Κυριακή, Μαρτίου 24

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (ΠΑΛΛΗΞ/ΚΟΣ-ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ)

Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ  2-2













ΑΓΓΑΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ ΚΑΙ 2-2 ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟ ΠΟΥ 
ΚΑΙ ΟΙ "9" ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟΙ
Σε ένα πολύ κακό παιχνίδι σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου Εικοσιμία και Παλληξουριακός έκλεισαν ισόπαλοι με σκορ 2-2 τις υποχρεώσεις τους στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
Ο Παλληξουριακός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με μόλις εννέα ποδοσφαιριστές αφού δεν είχε "μικρούς" για να συμπληρώσει την ενδεκάδα του. Από την άλλη η Εικοσιμία στην προσπάθεια της να προφυλάξει κάποιους βασικούς ποδοσφαιριστές της ενόψει του τελικού του τοπικού κυπέλλου την προσεχή Τετάρτη με αντίπαλο τον Παγκεφαλληνιακό κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο με πολλούς αναπληρωματικούς και κυρίως νεαρούς ποδοσφαιριστές. Τελικά η ομάδα από την Λειβαθώ εκτός του ότι δεν κατάφερε να νικήσει μια ομάδα με εννιά παίκτες πλήρωσε ακριβά το τίμημα ενός αδιάφορου ουσιαστικά αγώνα αφού αποβλήθηκε ο Γιαν. Μινέτος και ακόμη  να χάνει τον Αντ. Κορσιάνο που τραυματίστηκε (τράβηγμα) και είναι απίθανο να προλάβει τον τελικό.
Αγωνιστικά τώρα η Εικοσιμία είχε την πρωτοβουλία στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα αλλά ήταν φλύαρη και φαινόταν σαν να έκανε αγγαρεία στον αγωνιστικό χώρο μιας και το παιχνίδι δεν είχε κανένα απολύτως βαθμολογικό ενδιαφέρον.
Από την άλλη οι "9" του Παλληξουριακού έδειχναν παθιασμένοι για τη νίκη χωρίς να αγχώνονται από το αριθμητικό τους μειονέκτημα, κατέθεσαν ψυχή στον αγωνιστικό χώρο και άξιζαν όπως ήρθαν τα πράγματα την πολύ μεγάλη ισοπαλία που τελικά κατέκτησαν έστω και στο τέλος αφού έτσι δικαιώθηκε η μεγάλη τους προσπάθεια κλείνοντας παράλληλα με τον καλύτερο τρόπο ένα πρωτάθλημα με αξιόλογη παρουσία αν και νεοφώτιστη στην κατηγορία.
Φάσεις και γκολ 
Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού είναι στο 10' όταν ένα μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ του Αντ. Κορσιάνου καταλήγει άουτ πάνω από τα δοκάρια του Μοσχόπουλου.
Στην συνέχεια και στο 30' οι φιλοξενούμενοι θα απειλήσουν με ένα δυνατό σουτ του Γαρμπή έξω από την περιοχή το οποίο θα διώξει εξαιρετικά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων. Νέα εντυπωσιακή απόκρουση από τον Μοσχόπουλο στο 31' όταν στο πολύ δυνατό συρτό σουτ του Αποστολάτου έξω από την περιοχή θα διώξει με υπερένταση την μπάλα κόρνερ. Άτυχη θα σταθεί η Εικοσιμία στο 33' όταν ο νεαρός Τσιγαρίδας θα μπει στην περιοχή από δεξιά με την σέντρα σουτ που επιχειρεί να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια απομακρύνεται από τους αμυντικούς της Ληξουριώτικης ομάδας.
Παραλίγο ο Παλληξουριακός σε μια από τις λιγοστές επιθέσεις του να ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα ο Παπαδάτος θα βγει στην αντεπίθεση ύστερα από μεγάλη μπαλιά του Λυκούδη αλλά τελευταία στιγμή θα προλάβει ο Μενεγάτος και με έξοδο θα μαζέψει την μπάλα μπροστά από τον επιθετικό του Παλληξουριακού.
Αυτή ήταν και η τελευταία φάση για το πρώτο 45λεπτο.
Με την έναρξη του β' ημιχρόνου το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό και περισσότερο έμοιαζε ότι οι ομάδες έκαναν αγγαρεία ενώ το θέαμα παρέμενε σε χαμηλά επίπεδα. Η Εικοσιμία είχε μια ελαφρά υπεροχή αλλά έκανε πολλά λάθη κυρίως στην ανάπτυξη και ήταν φλύαρη επιθετικά.
Στο 51' ο Βολνίσκι δεν πιάνει καλά την κεφαλιά στο β΄δοκάρι στην σέντρα του Φαρακλού από δεξιά και χάνεται μια καλή ευκαιρία για την ομάδα του.
Η Εικοσιμία είναι αυτή που θα προηγηθεί στο 53' όταν ο Τσιγαρίδας από δεξιά  θα πασάρει παράλληλα την μπάλα στον Στεφανάτο μέσα στην περιοχή το πλασέ του οποίου θα κοπεί από τα σώματα των αμυντικών για να φθάσει στον Αντ. Κορσιάνο που εύκολα με πλασέ θα την σπρώξει στα δίχτυα για το 0-1.
Ο Αντ. Κορσιάνος στο 59' θα κλέψει την μπάλα κάπου κοντά στο κόρνερ από τον Βολνίσκι θα προχωρήσει και μπαίνοντας στην μεγάλη περιοχή και πλάγια την πασάρει παράλληλα με την εστία του Μοσχόπουλου για τον Π. Κορσιάνο που δεν προλαβαίνει να την σπρώξει στα δίχτυα.
Ο Παλληξουριακός προσπαθούσε να πετύχει κάτι καλό με αντεπιθέσεις και σε μια από αυτές στο 66' ο Λυκούδης θα πιάσει ένα δυνατό σουτ που αποκρούει δύσκολα ο Μενεγάτος στέλνοντας την μπάλα κόρνερ πάνω από τα δοκάρια του. Μια ωραία πάσα του Στεφανάτου στο 68' βγάζει τον Αντ. Κορσιάνο απέναντι από τον Μοσχόπουλο αλλά το πλασέ του καταλήγει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του τελευταίου.
Στο 75' ο Ζερβός θα επιχειρήσει ένα μακρινό δυνατό σουτ στην προσπάθεια του να αιφνιδιάσει τον Μενεγάτο, το οποίο θα πάρει επικίνδυνη πορεία λόγω του αέρα, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων τελικά θα αποκρούσει την μπάλα αρκετά δύσκολα.
Η ισοφάριση για τους Ληξουριώτες θα έρθει στο 83' όταν ο Λυκούδης με ωραία προσπάθεια θα μπει στην περιοχή και θα πλασάρει τον Μενεγάτο που αποκρούει προσωρινά για να επιστρέψει η μπάλα στον ίδιο παίκτη που με νέο πλασέ αυτή τη φορά θα την στείλει στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Η Εικοσιμία θα πάρει ξανά το προβάδισμα 1-2 και πάλι με τον Αντ. Κορσιάνο στο 89' όταν μετά τις κόντρες στο πλασέ του Π. Κορσιάνου η μπάλα θα στρωθεί στα πόδια του και εύκολα θα την στείλει στα δίχτυα του Μοσχόπουλου.
Και εκεί που όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει ο Παλληξουριακός δεν είχε πει την τελευταία του "κουβέντα" και στο 92' θα φέρει τα πάνω κάτω ισοφαρίζοντας το σκορ στο τελικό 2-2Συγκεκριμένα ο Παπαδάτος θα φύγει στην αντεπίθεση όπου λίγο έξω από την περιοχή θα ανατραπεί από τον Γιαν. Μινέτο και θα κερδίσει το φάουλ και σαν τελευταίος παίκτης θα αντικρίσει και την κόκκινη κάρτα του κ. Μενεγάτου.
Το φάουλ αναλαμβάνει να εκτελέσει ο Ηλ. Ζερβός ο οποίος με ωραίο απ' ευθείας χτύπημα θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μενεγάτου. Ένα γκολ που ήταν επόμενο να πανηγυρισθεί έξαλλα από τους παίκτες των γηπεδούχων. Και το άξιζαν.
Διαιτητής ο κ. Μενεγάτος Ελ.  με βοηθούς τους κ.κ. Τριάντο Διον. και Αβάζαρο Χρ. 
Οι συνθέσεις
Παλληξουριακός:(Γ. Θωμάς), Μοσχόπουλος, Βολνίσκι (60' λ.τ. Μαρκέτος),Λυκούδης, Φαρακλός, Μαυροειδής, Παπαδάτος, Πρεντάνος, Καμινάρης, Ζερβός.
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Μενεγάτος, Γαρμπής, Κόρμαλης, Ντουκάϊ (76' Μινέτος Χρ.), Αποστολάτος (60' Μπούσι), Κορσιάνος Αντ., Κορσιάνος Παν., Βολτέρας, Στεφανάτος Παν. (81' Αντωνάτος), Μινέτος Ι., Τσιγαρίδας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου