Παρασκευή, Ιουνίου 28

FIFA U-20 Turkey 2013: Δηλώσεις Κώστα Τσάνα και παικτών


Κώστας Τσάνας:
Ιδιαίτερα χαρούμενος δήλωσε ο Ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Τσάνας στο epo.gr λίγη ώρα μετά τη λήξη του αγώνα της Εθνικής Κ-20 με αντίπαλο την Παραγουάη και την πρόκριση στις 16 κορυφαίες ομάδες του Μουντιάλ Νέων 2013.
«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι γιατί καταφέραμε να εκπληρώσουμε στο έπακρο τον πρώτο μας στόχο, που δεν ήταν άλλος από την πρόκρισή μας στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου.
Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι, θέλαμε, μπορούσαμε και έπρεπε να το κερδίσουμε, αλλά μας έλειψε το καθαρό μυαλό σε μία φάση. Είχαμε τον πλήρη έλεγχο, δεν αφήσαμε πολλά περιθώρια στον αντίπαλο, παίξαμε πολύ καλά, όμως δεχτήκαμε την ισοφάριση από μια στιγμιαία αδράνεια.
Εφόσον θέλουμε να προχωρήσουμε στη διοργάνωση, τέτοιες στιγμές όπως αυτή που δεχτήκαμε το γκολ, πρέπει να τις ελαχιστοποιήσουμε, για να μην πω εξαφανίσουμε. Για μένα το γεγονός ότι, μετά τη λήξη κι ενώ είχαμε προκριθεί και μάλιστα ως πρώτοι από τον όμιλο, τα παιδιά ήταν στενοχωρημένα και με χαμηλωμένα κεφάλια λες και είχαμε αποκλειστεί, δείχνει πολλά. Απεικονίζει τι συμβαίνει εντός της ομάδας, ποιές είναι οι φιλοδοξίες και οι στόχοι τους και εκτιμώ ότι πρόκειται για πολύ σημαντικό και θετικό σημάδι για την περαιτέρω παρουσία μας στη διοργάνωση αυτή.
Πλέον, επιστρέφουμε στο Γκαζιαντέπ, την πόλη από την οποία ξεκινήσαμε αυτήν την προσπάθεια και περιμένουμε να μάθουμε τον αντίπαλό μας. Δεν σημαίνει απολύτως τίποτα ότι εμείς πάμε ως πρώτοι και η ομάδα που θα βρούμε απέναντί μας θα έχει περάσει ως τρίτη. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και οφείλουμε τον προσήκοντα σεβασμό απέναντι σε όλες τις ομάδες, πρέπει να δείξουμε την ίδια αυτοσυγκέντρωση και πειθαρχία που είχαμε μέχρι τώρα».
Παίκτες:
Οι Κώστας Σταφυλίδης, Δημήτρης Διαμαντάκος και Σπύρος Φουρλάνος μίλησαν στο epo.gr λίγη ώρα μετά τη λήξη του αγώνα της Εθνικής Κ-20 με αντίπαλο την Παραγουάη που έφερε την ομάδα μας στους «16» του Μουντιάλ Νέων της Τουρκίας.
Κώστας ΣταφυλίδηςΚώστας Σταφυλίδης: "Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία, αποτέλεσμα της πολύ σκληρής και καλής δουλειάς που γίνεται σε αυτήν την ομάδα εδώ και χρόνια. Αναλογιζόμενος κάποιος ότι παίζουμε σε τέτοια διοργάνωση με τόσο υψηλό επίπεδο για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου μπορεί να αντιληφθεί πόσο μεγάλο είναι το επίτευγμά μας. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, στους προπονητές μας και σε όσους μας στηρίζουν σε αυτήν την προσπάθεια. Σήμερα θα γιορτάσουμε όσο μπορούμε την επιτυχία μας και από αύριο ξανά στο γήπεδο για τη συνέχεια της πορείας μας".
Δημήτρης Διαμαντάκος
Δημήτρης Διαμαντάκος: "Δείξαμε από την πρώτη ημέρα της παρουσίας μας στη διοργάνωση ότι δεν ήρθαμε απλώς για τη συμμετοχή. Κατά τη γνώμη μου η ομάδα δίκαια πήρε την πρόκριση στους 16 καλύτερους του κόσμου και μάλιστα ως πρώτη από τον όμιλο. Λένε ότι... τρώγοντας ανοίγει η όρεξη και αυτό συμβαίνει και με μας. Απλώς κάναμε το πρώτο μέρος της δουλειάς για την οποία ήρθαμε στην Τουρκία. Τώρα κοιτάμε μπροστά και ετοιμαζόμαστε για ακόμη καλύτερα πράγματα. Έχουμε δικαίωμα στο όνειρο, γιατί δουλεύουμε σκληρά και με συνέπεια. Είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Ελπίζω να δώσουμε ακόμη περισσότερη χαρά στους Έλληνες φιλάθλους".
Σπύρος ΦουρλάνοςΣπύρος Φουρλάνος: "Κάναμε το πρώτο βήμα στην πορεία που θέλουμε να διαγράψουμε και στο Μουντιάλ Νέων. Ασφαλώς είμαι μια σημαντική επιτυχία, αλλά η ομάδα μας έχει τέτοιο χαρακτήρα, κάτι που έχει αποδείξει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, που δεν της αρκούν τα λίγα. Θέλουμε περισσότερα αφού τα αξίζουμε. Μπορεί να μην μας υπολόγιζαν ιδιαίτερα όταν ήρθαμε στην Τουρκία, αλλά εκτιμώ πως όλοι πήραν το μήνυμα. Δεν ήρθαμε απλώς για να δώσουμε τρεις αγώνες και να φύγουμε. Ήρθαμε για να αφήσουμε το στίγμα μας και να δείξουμε για άλλη μια φορά ποιές είναι οι πραγματικές δυνατότητες των Ελλήνων ποδοσφαιριστών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου