Τρίτη, Ιουλίου 23

Με το δεξί η Εθνική στο Παγκόσμιο 6-4 το Μαυροβούνιο.


Σπουδαία εμφάνιση και τεράστιας σημασίας νίκη με 6-4 επί του Μαυροβουνίου πέτυχε το πρωί στη Βαρκελώνη η Εθνική μας ομάδα, στην πρεμιέρα των αγώνων των Ανδρών για το 15ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Νίκη που αφενός την βάζει σε ρόλο οδηγού στον Όμιλο της (Α’), αφετέρου προσδίδει μεγάλη αξία στην επιτυχία της επί ενός αντιπάλου που πρωταγωνιστεί στην Παγκόσμια υδατοσφαίριση.
Ήταν όντως εντυπωσιακή η Εθνική μας που πέτυχε και τα 6 της γκολ με πλεονέκτημα στον παίκτη παραπάνω. Εκεί όπου (6/12) αν ήταν περισσότερο προσεκτική μπουρούσε να κάνει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στον αντίπαλο.
ethnikiandron888
Έναν αντίπαλο που βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα του πολύ καλού Κώστα Τσαλκάνη, μόλις μετά από 22’ και 46’’, με πέναλτι μάλιστα (Ίβοβιτς), μειώνοντας σε 4-1 (1.14’’ του τρίτου 8λέπτου)! Η αποθέωση της ελληνικής άμυνας.
Το γκολ (6-1) του Μανώλη Μυλωνάκη που σμπαράλιασε την άμυνα των Μαυροβούνιων (3 γκολ), 6.54’’ πριν το τέλος του αγώνα, ουσιαστικά έβαλε ταφόπλακα στα όποια όνειρα είχαν οι αντίπαλοι μας στην τελευταία περίοδο, όταν ο Σάκης Κεχαγιάς διαχειρίστηκε με μαεστρία το χρόνο.
Στην παρθενική αναμέτρηση των δύο Εθνικών ομάδων σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα (3η σε σύνολο 19 παιχνιδιών), η Ελλάδα πιστοποίησε την καλή αγωνιστική της κατάσταση το τελευταίο χρονικό διάστημα, αποδεικνύοντας ότι κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν τα καλά αποτελέσματα της στα τουρνουά προετοιμασίας, μεταξύ των οποίων και η ισοπαλία (6-6) με το Μαυροβούνιο στη Λαμία.
Η Εξέλιξη του αγώνα
Α’ 8επτο: Χ
Β’ 8λεπτο: 0-1 Κολόμβος (π/π), 0-2 Μυλωνάκης (π/π), 0-3 Δελακάς (π/π)
Γ’ 8λεπτο: 0-4 Φουντούλης (π/π), 1-4 Ίβοβιτς (πέναλτι), 1-5 Μυλωνάκης (π/π)
Δ’ 8λεπτο: 1-6 Μυλωνάκης (π/π), 2-6 Ίβοβιτς (περιφέρεια), 3-6 Γιάνοβιτς Ν. (π/π), 4-6 Ίβοβιτς (κόντρα)
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ – ΕΛΛΑΔΑ 4-6
(0-0, 0-3, 1-2, 3-1)
Μαυροβούνιο (Ράνκο Πέροβιτς): Σκεπάνοβιτς, Μπργκούλιαν Ντρ., Πάσκοβιτς, Πέτροβιτς, Μπργκούλιαν Ντ., Κρουσιγιά, Γιάνοβιτς Μλ., Γιάνοβιτς Ν. 1, Ίβοβιτς 3, Μίσιτς, Κλίκοβατς, Γιόκιτς
1/9 π/π, 1/1 πέναλτι, 1 περιφέρεια, 1 κόντρα
ΕΛΛΑΔΑ (Σάκης Κεχαγιάς): Τσαλκάνης, Μυλωνάκης 3, Γούβης, Γεννηδουνιάς, Φουντούλης 1, Ποντικέας, Αφρουδάκης Χρ., Δελακάς 1, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης
6/12 π/π
Διαιτητές: Άντριαν Αλεξαντρέσκου (Ρουμανία) – Σεργκέι Ναούμοφ (Ρωσία)
Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής, την Τετάρτη (21.10 Νέα Ζηλανδία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου