Κυριακή, Απριλίου 21

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-PLAYOFFS:2ος ΤΕΛΙΚΟΣ Α.Ε.Κ.-Α.Ο.Κ.Ι.


Α.Ο.Κ.Ι.   Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 
2     2


    











ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ Η Α.Ε.Κ........ ΟΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΑ
Σε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου στο πλαίσιο του 2ου τελικού των playoffs του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας Α.Ο.Κ.Ι. και Α.Ε.Κ. αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 2-2.
Έτσι μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα τα πράγματα σε ότι αφορά τον πρωταθλητή παραμένουν ρευστά με τους "κιτρινόμαυρους" όμως αυτήν τη φορά να "κλέβουν" εκ νέου το πλεονέκτημα έδρας από τους "μελανόλευκους".
Στη συνέχεια και στον 3ο τελικό θεωρούμε ότι όλα είναι ανοικτά με την ομάδα του Σπ. Παπαδάτου να έχει ένα μικρό πλεονέκτημα αφού στέφεται πρωταθλήτρια με οποιαδήποτε νίκη ή ισοπαλία χωρίς σκορ. Αντίθετα αυτή του Γ. Τόγια εκτός της νίκης θέλει ισοπαλία με σκόρ πάνω από 1-1, δηλαδή 2-2, 3-3 κ.ο.κ.
Μια από τις αποκρούσεις του Αγκούσι
Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος με σκορ 1-1 οι ομάδες θα οδηγηθούν σε 4ο αγώνα.
Το σημερινό παιχνίδι ήταν όπως προαναφέραμε πολύ καλό με πολύ μεγάλη αγωνία ως προς την έκβαση του αποτελέσματος, τέσσερα γκολ, πολύ πάθος και δύναμη από τις δυο ομάδες. Μπορεί να έλειπαν οι πολλές φάσεις όμως η ποιότητα του ήταν αρκετά υψηλή και δικαιολογεί απόλυτα το δίκαιο της παρουσίας και των δυο σε αυτή την σειρά των τελικών.
Η κατοχή ήταν μοιρασμένη και η μπάλα κατέβαινε από την μια περιοχή στην άλλη με μεγάλη ταχύτητα δίνοντας μια παραπάνω ομορφιά στο παιχνίδι ευχαριστώντας παράλληλα τους θεατές με το θέαμα που προσέφεραν οι ποδοσφαιριστές.
Οι γηπεδούχοι με την γνωστή και πετυχημένη "συνταγή" των τελικών από τον Γ. Τόγια έδωσαν και πάλι χώρο στην αντίπαλο τους και για άλλη μια φορά ήταν "φωτιά" στις αντεπιθέσεις κυρίως με τον Γ. Βουκελάτο αλλά και τον Αλ. Πολλάτο.
Άννινος σε δράση
Από την άλλη στους φιλοξενούμενους διέκρινε κανείς ένα άγχος και μια νευρικότητα στις κινήσεις τους αλλά και στις επιλογές τους στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μπουν με μεγάλες αξιώσεις στην εστία του Αγκούσι.
Το αποτέλεσμα σύμφωνα με την παρουσία των δυο ομάδων θεωρούμε ότι είναι δίκαιο και τώρα όλα θα παιχθούν στον επόμενο αγώνα και στον 3ο τελικό αφού έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα αποτελέσματα παίζονται πολλά σενάρια που θα αναδείξουν πρωταθλήτρια την μια εκ των δυο ομάδων.
Η επόμενη Κυριακή λοιπόν μπορεί να βγάλει τον πρωταθλητή ή να στείλει τις ομάδες σε 4ο παιχνίδι.
Φάσεις και γκολ
To 1-0  με τον Γ. Βουκελάτο
Πριν καλά καλά ζεσταθούν οι ομάδες ο Α.Ο.Κ.Ι. θα πάρει κεφάλι στο σκορ και θα προηγηθεί 1-0.
Συγκεκριμένα είναι το 2' όταν ο Θαν. Μπαζάρογλου με έξυπνη κάθετη πάσα στην περιοχή της Α.Ε.Κ. θα βρει τον Γ. Βουκελάτο ο οποίος με ώραίο πλασέ στην κίνηση θα νικήσει τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Η Α.Ε.Κ. θα απαντήσει στο 10' με μια καλή φάση, όταν ο Πολλάκης θα πιάσει ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και τον εξαιρετικό Αγκούσι να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να διώχνει την μπάλα κόρνερ.
Σε μια προώθηση του Λούλουδα στο 31' θα υπάρξει απειλή για την εστία του Αγκούσι όμως το διαγώνιο συρτό σουτ του αμυντικού της Α.Ε.Κ. μέσα από την περιοχή και πλάγια θα καταλήξει ελάχιστα άουτ.
Η μεγάλη διπλή ευκαιρία του Βουκελάτου στο 33'
Μοναδική διπλή ευκαιρία θα χαθεί για τον Α.Ο.Κ.Ι. στο 33΄όταν ο Δημ. Πολλάτος με μια εκπληκτική ατομική προσπάθεια που ξεκίνησε από την άμυνα του, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, μπήκε στην περιοχή το σουτ όμως που επιχειρεί αποκρούεται εντυπωσιακά από τον Άννινο, στην επαναφορά της η μπάλα φτάνει στον Γ. Βουκελάτο που σουτάρει ενώ ο Άννινος βρίσκεται ακόμη στο έδαφος για να πεταχτεί και με νέα εκπληκτική απόκρουση να σώσει την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση.
Τελευταία φάση για το πρώτο ημίχρονο στο 40' με ένα διαγώνιο χλιαρό σουτ, υπό πίεση, του Π. Κουμαριώτη να αποκρούεται εύκολα από τον Αγκούσι.
Έτσι οι ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τους μελανόλευκους να είναι μπροστά στο σκορ 1-0.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν το ίδιο ενδιαφέρον με τις ομάδες να δίνουν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο για τη νίκη και το προβάδισμα για τον τίτλο.
Οι "μάχες" ήταν εντυπωσιακές και η αγωνία στο κατακόρυφο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.
O Mοσχονάς ισοφαρίζει σε 1-1 με εκτέλεση πέναλτι
Η ισοφάριση και το 1-1 για την Α.Ε.Κ. θα έρθει εν μέσω διαμαρτυριών των τυπικά γηπεδούχων όταν ο διαιτητής κ. Βουτσινάς θα σφυρίξει πέναλτι σε χέρι του Αλεξανδράτου μέσα στην περιοχή ύστερα από ωραία ενέργεια του Χασάη. Οι διαμαρτυρίες ήταν έντονες και ο διαιτητής συμβουλεύθηκε τον α' βοηθό κ. Ματιάτο χωρίς να υπάρξει όμως κάποια αλλαγή στην απόφαση του.
Το πέναλτι στη συνέχεια θα εκτελέσει εύστοχα ο Μοσχονάς στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Αγκούσι.
Στο 62΄οι γηπεδούχοι θα πάρουν εκ νέου "κεφάλι" στο σκορ 2-1 με ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέ του Κόμητα στην έξοδο του Άννινου ύστερα από καταπληκτική πάσα του Χαλιώτη στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων.
Μετά από 5' και συγκεκριμένα στο 67' οι "κιτρινόμαυροι" θα φέρουν το παιχνίδι και πάλι στα ίσα 2-2 με εντυπωσιακό πλασέ του Πολλάκη μέσα από την περιοχή στην απέναντι γωνία του Αγκούσι.
Δυνατές μονομαχίες ανάμεσα σε Μπαζάρογλου-Μοσχονά
Ο Αγκούσι στο 76' θα πέσει στην δεξιά του γωνία και θα αποκρούσει το επικίνδυνο δυνατό συρτό σουτ του Κρούτη λίγο μέσα από την περιοχή.
Μεγάλη και πάλι απόκρουση από τον Αγκούσι στο 78' όταν στο κόρνερ από δεξιά του Αντωνόπουλου η μπάλα θα φτάσει στην μικρή περιοχή, εκεί ο Χασάη θα πιάσει την εξ επαφής καρφωτή κεφαλιά με τον τερματοφύλακα του Α.Ο.Κ.Ι. να σώζει την εστία του από το 2-3. Στη συνέχεια η μπάλα θα φτάσει στον Λούλουδα αλλά το σουτ που επιχειρεί θα κοντράρει στα σώματα των αμυντικών και θα καταλήξει κόρνερ.
Χωρίς άλλη σημαντική φάση θα ολοκληρωθεί το παιχνίδι και οι ομάδες θα λύσουν τους "λογαριασμούς" τους στον τρίτο τελικό και πιθανόν ακόμη και σε τέταρτο.
Διαιτητής ο κ. Ν. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Ματιάτο και Δ. Βασιλόπουλο.
Οι συνθέσεις
Α.Ο.Κ.Ι.:(Γ. Τόγιας), Αγκούσι, Κλειτογιάννης, Πολλάτις Δημ., Αλεξανδράτος, Φωκάς, Κόμητας, Πολλάτος Αλ. (70' Μοντεσάντος), Μπαζάρογλου, Βουκελάτος, Χαλιώτης, Σπανός Ε..
Α.Ε.Κ.:(Σ. Παπαδάτος), Άννινος, Ψάλτης (83' Περιβολάρης), Κουμαριώτης Παν., Χασάη, Λούλουδας, Αντωνόπουλος, Πολλάκης, Κρούτη, Κοσμάτος, Μοσχονάς, Εμιλιάνο (46' Κούκλης).

ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου