.κ. Κομητόπουλο Παν. και Κωστόπουλο Σερ..
Οι συνθέσεις
Α.Ο.Κ.Ι.:(Γ. Τόγιας), Αγκούσι, Κλειτογιάννης, Tanushaj (46' Βουκελάτος), Αλεξανδράτος, Φωκάς, Πολλάτος Δημ., Πολλάτος Αλ. (67' Κανάκης), Μπαζάρογλου, Μοντεσάντος, Σπανός, Λαμπρόπουλος (71' Ζαμπαύτης Σαβ.).
Παγκεφαλληνιακός:(Ν. Βουτσινάς), Ζαμπαύτης Θ., Κουλουμπής Νικ., Γασπαρινάτος (80' Νουρεντίνι, 90' Βουκελάτος Γερ.), Αντωνίου, Βεκερίδης, Παπαθεοδωρόπουλος, Τούρλας, Αρμάντο, Πλατανίτης, Ζαίμη, Κατσιγιώργης (66' Μίσκα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου