Σάββατο, Μαρτίου 23

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (Α.Ο.Κ.Ι.-ΣΑΜΗ)

Α.Ο.Κ.Ι. - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ  1-2













ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΠΛΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΜΗ 2-1 ΤΟΝ Α.Ο.Κ.Ι. ΣΤΟ Δ.Α.Κ.
ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΟΡΤΗ
Σε ένα μέτριο παιχνίδι και χωρίς κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον ο Α.Ο.Κ.Ι. ολοκλήρωσε τις φετινές του υποχρεώσεις στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με ήττα. Αυτή τη φορά από την πολύ δυνατή Σάμη που ήθελε το παιχνίδι για να κλείσει τις φετεινές της υποχρεώσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Η ομάδα του Γ. Τόγια ούτε σε αυτό το παιχνίδι έπεισε για την ετοιμότητα της ενόψει playoffs και προβλημάτισε αρκετά. Δεν της έφτανε η εντός έδρας ήττα έχασε μάλιστα με κόκκινη κάρτα έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της τον Χρήστο Φωκά που θα είναι μια σημαντική απώλεια στον αγώνα της με την Εικοσιμία για τον ημιτελικό της σειράς των playoffs.
Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο με την Σάμη να είναι "φωτιά" στις αντεπιθέσεις καταφέρνοντας μάλιστα να προηγηθεί 0-2 περίπου στα 30 πρώτα λεπτά του αγώνα. Σε αυτό το διάστημα ο Α.Ο.Κ.Ι. προσπαθούσε να μπεί περιοχή αλλά η πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων δεν του το επέτρεπε. Έτσι οι ποδοσφαιριστές του αναγκάζονταν να σουτάρουν από μακριά χωρίς να μπορούν να βρουν στοχο και να απειλήσουν τον νεαρό Καλιβωκά.
Στο β΄ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπροστά στην απειλή της ήττας και το σκορ 1-2 εις βάρος τους μπήκαν πιο δυνατά πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και πίεσαν την αντίπαλο τους χωρίς τελικά να καταφέρουν να την αποφύγουν. Ήταν και πάλι φλύαροι αγωνιστικά και δεν μπόρεσαν να διασπάσουν  την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα που είχε εφαρμόσει ο Θ. Βουκελάτος.
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη καλή φάση θα έρθει στο 15'. Μια φάση που θα φέρει και το πρώτο γκολ για τους φιλοξενούμενους. Συγκεκριμένα ο Ι. Αμούργης θα βγάλει ωραία σέντρα από δεξιά μέσα στην περιοχή στον αμαρκάριστο Αρ. Αμούργη ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ 0-1 για την ομάδα του.
Και ενώ περνούσαν τα λεπτά χωρίς κάποια σημαντική φάση οι φιλοξενούμενοι σε μια αντεπίθεση με τον κύριο εκφραστή τέτοιων καταστάσεων Ι. Αμούργη μετά από πάσα του Σταμούλη θα περάσει στο σπρίντ τους αμυντικούς των γηπεδούχων θα μπεί στην περιοχή και μόνος απέναντι από τον Αγκούσι δεν έχει κανένα πρόβλημα να τον πλασάρει και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.
Η Σάμη συνέχιζε να "κτυπά" στις αντεπιθέσεις και σε μια από αυτές στο 37' ο Αρ. Αμούργης θα πραγματοποιήσει σέντρα σουτ από αριστερά με την μπάλα να παίρνει μια παράξενη τροχιά και να σταματά στο πάνω μέρος των διχτύων του Αγκούσι.
Στο 43' ο Α.Ο.Κ.Ι. θα ξαναμπεί στο παιχνίδι αφού θα μειώσει σε 1-2 ύστερα από ωραία κεφαλιά πάσα του Μοντεσάντου στον Ι. Βουκελάτο και τον τελευταίο μέσα στην περιοχή και αριστερά να πιάνει ένα πολύ καλό διαγώνιο σουτ που δεν άφησε κανένα απολύτως περιθώριο αντίδρασης στο νεαρό τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Το πρώτο 45' θα ολοκληρωθεί με ένα σουτ του Βιτωράτου στο 45' λίγο μέσα από την περιοχή το οποίο θα κοπεί από τα σώματα των αμυνομένων της Σάμης.
Έτσι οι ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τους Σαμικούς μπροστά στο σκορ 1-2.
Στο 55' μια ατομική ενέργεια του Κανάκη καταλήγει σε ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καλιβωκά. Μια ωραία παράλληλη συρτή πάσα του Κανάκη στο 58' θα δώσει τη δυνατότητα στον Αλεξανδράτο να πιάσει ένα σουτ στην κίνηση το οποίο αποκρούει υπέροχα ο Καλιβωκάς. Διαμαρτυρίες από τους Σαμικούς για πέναλτι στο 60' όταν σε μια "μονομαχία" του Ι. Αμούργη με τον Χρ. Φωκά ο επιθετικός της Σάμης θα βρεθεί στο χορτάρι με τον κ. Κομητόπουλο να δείχνει "παίζεται". Ένα σουτ του Αλεξανδράτου στο 77' με πορεία προς τα δίχτυα θα σταματήσει από την έγκαιρη προβολή του Μεσοροπιάν που γλυτώνει την ομάδα του από το 2-2.
Παραλίγο να πετύχουν οι φιλοξενούμενοι το 1-3 στο 83' όταν ο Αγκούσι πέφτει στη γωνία του και διώχνει την μπάλα κόρνερ στο δυνατό γυριστό σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και πλάγια του Αρ. Αμούργη.
Στο 87' οι γηπεδούχοι θα μείνουν με δέκα παίκτες αφού αποβάλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Χρ. Φωκάς από τον διαιτητή κ. Κομητόπουλο για επικίνδυνο παιχνίδι.
Στο 89' ύστερα από μεγάλη μπαλιά ο Ι. Βουκελάτος θα κατεβάσει με εξαιρετικό τρόπο την μπάλα με το στήθος αλλά το μονοκόματο σουτ που πραγματοποιεί αποκρούεται εξαιρετικά σε κόρνερ από τον πολύ καλό νεαρό τερματοφύλακα της Σάμης πέφτοντας στην δεξιά του γωνία. Η τελευταία φάση του αγώνα μια κάθετη πάσα στον Ι. Αμούργη που ανακόπτεται έγκαιρα από τον Χαλιώτη ενώ υπήρξαν διαμαρτυρίες για φάουλ στον επιθετικό της Σάμης με τον κ. Κομητόπουλο όμως να έχει διαφορετική άποψη. 
Διαιτητής ο κ. Παν. Κομητόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Κωστόπουλο Σερ. και Αβάζαρο Χρ.
Οι συνθέσεις
Α.Ο.Κ.Ι.:(Γ. Τόγιας), Αγκούσι, Κλειτογιάννης (78' Σπανός Βασ.), Αλεξανδράτος, Φωκάς, Μοντεσάντος, Κανάκης, Σπανός Ευαγγ., Βουκελάτος Ι., Παπαναστασάτος, Χαλιώτης, Μολφέτας (Πολάτος Αλεξ.)
Σάμη:(Θ. Βουκελάτος), Καλιβωκάς, Τουλάτος Βασ. (90' Νικολοβιένης), Καππάτος, Μεσοροπιάν, Αυγερινός, Μωραίτης Νικ., Αμούργης Αρ., Σταμούλης (95' Τουλάτος Στ.), Βιτωράτος Κ. του Γερ. (56' Βιτωράτος Κ. του Σπ.), Αμούργης Ι., Δευτεραίος.
Το Επιτελείο του sportsthea εύχεται στον φίλο προπονητή της Σάμης Θόδωρο Βουκελάτο για την ονομαστική του εορτή 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου