Κυριακή, Ιουνίου 23

FIFA U-20 Turkey 2013: Μεξικό-Ελλάδα 1-2!

Ντεμπούτο ονειρεμένο για την Εθνική Ομάδα Κ-20 στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Νέων 2013 που διεξάγεται στην Τουρκία. Με γκολ του Δημήτρη Κολοβού στο 89' επικράτησε 2-1 του Μεξικού στην πρεμιέρα της στη διοργάνωση. Το σκορ στην παρθενική εμφάνιση της ελληνικής ομάδας σε τέτοια διοργάνωση είχε ανοίξει στο 16ο λεπτό ο Ανδρέας Μπουχαλάκης.

Το Μεξικό ξεκίνησε τον αγώνα πολύ δυνατά και πίεσε στο πρώτο 15λεπτο την Εθνική μας και χρειάστηκε ο Στέφανος Καπίνο, αλλά και οι αμυντικοί μας, να προσπαθήσουν αρκετά για να περιορίσουν τους αντιπάλους.
Στην πρώτη φάση της στον αγώνα η Εθνική κατάφερε να αιφνιδιάσει τους Μεξικανούς. Ο Καπίνο με απίθανα αντανακλαστικά σταμάτησε σουτ του Κορόνα και ο Σταφυλίδης έδιωξε πάνω από τη γραμμή κεφαλιά του Μπρισένο και η μπάλα απομακρύνθηκε προς τον Γιαννιώτα. Ο νεαρός επιθετικός τράβηξε την άμυνα πάνω του, έδωσε στον Κουρμπέλη κι αυτός στην πλάτη της άμυνας στον Διαμαντάκο που γύρισε με τη μία τη μπάλα στον Μπουχαλάκη. Ο υψηλόσωμος μέσος με πλασέ με τη μία έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Σάντσεζ.
Οι Μεξικανοί πέρασαν στην αντεπίθεση και μας πίεσαν. Τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 40ο λεπτό, με απίθανη απευθείας εκτέλεση του Εσπερικουέτα, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στο αριστερό "Γ" του Καπίνο, που ήταν αδύνατο να αντιδράσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική μπήκε δυνατά και απείλησε τους Μεξικανούς. Αρχικά με τον Μπάλλα, του οποίου το μακρινό σουτ που κατευθυνόταν στα δίχτυα έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Σάντσεζ. Και στη συνέχεια με τον Διαμαντάκο, ο οποίος από καταπλητική πάσα του Γιαννιώτα βγήκε απέναντι στον Σάντσεζ, αλλά δύο φορές ο Μεξικανός πορτιέρο τον νίκησε.
Μετά ήταν σειρά του Καπίνο να αναλάβει δράση. Με απίστευτη εκτίναξη απομάκρυνε σε κόρνερ δυνατό σουτ του Κορόνα ενώ στο 86ο λεπτό σε τετ α τετ με τον Λόπεζ του αρνήθηκε την ισοφάριση.
Αλλά η Εθνική δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στο 89ο λεπτό ο Δημήτρης Κολοβός έγινε κάτοχος της μπάλας στην κορυφή της περιοχής, χόρεψε τρεις αμυντικούς, ξεμαρκαρίστηκε και με σουτ-φωοτοβολίδα στο δεξί "Γ" του Σάντσεζ την έστειλε στα δίχτυα, δίνοντας στην Εθνική Κ-20 τη νίκη στην παρθενική της εμφάνιση σε Μουντιάλ Νέων.
Ο διαιτητής Πίτερ Ο’Λίρι από τη Νέα Ζηλανδία παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τον Στέφανο Καπίνο.
ΜΕΞΙΚΟ: Σάντσεζ- Μαρίν, Μπρισένο, Χερνάντεζ, Εσπερικουέτα, Μπουένο, Κορόνα, Αμπέλα, Τρεβίνο (79’ Φαν Ράνκιν), Λούνα (59’ Λόπεζ), Εσκομπόζα (65’ Γκονζάλεζ).
ΕΛΛΑΔΑ: Καπίνο- Κωνσταντινίδης, Σταφυλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπουγαΐδης, Μπάλλας, Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης (68’ Φουρλάνος), Κολοβός, Γιαννιώτας (79’ Λυκογιάννης), Διαμαντάκος (85’ Ράνος).
Δηλώσεις Κ. Τσάνα
Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Τσάνας μετά τη λήξη του αγώνα πρεμιέρα της Εθνικής Κ-20 με το Μεξικό για την τελική φάση του Μουντιάλ Νέων 2013, μίλησε στο epo.gr και μεταξύ άλλων δήλωσε.

Κώστας Τσάνας: «Πρόκειται για μια σημαντική νίκη. Ωστόσο, δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα βήμα για την ομάδα μας. Απλώς στην πρεμιέρα της διοργάνωσης κάναμε αυτό που επιθυμούσαμε απέναντι σε έναν αντίπαλο εξαιρετικά ισχυρό και από τα φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης. 
Οφείλουμε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και προσγειωμένοι. Να δουλέψουμε με συνέπεια και τον ίδιο ζήλο που έχουμε δειξει μέχρι τώρα, γιατί και ο επόμενος αντίπαλος είναι ιδιαίτερα ισχυρός. Οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την εμφάνισή τους και τον τρόπο που αγωνίστηκαν προσηλωμένοι στο πλάνο και τους ρόλους τους. Σε αυτές τις ηλικίες και ιδίως για εμάς που είμαστε πρωτάρηδες σε τέτοιες διοργανώσεις δεν είναι εύκολο να επιδείξουν οι παίκτες τέτοια ηρεμία, ψυχραιμία, ωριμότητα και συνέπεια σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Τα παιδιά μας τα κατάφεραν και τους αξίζουν πολλά μπράβο. Όπως προανέφερα έγινε ένα βήμα και τώρα απομένουν άλλα δύο για να εκπληρώσουμε τον στόχο μας που είναι η πρόκριση στη φάση των νοκ-άουτ αγώνων».

Δηλώσεις διεθνών μας
Οι Ανδρέας Μπουχαλάκης, Δημήτρης Κολοβός, Δημήτρης Κουρμπέλης και Μαυρουδής Μπουγαΐδης μετά τη λήξη του αγώνα με το Μεξικό μίλησαν στο epo.gr για την παρθενική εμφάνιση και νίκη της Εθνικής Κ-20 σε τελική φάση Μουντιάλ Νέων.
Ανδρέας Μπουχαλάκης: Πιστεύω ότι κάναμε ένα πολύ σοβαρό παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι ένα από τα φαβορί για τον τίτλο. Μπήκαμε χωρίς άγχος στον αγώνα γιατί πιστεύουμε στην ομάδα μας και στις δυνατότητές της. Αυτή η εμφάνιση και η νίκη αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δικαίως συμπεριλαμβανόμαστε μεταξύ των καλύτερων ευρωπαϊκών ομάδων και αξίζουμε τη συμμετοχή μας στην τελική φάση του Μουντιάλ. 
Δημήτρης Κολοβός: Χάρηκα ιδιαίτερα για τη νίκη της ομάδας μου και λιγότερο γιατί έτυχε να είμαι εγώ ο σκόρερ του νικητήριου γκολ. Αυτό που μετράει πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα και αυτό αποδείξαμε ότι είμαστε, ομάδα, πρώτ’ απ’ όλα. Ωστόσο, αυτό το ματς ανήκει στο παρελθόν και πλέον από αύριο μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την επόμενη αναμέτρηση με αντίπαλο το Μάλι την ερχόμενη Τρίτη. 
Δημήτρης Κουρμπέλης: Είμαστε χαρούμενοι που η πρεμιέρα μας σε Μουντιάλ Νέων συνοδεύτηκε με νίκη επί ενόςς εξαιρετικού αντιπάλου. Δώσαμε και την ψυχή μας σε έναν απαιτητικό αγώνα για να εκπροσωπήσουμε επάξια τη χώρα μας και να αποδείξουμε στους εαυτούς μας ότι είμαστε καλοί ποδοσφαιριστές και έχουμε συγκροτήσει μια αξιόλογη ομάδα. Ωστόσο, για να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της επιτυχίας μας οφείλουμε να νικήσουμε στον επόμενο αγώνα το Μάλι και να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά την πρόκρισή σας στη φάση των «16» που είναι και ο βασικός μας στόχος. 
Μαυρουδής Μπουγαΐδης: Σε καμία περίπτωση δεν φοβηθήκαμε τον αντίπαλο. Αντιθέτως από την αρχή του αγώνα προσπαθήσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να επιδιώωξουμε τη νίκη, πράγμα που αυτή η ομάδα εδώ και τέσσερα χρόνια έχει μάθει να κάνει. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, αλλά δεν πετάμε στα σύννεφα. Παραμένουμε προσγειωμένοι και προσηλωμένοι γιατί αυτή η νίκη δεν θα έχει νόημα αν δεν συνοδευτεί με άλλες επιτυχίες άμεσα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου