Παρασκευή, Ιουνίου 21

2.000 ευρώ στο ΝΟΑ από την Περιφέρεια αλλά αν ζητήσουμε.. συγνώμη!!!


Συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη χθες Τετάρτη 19/6 η Επιτροπή Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου κ. Διονύση Μυλωνά.
Η επιτροπή αποφάσισε την χρηματοδότηση μιας σειράς εκδηλώσεων διαφόρων συλλόγων στα νησιά της Περιφέρειας
Δώσαμε μια ματιά στις αποφάσεις και διαπιστώσαμε ότι σχεδόν όλες οι αποφάσεις ανεξαρτήτως νησιού ψηφιζόταν απ’όλα τα μέλη (ομόφωνα).
Στο 14ο Θέμα όμως «Τροποποίηση της  Απόφασης  25-3/2013  της  3ης   Συνεδρίασης της Επιτροπής Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού» μείναμε…. με ανοιχτό το στόμα.
Το θέμα αφορούσε την τροποποίηση μιας προηγούμενης απόφασης της επιτροπής για επιχορήγηση με το ποσόν των 2.188 ευρώ του Ναυτικού Ομίλου Αργοστολίου που θα εκπροσωπήσει την Κεφαλονιά και την Ελλάδα, άρα και τα Ιόνια Νησιά, στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο.
Χωρίς πολλές κουβέντες λοιπόν, μία σύμβουλος του κ. Σπύρου από τη Λευκάδα (η κ. Μαρία Καββαδά) και ένας σύμβουλος του κ. Μπεριάτου (ο κ. Άγγελος Βλάχος) επίσης από την Λευκάδα , ψήφισαν λευκό δίχως καμία αιτιολογία, όταν η Λευκάδα στην ίδια συνεδρίαση επιχορηγήθηκε για διάφορες απίθανες αθλητικές εκδηλώσεις.
Ο κ. Δημήτρης Καρύδης όμως από την Κέρκυρα , σύμβουλος της παράταξης του Περιφερειάρχη κ. Σπύρου αιτιολόγησε τη λευκή ψήφο του με την εξής πρωτοφανή αιτιολογία: «θα είναι θετική η ψήφος τουμόνο εφόσον υπάρξει γραπτή απάντηση από τη μεριά της Διοίκησης του Ναυτικού Ομίλου Αργοστολίου ότι θεωρεί το περσινό γεγονός στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΠΙΝ τουλάχιστον«ατυχές». Διαφορετικά η ψήφος του κου Καρύδη θα είναι αρνητική» !!!!
Κύριε Καρύδη με το συμπάθιο. Αν η συγνώμη είναι προφορικά δεν θα την δεχτείτε;
Σας ρωτάμε γιατί αν η ψήφος σας είναι αρνητική ….. θα βάλουμε τη γάτα μας να κλαίει !!! 
Κύριε Σπύρου δεν πάτε καλά εκεί στο Κορφού !!!!
Μετά από ένα χρόνο ζητάτε και τα ρέστα οι Κερκυραίοι από την πρωτοφανή προσβολή που κάνατε στο ΝΟΑ και κατ’επέκταση σε όλους τους Κεφαλονίτες πέρσι και ζητάτε φέτος «γραπτές συγνώμες» για να επιχορηγηθεί και να εκπροσωπήσει την Ελλάδα;
Δεν πάτε καθόλου καλά στην Κέρκυρα, πολύ περισσότερο όταν αυτές οι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ (από κάθε άποψη) δηλώσεις γίνονται δύο ημέρες πριν τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στην Κεφαλονιά !
Δεν μαζεύετε τους συμβούλους σας κε Σπύρου;
Δεν κατανοείτε ότι εκτρέφεται μια βεντέτα οι Κερκυραίοι που σε τελικά ανάλυση εσείς θα βγείτε οι χαμένοι;
Ή νομίζετε ότι όταν θα τεθεί ζήτημα διάλυσης της Περιφέρειας χαμένοι θα είναι οι Κεφαλονίτες αν θα πάνε στην Πάτρα;
Εσάς τους Κερκυραίους να δούμε που μετά τα μεγαλεία θα γίνετε…. επαρχεία της Ηπείρου και προάστιο στα Γιάννενα !!!
Για την ιστορία θα πούμε ότι από τα πρακτικά δεν προκύπτει αν αντέδρασε κάποιος εκ των άλλων 8 παρισταμένων συμβούλων και ιδιαίτερα ο μοναδικός Κεφαλονίτης Βαγγέλης Φιορεβάντες (ο άλλος Κεφαλονίτης μέλος της επιτροπής Θόδωρος Γαλιατσάτος ήταν απών).
Κε Σπύρου και κε Κουρή, αν δεν διαχωρίσετε τη θέση σας από τέτοιες εμπρηστικές και απαράδεκτες δηλώσεις θα είναι σιωπηρή συμφωνία.
Για του λόγου το αληθές απομονώσαμε τη σχετική απόφαση και τονισμένη την τοποθέτηση του συμβούλου του κ. Σπύρου.
Θέμα 14ο:  «Τροποποίηση της  Απόφασης  25-3/2013  της  3ης   Συνεδρίασης  της ΕπιτροπήςΤουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού»
Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κεφαλληνίας – Ιθάκης κ. Σωτήριος Κουρής αναπτύσσει το
14ο θέμα ημερήσιας διάταξης και καταθέτει γραπτή εισήγηση ως εξής:
Σας  ενημερώνουμε  ότι  ο  Ναυτικός  Όμιλος  Αργοστολίου,  έπειτα  από  σχετική αλληλογραφία, πρόκειται να συμμετάσχει με την ομάδα υδατοσφαίρισής του στους ευρωπαϊκούς αγώνες υδατοσφαίρισης, ως αποτέλεσμα της επιτυχημένης παρουσίας του στο ελληνικό πρωτάθλημα.  Η παρουσία των αθλητών στα διεθνή αγωνιστικά δρώμενα πρόκειται    να    προβάλλει    διεθνώς    την   περιοχή    μας    συμβάλλοντας    στην αναγνωρισιμότητα του τόπου μας και την προσέλκυση επισκεπτών.
Άλλωστε οι  πολλαπλές  διακρίσεις των  αθλητών του ΝΟΑ  συνετέλεσαν στο  να ακούγονται  διαρκώς τα  νησιά  μας  με  τον  πλέον  θετικό  τρόπο,  ενώ  και  οι  ίδιοι αποτέλεσαν   ιδανικούς   πρεσβευτές  του   τόπου   μας,   δημιουργώντας  επαφές   και διαφημίζοντας την περιοχή μας με τις επιτυχίες τους αλλά και την επικοινωνιακή τους παρουσία.
Ως εκ τούτου και δεδομένου του δια τοπικού χαρακτήρα της δράσης αυτής, ζητείται η έγκρισή σας για την τουριστική μας προβολή μέσω της συμμετοχής της ομάδας στους ευρωπαϊκούς αγώνες με αμφίεση που θα διαφημίζει τον τόπο μας. Συγκεκριμένα η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, προκειμένου να υποστηρίξει το διαφημιστικό της πρόγραμμα, σε μια προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης της προβολής του τόπου μας που ήδη επιτελείται μέσω της αγωνιστικής δράσης του ΝΟΑ, προτίθεται να φροντίσει για την εξασφάλιση των κάτωθι εξόδων,- που αποτελούν μέρος της συνολικής δαπάνης καθώς τα λοιπά έξοδα(μεταφορά, διαμονή, σίτιση, αμοιβές συνοδών προπονητών κτλ) θα καλυφθούν από τον ΝΟΑ:. 
Δαπάνη  κάλυψης  των  εμφανίσεων  της  ομάδας  στους  ευρωπαϊκούς αγώνες και συγκεκριμένα τα εξής (χρώματος blue – royal):
o 25 τεμάχια είδος Αθλητική φόρμα  άνω και κάτω μέρος της – (μεγέθη 15 L, 5 XL και XXL), ποσού625,00€
o 25 τεμάχια είδος Μπουρνούζι (μεγέθη 15 L, 5 XL και 5 XXL), ποσού 425,00€
o 25 τεμάχια είδος Μπουφάν (μεγέθη 15 L, 5 XL και  XXL), ποσού 675,00€
o 25 τσάντες ταξιδίου 463,00€
Συνολικός  Προϋπολογισμός:      2.188,00€.  Όλα  τα  παραπάνω  θα  φέρουν  την επωνυμία του Φορέα μας.
Στα ανωτέρω ποσά συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ. Η εκδήλωση θα χρηματοδοτηθεί από τις πιστώσεις για τουριστική προβολή της Π.Ε. Κεφαλληνίας για το έτος 2013 και βάσει του προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (βλ. Πρακτικό 14/30-10-2012 της Επιτροπής Τουρισμού,Αθλητισμού και Πολιτισμού της Π.Ι.Ν.)
Ζητείται η έγκρισή σας για την συμμετοχή μας.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ
Μετά  την  εισήγηση  του  θέματος  ακολούθησε  διαλογική  συζήτηση  και  το  λόγο έλαβαν όλα τα μέλη της Επιτροπής. Το τακτικό μέλος της Επιτροπής ΤΑΠ κα Μαρία Καββαδά,   το   τακτικό   μέλος   της  Επιτροπής   κος   Άγγελος   Βλάχος   και   το Αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής κος ΙωάννηςΚορφιάτης ψήφισαν λευκό.
Το τακτικό μέλος της Επιτροπής κος Δημήτρης Καρύδης εξέφρασε ότι θα είναι θετική η ψήφος του μόνο εφόσον υπάρξει γραπτή απάντηση από τη μεριά της Διοίκησης του Ναυτικού ΟμίλουΑργοστολίου ότι θεωρεί το περσινό γεγονός στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΠΙΝ τουλάχιστον«ατυχές». Διαφορετικά η ψήφος του κου Καρύδη θα είναι αρνητική.
Κατόπιν η Επιτροπή Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού της ΠΙΝ έλαβε την παρακάτω απόφαση:
ΑΠΟΦΑΣΗ
Ύστερα από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβαν υπόψη τους τα παραπάνω και τις σχετικές διατάξεις τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού ενέκριναν ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ την τροποποίηση της Απόφασης 25-3/2013 της
3ης   Συνεδρίασης της Επιτροπής Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, όπως η ανωτέρω εισήγηση.
Η παραπάνω απόφαση έλαβε αριθμό 52  6 / 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου