Δευτέρα, Ιουλίου 29

15ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ: Ήττα (5-9) από την Αυστραλία, για την 5η θέση τώρα οι Γυναίκες

bcn4

Την ήττα με 9-5 από την Αυστραλία γνώρισε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών, στα προημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και θα περιοριστεί τώρα να αγωνιστεί για μια θέση μεταξύ 5ης και 8ης.
Μια ήττα που ήλθε απέναντι σε έναν ανώτερο, όπως παρουσιάστηκαν σήμερα οι ομάδες, αντίπαλο, που εκμεταλλεύτηκε το μεγάλο του όπλο (κόντρα), σε συνδυασμό με την χαρακτηριστική αστοχία των διεθνών μας στην παίκτρια παραπάνω (2/8), αλλά και τα πολλά μας λάθη.
Η Αυστραλία προηγήθηκε 4-1 αρχές της δεύτερης περιόδου, με την Αντιγόνη Ρουμπέση να ξαναβάζει την Εθνική στο παιχνίδι (4-3) στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, χωρίς όμως συνέχεια και παρά την προσωρινή μείωση του σκορ (6-4) από την Αλεξάνδρα Ασημάκη.
Η τελευταία περίοδος ήταν το ίδιο καταστροφική όπως και η πρώτη, η Άπελ 4.15’’ και η Νοξ 3.42’’, έβαλαν τέλος στις όποιες ελπίδες, με την Ρουμπέση απλώς να μειώνει στο τέλος (0.32’’).
Ιδιαίτερα ανεκτική η διαιτησία στο σκληρό έως αντιαθλητικό κάποιες φορές παιχνίδι των "καγκουρό".
Η Εθνική μας λοιπόν, μετά από δύο συνεχόμενα Παγκόσμια πρωταθλήματα, το 2009 στη Ρώμη (4η) και το 2011 στη Σαγκάη (χρυσό), βρίσκεται εκτός 4άδας και το καλύτερο που μπορεί να κάνει πλέον είναι να διεκδικήσει την 5η θέση, που είναι και η τρίτη καλύτερη μας σε αντίστοιχη διοργάνωση (1998 Περθ, 2005 Μόντρεαλ).
Για να γίνει εφικτό αυτό, χρειάζεται πρώτα να κερδίσουμε τον Καναδά την Τετάρτη (16.30) που ηττήθηκε νωρίτερα εύκολα και καθαρά από τη Ρωσία (17-9).
Η ήττα από την Αυστραλία ήταν 32η σε 46 παιχνίδια (10 νίκες, 4 ισοπαλίες) και η 2η σε 4 παιχνίδια Παγκοσμίου πρωταθλήματος (δύο νίκες μας, 10-8 το 2005, 4-3 το 2009).
Η εξέλιξη
Α’ 8ΛΕΠΤΟ: 1-0 Σάουθερν (πέναλτι), 1-1 Αβραμίδου (π/π), 2-1 Ουέμπστερ (κόντρα), 3-1 Μακ Γκι (κόντρα)
Β’ 8ΛΕΠΤΟ: 4-1 Μακ Γκι (π/π), 4-2 Αβραμίδου (περιφέρεια)
Γ’ 8ΛΕΠΤΟ: 4-3 Ρουμπέση (περιφέρεια), 5-3 Κνοξ (π/π), 6-3 Σάουθερν (π/π), 6-4 Ασημάκη (φουνταριστός)
Δ’ 8ΛΕΠΤΟ: 7-4 Ουέμπστερ (περιφέρεια), 8-4 Άπελ (φουνταριστός), 9-4 Νοξ (κόντρα), 9-5 Ρουμπέση (π/π)
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ
(3-1, 1-1, 2-2, 3-1)
Αυστραλία (Γκρεγκ Μακ Φάντεν): Μπάρτα, Άπελ 1, Μπάκλινγκ, Λίνκολν – Σμιθ, Μπίσοπ, Νοξ 2, Ουέμπστερ Ρ. 2, Μακ Γκι 2, Αραντσίνι, Σάουθερν 2, Γκόφερς, Ζαγκάμι, Γουόκεφιλντ
3/6 π/π, 1/1 πέναλτι, 3 κόντρα, 1 φουνταριστός, 1 περιφέρεια
Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά, Διαμαντοπούλου Β., Ψούνη, Πλευρίτου Μαργ., Αβραμίδου 2, Ασημάκη 1, Ρουμπέση 2, Κότσια, Μανωλιουδάκη, Πλευρίτου Ελ., Μπενέκου Άλκ., Διαμαντοπούλου Χρ.
2/8 π/π, 1 φουνταριστός, 2 περιφέρεια
Διαιτητές: Μπόρις Μαργκέτα (Σλοβενία), Άντριαν Αλεξαντρέσκου (Ρουμανία)
MORFESIS6

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗΣ: Αναγνώριση της ανωτερότητας της Αυστραλίας.... "Χτίζουμε κάτι καινούριο", είπε ο Γιώργος Μορφέσης

Δίκαιη χαρακτήρισαν τεχνική ηγεσία και πολίστριες μας, τη νίκη της Αυστραλίας επί της Εθνικής μας ομάδας με 9-5 στα προημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βαρκελώνης.
Γιώργος Μορφέσης : "Ήταν καλύτερες μας σε όλα οι Αυστραλέζες, κυρίως στη φυσική κατάσταση και στη δύναμη. Εμείς πετάξαμε στο κενό το πρώτο και τέταρτο οκτάλεπτο και δίκαια επικράτησαν. Αφήσαμε να κάνουν σουτ από μακριά και στον αιφνιδιασμό, δεν εκμεταλλευτήκαμε τον παίκτη παραπάνω και είχαμε κάποιες τσάμπα χαμένες  μπαλιές, που μας κόστισαν. Έχουμε νέα ομάδα, αποκτούν εμπειρίες οι μικρές και τώρα ξανά κόντρα στον Καναδά, αλλά με διαφορετική ψυχολογία, έχουμε ακόμη στόχο, που είναι η 5η θέση και δεν πρέπει να απογοητευόμαστε, όταν μάλιστα φτιάχνουμε κάτι καινούργιο".
Αλεξάνδρα Ασημάκη: "Ήταν καλύτερη, πιο ισορροπημένη  ομάδα από εμάς, είχαν σε όλα αλληλοκάλυψη και φυσική κατάσταση, δεν παίξαμε καθόλου καλά και χάσαμε, αφου πέταξαμε τσάμπα το πρώτο οκτάλεπτο. Είμαστε νάα ομάδα, που θέλει πολύ δουλειά ακόμη για να δέσει, ώστε να ξανά βρεθούμε ψηλά. Θα παίξουμε και πάλι με τον Καναδά, τον οποίο έπρεπε να κερδίσουμε στον όμιλο για να αποφύγουμε την Ιταλία και την Αυστραλία και αυτό σίγουρα μας στοίχισε, αφού οι Αυστραλέζες είχαν μόνο ένα δύσκολο παιχνίδι, πριν από το δικό μας αυτό με την Κίνα. Δουλεύουμε και συνεχίζουμε."
   Αντιγόνη Ρουμπέση: "Όπως και να το κάνουμε ήταν πολύ καλύτερη ομάδα από μας η Αυστραλία. Από την πλευρά  μας δεν ανταποκριθήκαμε όπως έπρεπε στις απαιτήσεις του παιχνιδιού, δεν παίξαμε και δίκαια χάσαμε".
(Δηλώσεις στον απεσταλμένο του ΠΣΑΤ Μάκη Τσίλκο)
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου