Τρίτη, Ιουλίου 16

Απορρίφθηκε η προσφυγή του ΠΑΣ από το CAS, κανονικά η Ξάνθη στην Ευρώπη


Το CAS απέρριψε την προσφυγή του ΠΑΣ Γιάννινα για να αγωνιστεί στην Ευρώπη κι έτσι οι Γιαννιώτες, μολονότι κέρδισαν εντός αγωνιστικού χώρου μια θέση στο Europa league την έχασαν οριστικά λόγω εκκρεμοτήτων που είχαν. Κανονικά η Skoda Ξάνθη στην Ευρώπη, που αντιμετωπίζει την Λίνφιλντ.
Η ανακοίνωση του ανώτατου δικαστηρίου κάνει λόγο για παραβιάσεις στο σύστημα αδειοδότησης της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και του Fair Play, όσον αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις δημόσιες Αρχές μέχρι τις 31 Μαΐου, καθώς και για παρουσίαση στοιχείων τα οποία δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια.
Αναλυτικά η απόφαση του CAS:
"Το CAS απέρριψε την προσφυγή που άσκησε η ΠΑΣ Γιάννινα 1966 κατά της απόφασης που ελήφθη στις 26 Ιουνίου 2013, από Adjudicatory Chamber of the UEFA Club Financial Control Body της UEFA. Κατά συνέπεια, η ελληνική ομάδα δεν γίνεται δεκτή στο UEFA Europa League 2013/14.
Σύμφωνα με την αρχική απόφαση της UEFA, ο ΠΑΣ Γιάννινα παραβίασε το σύστημα αδειοδότησης (Club Licensing System) και τους κανονισμούς του Financial Fair Play με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις ελληνικές φορολογικές αρχές μετά τις 31 Μαρτίου 2013, καθώς και έχοντας προσθέσει οικονομικές καταστάσεις που δεν αντικατοπτρίζουν επακριβώς την πραγματική οικονομική κατάσταση του συλλόγου .
Στην προσφυγή του στο CAS που κατατέθηκε στις 4 Ιουλίου 2013, η ελληνική ομάδα ζήτησε ότι πρέπει να ακυρωθεί η απόφαση της UEFA, ή εναλλακτικά να αντικατασταθεί με νέα απόφαση που θα περιλαμβάνει λιγότερο αυστηρές κυρώσεις. Τα δύο μέρη, μαζί με τους εκπροσώπους και τους μάρτυρες ακούστηκαν στην ακροαματική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου 2013 στην έδρα του CAS στη Λωζάνη.
Η επιτροπή του CAS, που αποτελούταν από τον κ. Olivier Carrard, Πρόεδρος, (Ελβετία), και τους κ.κ. Εφραίμ Barak (Ισραήλ) και Luigi Fumagalli (Ιταλία), αποφάσισε να επιβεβαιώσει τη νομολογία σε σχέση με το οικονομικό fair-play και απέρριψε την προσφυγή. Το CAS Panel εξέδωσε την απόφασή του σήμερα, χωρίς το σκεπτικό, που θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου