Τετάρτη, Απριλίου 24

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-PLAYOFFS:ΣΤΑ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ "ΝΤΥΘΗΚΕ" Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΤΙΤΛΟΣ


Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ - Α.Ο.Κ.Ι.
1 - 0


    











ΤΟ ΠΗΡΕ ΑΗΤΤΗΤΗ Η Α.Ε.Κ. ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΝΕΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ  Α.Ο.Κ.Ι.
Σε έναν μέτριο 3ο τελικό, στην αυλαία του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, η Α.Ε.Κ. πανηγυρίζει τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της επικρατώντας επί ενός άξιου αντιπάλου, όπως ήταν ο Α.Ο.Κ.Ι., με σκορ 1-0.
Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας αφού και οι δυο ομάδες προσπαθούσαν κατ' αρχήν να διαφυλάξουν τις εστίες τους και από κεί και πέρα να πετύχουν κάποιο τέρμα και ουσιαστικά έτσι να “καθαρίσουν” τον τίτλο.
Αυτό το πέτυχε η Α.Ε.Κ. με το γκολ "ποίημα" του Πολλάκη στο 84'. Ένα γκολ που έφερε ξέφρενους πανηγυρισμούς στην πλευρά των πρωταθλητών και συγχρόνως ανακούφιση σε όλους.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και σε όλο το α΄ημίχρονο είχαν περισσότερη ώρα κατοχή της μπάλας, αλλά δεν εύρισκαν λύσεις απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Έτσι είχαν μια φλύαρη υπεροχή χωρίς να δημιουργεί προϋποθέσεις για κάτι καλό στην εστία του Αγκούσι.
Από την άλλη ο Α.Ο.Κ.Ι. και πάλι με το γνωστό του παιχνίδι, έκλεινε τους διαδρόμους προς την εστία, έδωσε γήπεδο στην αντίπαλό του, πίεζε πολύ στο κέντρο και δεν άφηνε τους παίκτες της Α.Ε.Κ. να κάνουν δημιουργικό παιχνίδι.
Στο β΄ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού ήταν κακή και αυτά που διέκρινε κανείς ήταν η δύναμη και το πάθος των ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων.

Σε αυτό το διάστημα ο Α.Ο.Κ.Ι. ήταν καλύτερος, πίεζε για να πετύχει κάποιο γκολ που θα του έδινε τον τίτλο, αλλά ποτέ δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός απέναντι στην εστία του Άννινου. Η Α.Ε.Κ. κοίταξε να διασφαλίσει κατ' αρχήν το 0-0 που της έδινε τον τίτλο και από κει και πέρα στις αντεπιθέσεις "έψαχνε" την ευκαιρία να πετύχει το γκολ που θα "καθάριζε" ουσιαστικά το πρωτάθλημα. Κάτι που, όπως προαναφέραμε, κατάφερε με τον Πολλάκη.
Οι φάσεις ήταν πολύ λίγες και ότι άξιζε από αυτό το παιχνίδι ήταν η γκολάρα του Μάκη Πολλάκη.
Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι οι δυο προπονητές περίμεναν πολλά περισσότερα από τις πρωτοκλασάτες μονάδες τους, που δεν τους δικαίωσαν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου ολοκλήρωσε αήττητη τις φετινές της υποχρεώσεις στον θεσμό και, σύμφωνα με την συνολική εικόνα της σε όλη την διάρκειά του, άξιζε τον τίτλο.

Ο Α.Ο.Κ.Ι. μπορεί να αισθάνεται πίκρα από την απώλεια του τίτλου, όμως θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος από την συνολική του προσπάθεια και τις πολύ καλές του εμφανίσεις στα playoffs.
Μακάρι να υπήρχαν δυο κούπες και να τις μοιραζόταν και οι δυο ομάδες αφού και η μια και η άλλη, το άξιζαν.
Εμείς θα συγχαρούμε τόσο την Α.Ε.Κ. για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος όσο και την ομάδα του Α.Ο.Κ.Ι. που στάθηκε αντάξια απέναντί της και σαν ίσος προς ίσο.
Φάσεις και γκολ
Παρ΄ ολίγο στο πρώτο λεπτό να αιφνιδιάσει η Α.Ε.Κ. σε μια φάση ίδια με το γκολ του Α.Ο.Κ.Ι. στον δεύτερο τελικό, όταν ο Μοσχονάς με παράλληλη πάσα από αριστερά, θα βρεί λίγο μέσα στην περιοχή τον Κουμαριώτη με το διαγώνιο σουτ του τελευταίου να καταλήγει λίγο άουτ.
Ο Α.Ο.Κ.Ι, θα απαντήσει με μια στημένη φάση στο 17' και συγκεκριμένα σε φάουλ του Μπαζάρογλου από αριστερά, η μπάλα θα φτάσει μέσα στην περιοχή στον αμαρκάριστο Αλ. Πολλάτο, αλλά η κεφαλιά του καταλήγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Άννινου.

Ένα δυνατό σουτ του Κρούτη λίγο έξω από την περιοχή στο 23' θα στείλει την μπάλα να κοντράρει στα σώματα των αμυντικών και στην συνέχεια να απομακρυνθεί από τον Χαλιώτη.
Νέα ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 30' με τον Δημ. Πολλάτο με ωραία σέντρα από δεξιά, να βρίσκει μέσα στην μικρή περιοχή τον αδελφό του Αλ. Πολλάτο αλλά ο τελευταίος να μην πιάνει καλά την κεφαλιά και έτσι αδύναμη όπως ήταν, η μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Άννινου.
Μια έξυπνη κάθετη πάσα στο 33΄του Κρούτη θα βρει σε καλή θέση τον Μοσχονά μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχειρεί καταλήγει ψηλά άουτ.
Με άλλη μια ευκαιρία για την γηπεδούχο θα ολοκληρωθεί το α' ημίχρονο με την σέντρα του Κοσμάτου μέσα στην περιοχή να βρίσκει τον Πολλάκη, αλλά το απ' ευθείας γυριστό σουτ που πραγματοποιεί καταλήγει άουτ.
Χωρίς σκορ θα ολοκληρωθεί το α΄45λεπτο και το παιχνίδι να κρέμεται σε μια "κλωστή" αφού στο δεύτερο ημίχρονο έγινε κακό και όποιος πετύχαινε το γκολ θα έβαζε τέλος στα όνειρα του αντιπάλου του.
Έτσι το μόνο που άξιζε, αφού έλειπαν οι καλές φάσεις, ήταν το εκπληκτικό σε εκτέλεση και δημιουργία γκολ του Πολλάκη.
Το παιχνίδι έγινε πολύ σκληρό και τα φάουλ διαδέχονταν το ένα το άλλο, ενώ οι συχνές διακοπές ανέκοπταν το ρυθμό και δεν παίχτηκε καθόλου ποδόσφαιρο. Αποτέλεσμα όλων αυτών να έχουμε δυο κόκκινες κάρτες, από μια σε κάθε ομάδα και συγκεκριμένα στο 59' όταν ο Αλεξανδράτος για τον Α.Ο.Κ.Ι. θα δει την δεύτερη κίτρινη του κ. Ν. Βουτσινά μετά από υπόδειξη του α΄ βοηθού για μια αψιμαχία που είχε με τον Κρούτη. Την ίδια τύχη θα έχει και ο Π. Κουμαριώτης από την Α.Ε.Κ. στο 62' σε μια νέα αψιμαχία με τον Χ. Φωκά.

ΓΚΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛ 1-0 στο 84' με ένα γκολ “ποίημα”, ένα εκπληκτικό γκολ του Μάκη Πολλάκη, όταν με "φωτοβολίδα" δέκα μέτρα και παραπάνω έξω από την περιοχή του Αγκούσι, που παρά την πολύ καλή του προσπάθεια, ήταν αδύνατον να αντιδράσει, θα στείλει την μπάλα στο αριστερό "Γ" της εστίας και στα δίχτυα του εξαιρετικού τερματοφύλακα του Α.Ο.Κ.Ι. χαρίζοντας ουσιαστικά τον τίτλο στην ομάδα του.
Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες και τους αρκετούς φίλους της ομάδας στην εξέδρα.
Ο Α.Ο.Κ.Ι. μέχρι το τέλος προσπαθούσε να μεταφέρει το παιχνίδι στην περιοχή του Άννινου με μεγάλες πάσες, αλλά δεν εύρισκε τις λύσεις απέναντι στην σφικτή άμυνα των γηπεδούχων που προσπαθούσε να απαντήσει με αντεπιθέσεις. Σε μια μάλιστα από αυτές στο 90+2, παραλίγο να πετύχει το 2-0 όταν, ο Πολλάκης θα κόψει την μπάλα παράλληλα μέσα στην περιοχή στον Κρούτη, αλλά το πλασέ του θα αποκρούσει εξαιρετικά προσωρινά ο Αγκούσι. Στη συνέχεια η μπάλα θα φτάσει και πάλι στον παίκτη της Α.Ε.Κ. που θα πασάρει στον Πολλάκη, ο οποίος θα υποδειχθεί σε θέση οφσάιτ.

Αυτή ήταν η τελευταία φάση του φετινού πρωταθλήματος. 
Με το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή τα πανηγύρια στήθηκαν για τα καλά τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου.
Το κοντράστ των συναισθημάτων ήταν διαφορετικό για την κάθε ομάδα. Χαρά και ικανοποίηση από την Α.Ε.Κ., ενώ η στεναχώρια και η απογοήτευση ήταν εμφανής στα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών του Α.Ο.Κ.Ι..

Τέλος, πρέπει να τονίσουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση και να συγχαρούμε και τις δυο ομάδες για τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό που επέδειξαν με την λήξη του αγώνα κόντρα σε κάποιους που προέβλεπαν ένταση. 
Διαιτητής ο κ. Ν. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Μενεγάτο και Δ. Βασιλόπουλο.
Οι συνθέσεις
Α.Ε.Κ.:(Σπ. Παπαδάτος), Άννινος, Ψάλτης (82' Ζάβαλης), Κούκλης, Χασάι, Λούλουδας, Αντωνόπουλος, Πολλάκης, Κρούτη, Κοσμάτος (91' Εμιλιάνο), Μοσχονάς (75' Περιβολάρης), Κουμαριώτης Π.. 
Α.Ο.Κ.Ι.:(Γ. Τόγιας), Αγκούσι, Πολλάτος Δημ., Κλειτογιάννης, Φωκάς, Χαλιώτης, Αλεξανδράτος, Σπανός Ε., Κόμητας, Πολλάτος Α. (73' Μοντεσάντος), Μπαζάρογλου, Βουκελάτος.
ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΝ 3ο ΤΕΛΙΚΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου