Κυριακή, Μαρτίου 10

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-PLAYOFFS: ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ-Α.Ο.ΠΡΟΝΝΟΙ

ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ ΠΟΟΚΑΠ - Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ  0-1

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΕΛΙΚΟ ΟΙ ΠΡΟΝΝΟΙ
Με το παιχνίδι Παπυργιακού-Πρόννων άνοιξε η αυλαία των playoffs του Πρωταθλήματος της Β΄ Κατηγορίας, με τους Πρόννους να παίρνουν μεγάλη νίκη με σκορ 1-0 από τον Παπυργιακό στο ΔΑΚ Αργοστολίου και να έχουν το πάνω χέρι για την πρόκρισή στον τελικό αλλά και την άνοδό τους στην Α΄ Κατηγορία από την προσεχή περίοδο. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με πολλές φάσεις αλλά και πολλές εντάσεις και δύναμη.
Στην αρχή οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στο α΄ μισό του ημιχρόνου πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο. Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν, έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους και τελικά κατάφεραν να φύγουν από το ΔΑΚ Αργοστολίου με ένα σπουδαίο όσο και δίκαιο «διπλό».
Φάσεις και γκολ
Μια καλή ατομική ενέργεια του Ερμάλ στο 3΄ που θα μπει στην περιοχή των Πρόννων, αλλά το πλασέ του θα περάσει ελάχιστα άουτ από την εστία του Ντούκα.
Στο 25΄ ένα σουτ από το ύψος της περιοχής του Τραυλού μετά από πάσα του Αλβάρο θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κουγιανού.

Στην συνέχεια και στο 35΄ μια λάθος συνεννόηση μεταξύ Κουγιανού-Τούρλα θα εκμεταλλευθεί ο Κυριάκος Κουρκουμέλης, αλλά ο νεαρός τερματοφύλακας του Παπυργιακού θα προλάβει και θα αποκρούσει την μπάλα.
Οι φιλοξενούμενοι στο 47΄ θα πετύχουν το «χρυσό» τους τέρμα όταν ο Αναγνώστης θα μπει στην περιοχή από αριστερά, θα πλασάρει τον Κουγιανό στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.
Άμεση ήταν η απάντηση των γηπεδούχων με μια καλή ευκαιρία αφού στο 48΄ο Ερμάλ με πολύ μακρινό σουτ θα στείλει την μπάλα να περάσει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ντούκα για να καταλήξει άουτ.
Σουτ του Ψαχούλια στο 50΄ θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ πάνω από τα δοκάρια του νεαρού τερματοφύλακα των Πρόννων.
Στο 52΄ ο Στάβερης θα σουτάρει περίπου από το ύψος του πέναλτι μετά από πάσα του Τραυλού, αλλά ο Κουγιανός θα διώξει εξαιρετικά σε κόρνερ.
Το σημείο που έκρινε κατά την άποψή μας τον αγώνα είναι το 53΄ όταν ο Τούρλας θα δεχτεί τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή κ. Αγγ. Βουτσινά και θα αποβληθεί για επικίνδυνο παιχνίδι πάνω στο Στάβερη. Έτσι, οι γηπεδούχοι θα συνεχίσουν και θα ολοκληρώσουν το παιχνίδι με δέκα παίκτες.
Στο 62΄ οι Πρόννοι χάνουν τη μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους όταν υπεπεσε σε πέναλτι ο Απέργης αποκρούοντας την μπάλα με το χέρι σε σέντρα του Αλβάρο. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Στάβερης όμως ο νεαρός τερματοφύλακας των γηπεδούχων Κουγιανός θα αποκρούσει την μπάλα με τα πόδια.

Ευκαιρία στο 65΄ για τους γηπεδούχους με τον Ψαχούλια να βγάζει κάθετη πάσα στον Ερμάλ, αυτός θα μπει στην περιοχή αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο Ντούκας.
Ένα κλέψιμο της μπάλας του Αλβάρο από τον Θ. Παγουλάτο, η κάθετη πάσα του θα βρει τον Αναγνώστη, το σουτ του οποίου θα περάσει λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κουγιανού.
Τέλος, στο 87΄ σε μια άτυχη στιγμή του παιχνιδιού ο Αναγνώστης θα συγκουστεί με τον Κουγιανό που πραγματοποιούσε έξοδο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και να αντικατασταθούν και οι δύο.
Με παρακαταθήκη το σπουδαίο αυτό «διπλό» οι Πρόννοι θα φιλοξενήσουν το μεθεπόμενο Σάββατο 23 Μαρτίου 2013 και το μόνο που χρειάζονται για να επιτύχουν το στόχο τους είναι άλλη μία νίκη. Σε περίπτωση νίκης του Παπυργιακού ή ισόπαλου αποτελέσματος σε αυτό το παιχνίδι θα πάμε σε τρίτο όπου εκεί θα αναδειχθεί οπωσδήποτε η μια ομάδα του τελικού.
Διαιτητής ο κ. Αγγ. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Μολφέτα Παν. και Κιόση Κων..
Οι συνθέσεις
ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ: (Π. Καρούσος), Κουγιανός (87' Κοκκόσης Απ.), Παγουλάτος Διον. (65' Κοκκόσης Ν.), Τόκος, Απέργης, Ψαχούλιας, Τζάκης, Ερμάλ, Παγουλάτος Θεοδ., Γεωργάκας, Μενεγάτος (70' Κουμαριώτης), Τούρλας.
ΠΡΟΝΝΟΙ: (Γ. Κουρκουμέλης), Ντούκας, Μπλιάμπτης, Χιόνης, Σολωμός, Κουρκουμέλης Σπ., Λιναρδάτος, Τραυλός, Αναγνώστης (87' Todorov), Αλβάρο, Κουρκουμέλης Κυρ., Στάβερης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου