Σάββατο, Ιουλίου 20

Euro Beach Soccer League 2013: Ελλάδα-Νορβηγία 5-4


Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο άρχισε τις υποχρεώσεις της Εθνική Ανδρών Άμμου για τη δεύτερη κατηγορία του Euro Beach Soccer League 2013, που διεξάγεται στη Χάγη, καθώς σε έναν πλούσιο σε γκολ και θέαμα αγώνα, επικράτησε της Νορβηγίας με σκορ 5-4.
Η ελληνική ομάδα έμεινε πίσω στο σκορ μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σάλβεσον μόλις στο 4ο λεπτό του αγώνα και δεν κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ στο πρώτο δωδεκάλεπτο, αν και είχε σημαντική ευκαιρία με τον Σαλαπάτα.
Όμως, σε ένα καταιγιστικό δεύτερο δωδεκάλεπτο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Νεκτάριο Μπερτσιά και να προηγηθεί με τον Αμανατίδη μερικά λεπτά αργότερα. Η Νορβηγία αντέδρασε και πάλι με τον Σάλβεσον (2-2), όμως ο Κωνσταντακόπουλος διαμόρφωσε το σκορ (3-2) του δωδεκαλέπτου.
Το εντυπωσιακό θέαμα συνεχίστηκε και στην τρίτη και τελευταία περίοδο του ματς, καθώς ο μοναδικός σκόρερ για τη Νορβηγία, Σάλβεσον πέτυχε ακόμα δύο τέρματα βάζοντας και πάλι την ομάδα του σε θέση ισχύος (3-4). Όμως ο Καρακάσης απάντησε στο τελευταίο λεπτό της περιόδου (4-4), οδηγώντας τον αγώνα στην παράταση. Στα μόλις τρία λεπτά της διάρκειάς της ο Νικόλαος Μπερτσιάς πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ και χάρισε την πολύτιμη αυτή νίκη στην Εθνική Ελλάδας. 

ΕΛΛΑΔΑ: Νικολάου, Νεκτάριος Μπερτσιάς, Παπασταθόπουλος, Τριανταφυλλίδης, Κωνσταντακόπουλος (αρχική πεντάδα), Καρακάσης, Νικόλαος Μπερτσιάς, Αμανατίδης, Σαλαπάτας.
«Κάνουμε μια σημαντική προσπάθεια με μία ουσιαστικά νεοσύστατη Εθνική Ομάδα. Ήρθαμε στη Χάγη γνωρίζοντας τις δυσκολίες του τουρνουά, αλλά και την κρισιμότητα της πρεμιέρας με τη Νορβηγία. Καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις ενός πολύ δύσκολου αγώνα και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’ αυτό. Τέθηκαν οι βάσεις και τώρα πρέπει να συνεχίσουμε δυνατά και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στα δύο εναπομείναντα ματς του ομίλου», δήλωσε μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο Στέφανος Σοϊλεμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου