Τρίτη, Ιουλίου 23

Σοϊλεμές: «Προχωράμε βήμα-βήμα»


Μετά την πρόκριση της Εθνικής Άμμου στην τελική φάση του Euro Beach Soccer League, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Στέφανος Σοϊλεμές μίλησε στο epo.gr για την εμπειρία του από το τουρνουά της Χάγης, τα αγωνιστικά πλεονεκτήματα της Εθνικής, αλλά και τους στόχους της ελληνικής ομάδας στα τελικά της Ισπανίας.
-Πώς ήταν η εμπειρία σας στο τουρνουά της Χάγης;«Καταρχήν, οφείλω να αναφέρω ότι ήταν ένα άρτια οργανωμένο τουρνουά. Όταν όλα κυλούν ομαλά σε οργανωτικό επίπεδο, η ομάδα εστιάζει στο αγωνιστικό κομμάτι και μόνο, που είναι και το πιο σημαντικό. Εμείς ταξιδέψαμε στη Χάγη με μόνο στόχο την πρόκριση. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που το πετύχαμε, τερματίζοντας πρώτοι στη βαθμολογία του ομίλου με τρεις νίκες».
-Ποια είναι η άποψή σας για το αγωνιστικό πρόσωπο που έδειξε η Εθνική μας;«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το πρόσωπο που δείξαμε στο τουρνουά. Ήμασταν ανταγωνιστικοί και αποδείξαμε ότι έχουμε την ικανότητα να σταθούμε επάξια σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Συνολικά, ήταν μια εμπειρία που θα βοηθήσει σημαντικά στον τομέα της ψυχολογίας, αλλά και στον αγωνιστικό τομέα, καθώς μας δόθηκε η ευκαιρία να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα».
-Ποιο αγωνιστικό στοιχείο είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Εθνικής μας;«Προσωπικά, πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας. Το δυνατό σημείο που μας χαρακτηρίζει είναι η ομαδικότητα. Στην ουσία, όλοι οι παίκτες διακρίνονται μέσα από την επιτυχία της ομάδας. Δεν είναι τυχαίο πως όλοι οι ποδοσφαιριστές σκοράρουν. Αυτός είναι ο τρόπος που δουλεύουμε, ώστε να φτάνουν όλοι στο γκολ, χωρίς, φυσικά, να παραγνωρίζουμε τη σημαντικότητα της αμυντικής λειτουργίας».
-Η συνέχεια θα είναι πιο δύσκολη, πάντως…
«Πλέον, έχουμε μπροστά μας δύο εβδομάδες για να προετοιμαστούμε για το τουρνουά της Ισπανίας, στο οποίο θα διεκδικήσουμε μια θέση στην 1η Κατηγορία του Euro Beach Soccer League. Παρά το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας των ομάδων της Β Κατηγορίας, γνωρίζουμε ότι πάμε στην Ισπανία ως αουτσάιντερ, κι αυτό γιατί είμαστε μια νεοσύστατη Εθνική Ομάδα».
-Ο προβιβασμός είναι ένας ρεαλιστικός στόχος;«Στις προσδοκίες δεν υπάρχουν όρια. Θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, θα βελτιώσουμε σημεία που έχουμε εντοπίσει και θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα. Θα διεκδικήσουμε το καλύτερο και γιατί όχι μια θέση στον τελικό που θα κρίνει την άνοδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου